Любопитно Спомен за Дорис Дей - легендарна актриса и певица

...
Любопитно Спомен за Дорис Дей - легендарна актриса и певица
Коментари Харесай

Спомен за Дорис Дей - легендарна актриса и певица

Любопитно Спомен за Дорис Дей - именита актриса и певица Дей се отдръпва от развлекателната промишленост през 80-те години на ХХ век  Христо Боснев 14 май 2019, 09:48  Спомен за Дорис Дей - именита актриса и певица Източник: Getty Images/Guliver
егендарната певица и актриса Дорис Дей, чиито функции в холивудски драми, комедии и мюзикъли от 50-те и 60-те години на ХХ век са измежду най-популярните от интервала, умря през вчерашния ден (13 май) на 97 години, съобщи Асошиейтед прес.

Актрисата се е споминала в дома си в Кармел Вали, Калифорния, заобиколена от другари.

"За възрастта си Дей беше в прелестно физическо здраве, до момента в който не разви пневмония, която стана причина за гибелта й, " се споделя в известие на учредената от нея фондация за отбрана на животните, носеща нейното име.

Зрителите ще запомнят Дорис Дей с нейния контраалт, с ослепителната й хубост и сияйна усмивка.

В холивудската класика попадат филми с нейно присъединяване като "Интимен диалог " (1959) и "Магията на лукса " (1962), както и песента й "Whatever Will Be, Will Be (Que Sera, Sera) " от кино лентата на Алфред Хичкок "Човекът, който знаеше прекалено много " (1956).

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ СНИМКИ НА ДОРИС ДЕЙ
Спомен за Дорис Дей - именита актриса и певица  Легендарната певица и актриса Дорис Дей, чиито функции в холивудски драми, комедии и мюзикъли от 50-те и 60-те години на ХХ век са измежду най-популярните от интервала, умря на 97 години.  Актрисата се е споминала в дома си в Кармел Вали, Калифорния, заобиколена от другари.  Зрителите ще запомнят Дорис Дей с нейния контраалт, с ослепителната й хубост и сияйна усмивка. В холивудската класика попадат филми с нейно присъединяване като  В книгата си
В книгата си "Дорис Дей: нейната история, " издадена през 1976 година, актрисата споделя за личните си финансови компликации и три провалени брака, контрастиращи с сполучливата й кариера.

Въпреки че в никакъв случай не е получавала "Оскар ", през 2004 година американският президент Джордж Буш й връчи "Медал на свободата, " казвайки, че "денят, в който Дорис Мариан декор Капелхоф от град Евънстън, Охайо, реши да се впусне в шоубизнеса, е бил един добър ден за Америка. "

Дей се отдръпва от развлекателната промишленост през 80-те години на ХХ век.

През последните години тя посвещаваше огромна част от времето си на отбраната на животните.

Но намираше задоволително време и за музиката и през 2011 година издаде албум със свои неиздадени песни. "My Heart " влиза в топ 10 във Англия.

През същата година е удостоена и с премия за изцяло творчество от Асоциацията на филмовите критици в Лос Анджелис.

Дей израства в семейство на преподавател по музика и стопанка. Мечтае да стане балерина, само че на 12 години счупва крайник и получава увреждане. Докато чака да зарасне кракът й, тя слуша по радиото и пее дружно с Ела Фицджералд.

По-късно Дей стартира да пее в Синсинати, а след това и в Ню Йорк.

На 17 подписва брак с музиканта Ал Джордан, който й нанася побой, до момента в който е бременна в осмия месец, което слага завършек на брака й. В началото на 1942 година ражда сина си Тери.

Вторият й брак също е временен.

А третият й брачен партньор пропилява парите й, само че тя завежда дело против фамилния юрист и си връща милионите. През 1976 година подписва брак с предприемача Бари Комдън и посвещава времето си на своята фондация за отбрана на животните.

Едва 20-годишна взе участие в първия си мюзикъл "Сантиментално странствуване ", а през 1947 година стартира холивудската й кариера. Партнирала е на Кларк Гейбъл, Роналд Рейгън, Джинджър Роджърс и други



 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Христо Боснев Източник: умря актриса Дорис Дей
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР