Любопитно Слънцето навлезе в своя минимум, може да е опасно

...
Любопитно Слънцето навлезе в своя минимум, може да е опасно
Коментари Харесай

Слънцето навлезе в своя минимум, може да е опасно за астронавтите

Любопитно Слънцето навлезе в своя най-малко, може да е рисково за астронавтите Лъченето се ускорява поради неналичието на петна на повърхността на Слънцето  Василена Василева 19 май 2020, 17:07  Джъстин Бийбър и мнението му за секса преди брака
Джъстин Бийбър и мнението му за секса преди брака
 Пазителят на свещения лед с лечебни свойства
Пазителят на свещения лед с лечебни свойства
 Окономияки - едно вкусно ядене от японската кухня
Окономияки - едно вкусно ядене от японската кухня

" Мистър Изненада " Фики Стораро е огромният победител в " Като две капки вода " 8
 Вижте децата, които ще станат крале и кралици
Вижте децата, които ще станат крале и кралици
 Какво ще се случи, в случай че се влюбите в човек от същия зодиакален знак?
Какво ще се случи, в случай че се влюбите в човек от същия зодиакален знак?
 Ивет Лалова на 36 година: За изолацията и силата на духа
Ивет Лалова на 36 година: За изолацията и силата на духа
 10 години на върха: Тото и неговите превъплъщения
10 години на върха: Тото и неговите превъплъщения

исокоенергийните частици, които се движат в космоса със скоростта на светлината, се усилват, тъй като Слънцето навлезе в своя най-малко, който може да е рисков за астронавтите и да провокира повече стихии, заяви в. "Индипендънт ".

Лъченето се ускорява поради неналичието на петна на повърхността на Слънцето. Те се провокират от магнитното поле. При най-малко, който е постоянна част от слънчевия цикъл, магнитното поле на звездата ни е едва. В резултат повече лъчи навлизат в слънчевата система, изясни Дийн Песнел от галактическия център "Годар " на НАСА.

Sun enters 'solar minimum' but Earth to avoid another 'little Ice Age' https://t.co/uglFO03zL3
— The Independent (@Independent) May 18, 2020
Наблюденията на експерти от геофизичната обсерватория на университета в Оулу, Финландия, демонстрираха, че галактическите лъчи, достигащи до Земята през 2020 година са близки до стойностите в пика на Ледената ера, написа доктор Тони Филипс на уеб страницата си.

"Досега тази година Слънцето е чисто през 76 % от времето. Две поредни години с рекордна липса на петна приказват за доста огромен безоблачен най-малко ", написа Филипс.

Според него спомагателните слънчеви лъчи "се отразяват на електро-химическите процеси на земната горна атмосфера и могат да допринесат за светкавици ".

Според някои изявеният слънчевият най-малко може да провокира Малка ледникова ера, като тази сред 15-и и 19-и век. Изследвания обаче насочват, че "много фактори, в това число вулканична активност, са съдействали за по-ниските температури тогава ".

Големи промени съгласно НАСА не са евентуални. Други експерти пък не са съгласни, че сегашният безоблачен най-малко е рекорден. Те акцентират, че той е най-изявеният единствено от последните четири цикъла.

Учени откриха най-близката черна дупка до момента

"Хъбъл " откри екзопланета на която вали дъжд от желязо

Астрономи потвърдиха още една доктрина на Айнщайн

Учени откриха най-ярката супернова до момента

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Василена Василева Източник: слънце най-малко .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  <br> Пулмолог за ковид: Епидемията в България затихва <br>
Пулмолог за ковид: Епидемията в България затихва
 <br> От първи юни пада 14-дневната карантина с Гърция и Сърбия <br>
От първи юни пада 14-дневната карантина с Гърция и Сърбия
 " Източноевропейците търпят доста, само че това към този момент е скотщина "  <br> Семейство с две бебета: Биха ни с бухалки <br>
Семейство с две бебета: Биха ни с бухалки
Последни  Слънцето навлезе в своя най-малко, може да е рисково за астронавтите Слънцето навлезе в своя най-малко, може да е рисково за...  Брекзит: завършек на специфичния статут на жителите на Европейски Съюз Брекзит: завършек на специфичния статут на жителите на Европейски Съюз  Снимката е илюстративна " Източноевропейците търпят доста, само че това към този момент е...  Водата в Хасково към този момент е годна за пиянство Водата в Хасково към този момент е годна за пиянство  Ford Mustang Mach-E Електрическият Mustang Mach-E изненада и основателите си  Иззеха близо 500 хиляди контрабандни маски, шлемове и ръкавици Иззеха близо 500 хиляди контрабандни маски, шлемове и...  Скок на ковид в Чехия, над 100 новозаразени Скок на ковид в Чехия, над 100 новозаразени  Борисов за Радев: Не имам вяра един обединител на нацията да произнесе такива думи Борисов за Радев: Не имам вяра един обединител на нацията...  Пеевски подари 500 000 лева на Пеевски подари 500 000 лева на " Левски "  <p>От първи юни пада 14-дневната карантина с Гърция и Сърбия</p> От първи юни пада 14-дневната карантина с Гърция и...  NOVA приканва: Да приветстваме българските учители на 24 май NOVA приканва: Да приветстваме българските учители на 24...  Откриха мъртви артист от Откриха мъртви артист от " Здрач " и приятелката му  Джъстин Бийбър и мнението му за секса преди брака Джъстин Бийбър и мнението му за секса преди брака  Пазителят на свещения лед с лечебни свойства Пазителят на свещения лед с лечебни свойства  Китай строи голяма военна база в Джибути Китай строи голяма военна база в Джибути  Национален митинг през днешния ден на автобусните превозвачи в туризма Национален митинг през днешния ден на автобусните превозвачи в...  Румен Радев Румен Радев: Ако аз управлявах България, нямаше да се...  Д-р Маджаров: Никой няма да бъде заставен, тези пари да ги върне Д-р Маджаров: Никой няма да бъде заставен, тези пари да...  Иван Гешев Иван Гешев: Божков се пробва да дестабилизира страната  Ген. Мутафчийски Мутафчийски: За първи път имаме повече оздравели Всичко от през днешния ден Виц на деня Американец посещава Норвегия, с цел да прекара там лятото в планините. Стопанинът на фермата, в която е отседнал, му споделя: - Цветовете на норвежкия народен флаг… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  СЗО: Втора по-смъртоносна вълна от COVID-19 ще удари Европа  Проф. Близнашки: Румен Радев се трансформира в проблем за страната  " Дано времето да е изсъхнало и горещо, с цел да не му е удобно на вируса "  Пред банкрут ли е Турция? Пред банкрут ли е Турция?   Европейската комисия предизвести България за вносните храни Европейската комисия предизвести България за вносните храни Водещи вести  Борисов за Радев: Не имам вяра един обединител на нацията да произнесе такива думи Борисов за Радев: Не имам вяра един обединител на нацията да произнесе такива думи  Румен Радев Румен Радев: Ако аз управлявах България, нямаше да се краде  Пеевски подари 500 000 лева на Пеевски подари 500 000 лева на " Левски "  Брекзит: завършек на специфичния статут на жителите на Европейски Съюз Брекзит: завършек на специфичния статут на жителите на Европейски Съюз  Скок на ковид в Чехия, над 100 новозаразени Скок на ковид в Чехия, над 100 новозаразени  Водата в Хасково към този момент е годна за пиянство Водата в Хасково към този момент е годна за пиянство  <p>Обявиха по кое време отварят детските градини и ясли&nbsp;</p> Отварят детските градини и ясли след 22 май  Иззеха близо 500 хиляди контрабандни маски, шлемове и ръкавици Иззеха близо 500 хиляди контрабандни маски, шлемове и ръкавици  Ford Mustang Mach-E Електрическият Mustang Mach-E изненада и основателите си  NOVA приканва: Да приветстваме българските учители на 24 май NOVA приканва: Да приветстваме българските учители на 24 май  Китай строи голяма военна база в Джибути Китай строи голяма военна база в Джибути  Национален митинг през днешния ден на автобусните превозвачи в туризма
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР