Любопитно Само за любители на сладко-солени комбинации 3 лесни рецепти

...
Любопитно Само за любители на сладко-солени комбинации 3 лесни рецепти
Коментари Харесай

Само за любители на сладко-солени комбинации

Любопитно Само за фенове на сладко-солени комбинации 3 лесни предписания за ценители  Александра Грамова 15 декември 2019, 19:13  Само за фенове на сладко-солени комбинации
Само за фенове на сладко-солени комбинации
 Първото издание на „ Евгений Онегин ” бе продадено за 4,6 млн. рубли
Първото издание на „ Евгений Онегин ” бе продадено за 4,6 млн. рубли
 Кои излъчвания са потребни за децата ни
Кои излъчвания са потребни за децата ни
 Кои са най-скъпоплатените певици за 2019
Кои са най-скъпоплатените певици за 2019
 На кои острови почиват богатите и известните
На кои острови почиват богатите и известните
 Етикетите на храните ще се борят със затлъстяването
Етикетите на храните ще се борят със затлъстяването
 Грета отвръща на удара, размяната на реплики с Тръмп продължава
Грета отвръща на удара, размяната на реплики с Тръмп продължава
 Криско сподели прелестната си дъщеричка
Криско сподели прелестната си дъщеричка

омбинацията на сладко и солено в една хапка не е за всеки, в случай че обаче сте от тези ценители с изискано небце, които не пропущат да поръсят солената баница със захар, ваш ред е да сготвите.
Най-страните и вкусни хранителни комбинации  комбинации от храни  комбинации от храни  комбинации от храни  комбинации от храни
Кейк със сирена и сладко от боровинки
350 г крем сирене 180 г сирене „ Рикота “ 180 г захар 6 яйца 180 г краве масло със стайна температура 1 портокал 1 бурканче сладко от боровинки (220 г) 200 г брашно 1 ч.л. бакпулвер 120 мл прясно мляко пудра захар за поръсване
Настържете кората на портокала в огромна купа, прибавете 4 с.л. от портокаловия сок, рикотата и крем сиренето, половината захар, 3 яйца и разбъркайте деликатно.

Разбийте маслото с останалата захар и към него, при непрестанно бъркане, прибавете и 3 яйца. Налейте прясното мляко, сипете брашното и бакпулвера и още веднъж разбийте, до момента в който се получи гъсто кексово тесто.

Покрийте с пергаментова хартия форма за печене с диаметър 26 см и махащо се дъно. Изсипете кексовото тесто във формата. Сложете боровинките и крема и с вилица направете шарки.

Загрейте фурната на 170 градуса. Печете към 25 минути, по-късно намалете на 150 градуса и печете още 45 минути. Охладения кейк поръсете с пудра захар, нарежете на части и сервирайте.

Сладко-солени бисквити
125 г брашно 1/4 ч. л. бакпулвер 1 щипка сол 60 г краве масло (на стайна температура) 2 с. л. зехтин 2 с. л. мед 30 г пудра захар 50 г сушени череши 50 г орехи 100 г краве сирене
Брашното се смесва с бакпулвера и солта. Маслото се смесва със зехтина, меда и захарта, и се разрушава с миксер.

Маслената примес се прибавя към сухите съставки и се разрушава с миксер за малко. Слагат се накълцаните череши и орехи, и натрошеното сирене, и се разбърква.

Сместа се оформя на фитил, увива се във фолио за свежо предпазване и се прибира във фризер за 30 минути. След това се нарязва на шайби, които се подрежда в тава, застлана с пергаментова хартия и се пекат 15 минути в загрята на 160 градуса с вентилатор фурна.

Пилешки бутчета на грил с боровинков сос
1,2 кг цели пилешки бутчета 4 с. л. зехтин 1/4 ч. л. червен пипер 1/2 ч. л. риган сол и черен пипер на усет за соса: 400 г замразени боровинки 1/2 глава лук 150 мл балсамов оцет 3 с. л. кафява захар 2 скилидки чесън 2 с. л. зехтин 1/2 лимон 1/4 ч. л. изсъхнал джинджифил сол и черен пипер на усет
Лукът и чесънът за соса се наситняват и се запържват в зехтина. Налива се оцетът, прибавят се захарта, сол и черен пипер на усет. След това се настъргва кората от лимона и се изстисква сокът му.

Прибавят се боровинките. Овкусява се с джинджифила. Готви се към 10 минути и се пасира.

Зехтинът се разбърква с аления пипер, ригана, сол и черен пипер. Пилешките бутчета се изваждат от опаковката.

В месото се вършат прорези. Бутчетата се намазват с овкусения зехтин. Пекат се на грил до подготвеност.

След това се мажат с малко от соса и още веднъж се запичат на грил – по минута от всяка страна – до момента в който леко се карамелизират по повърхността. Изпечените пилешки бутчета се сервират с останалия сос.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Александра Грамова Източник: рецепта сладко солено комбинация
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР