Любопитно Разходка с пингвини в Южна Африка Без багаж разказва

...
Любопитно Разходка с пингвини в Южна Африка Без багаж разказва
Коментари Харесай

Разходка с пингвини в Южна Африка

Любопитно Разходка с пингвини в Южна Африка " Без багаж " споделя за крайбрежията на Република Южна Африка  Александра Грамова 23 май 2019, 11:05
лизо до Кейптаун е Боулдърс Бийч - предпазен плаж, дом на колония от африкански пингвини. Боулдърс Бийч е част от Националния парк Тейбъл Маунтин. Пингвините са си избрали това място през 1982 година и до през днешния ден се усещат прелестно тук.

Тези африкански пингвини се срещат единствено по бреговете на Южна Африка и Намибия. Към днешна дата те са на ръба на изгубване. В резултат на това са под специфичната закрилата на природозащитниците.

Въпреки че плажът е ситуиран в средата на жилищен регион, това е едно от дребното места, където тази уязвима птица (Spheniscus demersus) може да бъде следена отблизо разстояние, свободно скитаща в предпазена естествена среда.

ПИНГВИНИТЕ НА ЮЖНА АФРИКА (СНИМКИ)

От единствено две гнездящи двойки през 1982 година колонията на пингвините е повишена до към 3000 птици през последните години. Това частично се дължи на намаляването на комерсиалните пелагични тралове в залива, което е нараснало предлагането на сардини и аншоа, част от диетата на пингвините.

Ограден основно от локална храстова растителност, от една страна, и чистата вода на залива Фолс, от друга, в региона има редица дребни предпазени заливи, отчасти заградени от гранитни камъни, датирани на 540 милиона години.

Плажът Боулдърс е известно място за отдих, само че пингвините се виждат най-добре от плажа Фокси, където новопостроените мостове водят посетителите до няколко метра от птиците.

Гледайте новия епизод на "Без багаж " тази неделя, 13 ч. по DIEMA
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР