Любопитно Разговорът с Ванга, който Сергей Медведев не успя да

Любопитно Разговорът с Ванга, който Сергей Медведев не успя да ...

Разговорът с Ванга, който Сергей Медведев не успя да запише.

Любопитно Разговорът с Ванга, който Сергей Медведев не успя да запише Сценаристът и режисьор на най-новия филм за пророчицата "Ванга - човек и феномен" Стоян Петров разказва любопитни факти за познанството си и срещите с нея Венелина Стоянова 17 юни 2019, 06:01 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}

Разговорът с Ванга, който Сергей Медведев не успя да запише
Разговорът с Ванга, който Сергей Медведев не успя да запише

"Птичите мозъци" са по-умни, отколкото предполагаме
Петдесетница е - рожденият ден на Христовата църква
Петдесетница е - рожденият ден на Христовата църква
Как да НЕ махате черните точки по лицето
Как да НЕ махате черните точки по лицето
Магьосник или лечител - как да ги разпознаеш
Магьосник или лечител - как да ги разпознаеш
Полезни свойства на момината сълза, за които може би не знаете
Полезни свойства на момината сълза, за които може би не знаете
Черешова задушница е, какво трябва да знаем
Черешова задушница е, какво трябва да знаем
Този човек написа едни от най-великите разкази
Този човек написа едни от най-великите разкази

риживе Ванга кани на среща Борис Елцин - първият президент на Руската федерация. Той не идва лично у нас, а праща най-доверения си човек, своя прессекретар Сергей Медведев. 

"Когато бяхме с Медведев при Ванга, той си носеше малък магнетофон, за да запише разговора. Когато излязохме и провери какво е записал, се чу само поздравът на Ванга на влизане при нея. Нямаше нищо записано от целия разговор на касетата. И не съм единственият, който свидетелства за такива случаи.
Сергей Медведев при Ванга
Самата Невена Тошева разказва, че когато е снимала първия филм за леля Ванга – "Феномен" през 70-те години, единият път не им се получило. Те отиват, снимат и след това се оказва, че няма никакви кадри. Има такъв избирателен момент, който е необясним…", разказва в интервю за Vesti.bg. Стоян Петров - през последните години от живота ѝ той превежда на Ванга, когато при нея идват рускоговорящи гости.

Стоян Петров е режисьор и сценарист на най-новия филм "Ванга - човек и феномен", чиято премиера е на 19 юни в зала 1 на НДК. 

Филмът – правдиво признание за живота на Ванга

"Хубаво е да се говори за тази жена, но ни омръзна да четем и да слушаме глупости за нея. Вадят се думи от контекста и се ползват за определени цели. Особено в Русия. Затова решихме, с Кирсан Илюмжинов, който е мой добър приятел, да направим нещо. Още повече, че имаме ексклузивни материали, сред които е и моят личен архив".

Вдъхновител на филма е именно Кирсан Илюмжинов - руски политик и шахматист; първият президент на руската федерация Калмикия (1993-2010) и президент на Световната шахматна федерация (1995-2018). Той приема с интерес и с удоволствие срещата с Ванга. Тогава не вярва на думите ѝ, че ще стане президент.
Кирсан Илюмжинов и Ванга
- Коя новина за Ванга Ви е огорчила най-много?

Много са. Като се започне от милионите, които е събрала, през разни версии за това как е ослепяла. Същността на един живот като този на Ванга е това, което е направила за хората. Една Майка Тереза едва ли е помогнала на толкова хора, колкото леля Ванга… И най-голямото доказателство са разказите на самите хора, на които тя е помогнала.

- Откъде пророчицата е черпила сили?

- От Рупите! Това е едно от трите най-силни енергийни места в България и сега човек, ако отиде, ще му изтръпнат краката особено ако може да разпознава енергиите. Леля Ванга имаше страхотна енергия. Такива енергии аз съм разпознавал само при някои големи майстори на бойни изкуства и хора със способности. Но нейната енергия беше помитаща.

- Ексклузивното във филма е, че представя Ванга не само като феномен, но и като човек – тази част как ще я видим?

- Всичко е свидетелство на очевидци – има специални глобални предсказания, които са много интересни, има и чисто човешки предсказания. Двама нейни племенници също участват във филма, както и хора, които са били много близо до нея, като Нешка Робева, владика Йоан Богослов – това беше целта, да намерим хора, които честно и точно да разкажат за общуването с нея.

- Специално участие във филма има ясновидецът Любомир Алексиев, който е в постоянна връзка с Ванга и до днес.

- Той се появи през филма. Кирсан беше разбрал за него и ме прати да го намеря. В началото отказа категорично да участва, но впоследствие се съгласи. Не съм срещал човек, който така да говори за Ванга, като Любо Алексиев – толкова аргументирано, толкова смислено и толкова красиво…

- Защо е важно поколенията да знаят за леля Ванга?

- Хубаво е хората да знаят по няколко причини – за мен тя е свят човек (от човешка гледна точка), аз друг такъв човек не познавам. Хубаво е за всички млади хора да знаят, че тя е пример за подражание.

От друга страна, леля Ванга е феномен – това е все едно французите да не говорят за Нострадамус, а американците за Едгар Кейси – те са гордост. Според мен трябва да се разказва за тези хора и то по честен начин.

- Освен лични, Ванга е правила и много глобални предсказания, кое от тези предсказания искате да се сбъдне?

- От всичките ѝ предсказания глобални от сърце искам да се сбъдне това, че няма да има Трета световна война.Предсказанията на ясновидката за света, както и неразказани досега пророчества ще можем да видим във филма "Ванга - човек и феномен". А за срещата си с нея, както и как това е променило мирогледа му, Стоян Петров казва:

"Аз от един абсолютен скептик, невярващ в абсолютно нищо, се превърнах в съвсем друга личност, претърпях лична метаморфоза. Познанството с такъв човек те учи, че трябва да бъдеш по-смирен, търпелив и да не съдиш прибързано".

 Instagram.
Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ СЕ Редактор: Венелина Стоянова Ванга филм Стоян Петров интервю По темата Филм за Ванга разкрива неизвестни досега предсказания на пророчицата Филм за Ванга разкрива неизвестни досега предсказания на пророчицата На Острова: какво пророкува Ванга за 2019 година На Острова: какво пророкува Ванга за 2019 година На Острова: Ванга предрече, че Путин ще стане господар на света На Острова: Ванга предрече, че Путин ще стане господар на света Баба Ванга и нейните мъдри мисли и пророчества Баба Ванга и нейните мъдри мисли и пророчества .comments-item{clear:left;} .article-comment-types div{z-index:100;} .answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!
0 коментара   Не пропускай <br>Корнелия Нинова оттегли оставката си  <br>
Корнелия Нинова оттегли оставката си  
Как младите хора трайно напускат Балканите Как младите хора трайно напускат Балканите <br>Ученици рисуват с боб, киноа и сусам за <strong>спасяването на планетата</strong><br>
Ученици рисуват с боб, киноа и сусам за спасяването на планетата
<br>Старата любов ръжда не хваща: среща след 75 години<br>
Старата любов ръжда не хваща: среща след 75 години
За дома CashCredit <p>Гениални <strong>приложения на сапуна</strong>, за които <strong>не подозирате</strong></p> Гениални приложения на сапуна, за които не подозирате <p>В Инстаграм &quot;пощуряха&quot; по това <span style="color:#ffbc00;">растение</span> (СНИМКИ)</p> В Инстаграм "пощуряха" по това растение (СНИМКИ) .box-CashCredit { margin: 50px 0; } .box-CashCredit img { width: 100%; height: auto; } .box-CashCredit .list-item:nth-child(1) { border-top: 0 none; } .box-CashCredit .box-content { border: 9px solid #316fa0; } 1 Денят на бащата: Звездни татковци (СНИМКИ) 1 Били Портър – провокаторът в смокинг и рокля: Скандален и уникален (СНИМКИ) 1 Бавачката на Меган и Хари подписала документ за строга конфиденциалност 1 Седем храни, които не трябва да се консумират сурови (ВИДЕО) --> АКЦЕНТИ Денят на бащата: Звездни татковци (СНИМКИ) Денят на бащата: Звездни татковци (СНИМКИ) Били Портър – провокаторът в смокинг и рокля: Скандален и уникален (СНИМКИ) Били Портър – провокаторът в смокинг и рокля: Скандален и уникален (СНИМКИ) Бавачката на Меган и Хари подписала документ за строга конфиденциалност Бавачката на Меган и Хари подписала документ за строга конфиденциалност Седем храни, които не трябва да се консумират сурови (ВИДЕО) Седем храни, които не трябва да се консумират сурови (ВИДЕО) Последни Ванга и Стоян Петров Разговорът с Ванга, който Сергей Медведев не успя да... Кола и мотор катастрофираха в София, двама пострадали Кола и мотор катастрофираха в София, двама пострадали Мистериозна смърт на туристи в Доминиканската република Мистериозна смърт на туристи в Доминиканската република Мая Манолова Манолова отказа на БСП за кметския стол  Снимката е илюстративна Сама срещу държавата: Тук съм родена, тук ще умра <p>Масово <strong>спиране на тока</strong> в Латинска Америка&nbsp; &nbsp;&nbsp;</p> Масово спиране на тока в Латинска Америка ... <p>&quot;<strong>Птичите мозъци</strong>&quot; са <strong>по-умни</strong>, отколкото предполагаме&nbsp;</p> "Птичите мозъци" са по-умни, отколкото... Сара Нетаняху Осъдиха съпругата на Нетаняху заради ресторантска храна Спипаха полицай, разпространявал цигари без бандерол Спипаха полицай, разпространявал цигари без бандерол Как младите хора трайно напускат Балканите Как младите хора трайно напускат Балканите Художничка посвети изложба на жертвите на насилие Художничка посвети изложба на жертвите на насилие <p>Ученици рисуват с боб, киноа и сусам за <strong>спасяването на планетата</strong></p> Ученици рисуват с боб, киноа и сусам за спасяването на... Спилбърг подготвя сериал, който ще се гледа само нощем Спилбърг подготвя сериал, който ще се гледа само нощем Корнелия Нинова Корнелия Нинова оттегли оставката си   Гореща неделя, температури до 34° Гореща неделя, температури до 34° <p><strong>Петдесетница е</strong> - рожденият ден на Христовата църква</p> Петдесетница е - рожденият ден на Христовата църква Как да предпазваме кабелите на устройствата си Как да предпазваме кабелите на устройствата си Първа служба в "Нотр Дам" Първа служба в "Нотр Дам" грижа за кожата Как да НЕ махате черните точки по лицето (ВИДЕО) Дъжд наводни Благоевград Дъжд наводни Благоевград Всичко от днес Виц на деня - Вие обичате ли топла бира, потни жени и комари? - Не, разбира се. - Добре, ще запишем, че излизате в отпуска през зимата. Прочети целия Обратно в сайта
За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена парола Потребителско име* Полето Потребителско име не трябва да е празно. E-mail* Полето E-mail не трябва да е празно. Парола* Полето Парола не трябва да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не трябва да е празно. Име Полето Име не трябва да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не трябва да е празно. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте Внимание! Опасна детска игра по улиците в страната Азорските острови – перла в сърцето на океана Новата песен на Азис - послание или скандал Трагичната история на мъжа, разследвал аварията в Чернобил Как Турция постави САЩ в шах Как Турция постави САЩ в шах Дрон над призрачния град край Чернобил (видео) Дрон над призрачния град край Чернобил (видео) Водещи новини Мая Манолова Манолова отказа да бъде номинирана от БСП за столичен кмет Снимката е илюстративна

Източник: vesti.bg