Любопитно Прекарайте слънчевия уикенд в Пловдив и се насладете на

...
Любопитно Прекарайте слънчевия уикенд в Пловдив и се насладете на
Коментари Харесай

Прекарайте слънчевия уикенд в Пловдив и се насладете на световна танцова програма

Любопитно Прекарайте слънчевия уикенд в Пловдив и се насладете на международна танцова стратегия One Dance Week не стопира да сервира танцови изненади от международно равнище на българската аудитория  Ванеса Николова 10 октомври 2019, 14:25  Прекарайте слънчевия уикенд в Пловдив и се насладете на международна танцова стратегия Източник: One Dance Week/Mathieu Verreault
цялостни зали, бурни овации и малко сълзи мина първата половина от ONE DANCE WEEK.

В знак на признателност към публиката, която се стече от цялата страна, и която отделя от времето си, с цел да бъде част от това в действителност особено издание на фестивала, уредниците връщат жеста със специфичен подарък.

Всички, закупили билет за актуалния австралийски цирков театър A Simple Space , ще могат да заявят БЕЗПЛАТЕН билет за международната премиера на канадския театър НЯКОГА ПРЕДИ на 12 октомври от 20:30ч.

За да заявите своя безвъзмезден билет за международната премиера на НЯКОГА ПРЕДИ, е нужно да изпратите фотография на своя билет за A SIMPLE SPACE на [email protected]. В отговор ще получите своя билет-подарък.

Спектакълът НЯКОГА ПРЕДИ ни води в света на предишното, невидимите сили и неизпълнените стремежи посредством физически и в същото време мощно прочувствен танц.



В работата си креативните шефове на компанията Дейвид Реймънд и Тифани Трегартен, без подозрение едни от най-ярките представители на своето потомство в родината си, сплотяват актуален танц, хармония и настоящи послания.

Резултатът е извънреден театър, който ще очарова ценителите на танцовото и образното изкуство с магическия си натурализъм.

Out Innerspace е компания за актуален танц, учредена през 2007-а година във Ванкувър от Дейвид Реймънд и Тифани Трегартен, които в продължение на няколко години са част от Kidd Pivot – компанията на знаковата канадска хореографка Кристъл Пайт, носителка на огромната премия на “Grand Prix de la danse de Montreal” през 2018 година

НЯКОГА ПРЕДИ , най-новата творба на компанията, е копродуцирана от L’Agora de la Danse, La Rotonde и Dance Victoria.

Спектакълът печели премията Crystal Dance Prize 2019 и артистична резиденция от The Dance Centre.

През последното десетилетие компанията основава необикновени и приключени танцови прекарвания посредством безкомпромисна суровост и безрезервна съобразителност.

Премиерата на НЯКОГА ПРЕДИ от OutInnerspace, дружно със спектакъла КОСМИЧЕСКА ЛЮБОВ на Клара Фюре, е част от Фокус Канада, който показва новото потомство актьори и другия му взор върху концепцията за преместване на усеща и страсти посредством силата на хореографския език.

В КОСМИЧЕСКА ЛЮБОВ Клара Фюре разкрива нереална позиция към феномените на физиката посредством танцовото изкуство.

Благодарение на минималистичните декори и сиянието от прожекторите, предадено върху живите тела, имаме чувството, че се намираме в Космоса. Тук обаче няма вакуум, а изпълнителите трансформират силата в споделен запас.



Дванадесетото издание на ONE DANCE WEEK беше намерено на 20 септември и ще продължи до 19 октомври. Пълната стратегия на фестивала ще намерите тук.

Общ билет за трите спектакъла (ЗЛАТНИ ИЛЮЗИИ, КОСМИЧЕСКА ЛЮБОВ и НЯКОГА ПРЕДИ) през уикенда на 11 и 12 октомври ще намерите в мрежата на EpayGo, на касите на EasyPay в цялата страна, както и на касата на ONE DANCE WEEK, до един час преди началото на всеки театър.

12-тото издание на интернационалния фестивал за актуален танц и пърформанс ONE DANCE WEEK ще се организира в Дома на културата „ Борис Христов “ в Пловдив. Билети за спектаклите се продават онлайн в системата на EpayGo.bg, както и на касите на EasyPay.

ONE DANCE WEEK се провежда от Фондация ЕДНО за Култура и Изкуства като част от програмата на Пловдив 2019 – Европейска столица на културата и с поддръжката на Министерството на културата на Република България.
 Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Ванеса Николова
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР