Любопитно Поразителни снимки показват живота в Северна Корея Фотографът Карл

Любопитно Поразителни снимки показват живота в Северна Корея Фотографът Карл ...

Поразителни снимки показват живота в Северна Корея.

Любопитно Поразителни снимки показват живота в Северна Корея Фотографът Карл Де Кейзер прекарва 60 дни в Северна Корея и показва какъв е животът там Ванеса Николова Ива Ваташка 26 март 2020, 10:54 Кевин Харт ще става отново татко
Кевин Харт ще става отново татко
Днес имен ден празнуват всички, кръстени на
Днес имен ден празнуват всички, кръстени на "Божията сила"
Тийн любимци и пленяващ сюжет в новия уеб сериал „Аз съм Изи“
Тийн любимци и пленяващ сюжет в новия уеб сериал „Аз съм Изи“
Дъщерята на Стив Ъруин се омъжи в зоопарка в Австралия
Дъщерята на Стив Ъруин се омъжи в зоопарка в Австралия
5 коктейла, с които да си пожелаем „Наздраве“
5 коктейла, с които да си пожелаем „Наздраве“
Кои суперхрани ни помагат в борбата с килограмите
Кои суперхрани ни помагат в борбата с килограмите
Лейди Гага: Моментът не е подходящ за издаване на албум
Лейди Гага: Моментът не е подходящ за издаване на албум
Михаела Маринова прави
Михаела Маринова прави "Стъпка напред" с първия си албум

"Харесва ми, когато има много ограничения, защото тогава трябва да проявиш повече креативност", казва фотографът от агенция "Magnum" Карл Де Кейзер.

Във видео на ББС той разказва за неговите фотографии, които са уловили живота в Севера Корея. 
       

View this post on Instagram                      
A post shared by Carl De Keyzer (@carldekeyzer) on Sep 1, 2018 at 11:38pm PDT

"Пхенян е като град-образец в Северна Корея. Един вид трябва да бъдеш поканен, за да живееш или работиш там. Само примерни граждани могат да останат там".

ВИЖТЕ КАК ИЗГЛЕЖДА ЖИВОТЪТ В СЕВЕРНА КОРЕЯ В ГАЛЕРИЯТА ТУК

"Бях първият, който посети всички позволени от правителството места за чужденци. Лошата страна на всичко беше, че трябваше да представям всичко на властите в Пхенян и те трябваше да одобряват всичко. Аз се съгласих, защото иначе нямаше да получа нищо. Бях там за 60 дни, което е доста време за чужденец".
       

View this post on Instagram                      
A post shared by Carl De Keyzer (@carldekeyzer) on Jul 3, 2018 at 10:36pm PDT

"Трябва да ходиш само в малкото хотели, които са за чужденци. И разбира се, не можеш да напускаш хотела по всяко време. Отвън има войници. Не можех да напускам хотела дори за да подишам чист въздух, например. Винаги има някой, който те следва - през деня и през нощта.
       

View this post on Instagram                      
A post shared by Carl De Keyzer (@carldekeyzer) on Jun 24, 2018 at 11:16pm PDT

Много често аз оставах в хотелите сам. Моите водачи спяха в стаите до мен. Когато и да отворех вратата на стаята, за да се разходя из хотела, изведнъж се отваряха съседните врати до мен. Аз казвах: "О, вие излизате?". И те отговаряха: "Да, ние също излизаме".

"Проверих почти всички мои хотелски стаи за микрофони и скрити камери. Опитах се да развъртя крушките и да видя какво се случва зад огледалото ми в банята, но никога не открих нищо".
       

View this post on Instagram                      
A post shared by Carl De Keyzer (@carldekeyzer) on Nov 30, 2017 at 11:48pm PST

"Първото нещо, което туристите винаги посещават в Северна Корея е The Grand Monument on Mansu Hill - хълм, на който се намират 229 фигури, които служат за възпоменание на корейския народ и неговите лидери. Трябва да отидеш и да купиш цветя. След това трябва да отидеш до статуите на двамата лидери, да се поклониш и да оставиш цветята пред тях.
       

View this post on Instagram                      
A post shared by Carl De Keyzer (@carldekeyzer) on Dec 23, 2017 at 11:31pm PST

Едно от правилата също беше, че когато снимаш която и да е от статуите или паметниците на лидерите, дори да става дума за портрет или картина, не може да изрязваш изображението, а трябва да покажеш всичко - главата, ръцете, краката. По времето, когато аз снимах, те бяха скрити леко в мъгла. Моят водач не беше сигурен дали е добре да снимам статуите в мъглата, но аз все пак го направих".

"Харесва ми, когато има много ограничения, защото тогава трябва да проявиш повече креативност. Трябва да работиш по-усърдно, за да направиш добри снимки. 
       

View this post on Instagram                      
A post shared by Carl De Keyzer (@carldekeyzer) on Aug 2, 2018 at 10:02pm PDT

Той снима и Научно-технологичния комплекс в Пхенян, където заснема около 200 деца в тяхната пионерска униформа - комунистическите униформи, които носят в училище. 

"Когато пристигат там, те отново трябва да покажат верността си към лидерите".

"И нещо, което е много типично за Северна Корея, ако останеш там за седмица, почти всеки ден трябва да ходиш до училището, където децата изпълняват представления за теб. Смятам, че би трябвало да тренират много за всички тези представления, които подготвят за туристите. Обикновено става дума за група от туристи, която се настанява, след което децата танцуват балет, пеят и прочее. Много е приятно. Аз обаче бях сам и се чувствах неловко от факта, че тези малки деца правят това само заради мен".
       

View this post on Instagram                      
A post shared by Carl De Keyzer (@carldekeyzer) on Jun 4, 2018 at 11:57pm PDT

"Това е една от малкото снимки, която направих, пътувайки в микробуса. Но това е и една от малкото снимки, които показват жътвата в Северна Корея".
       

View this post on Instagram                      
A post shared by Carl De Keyzer (@carldekeyzer) on Jul 16, 2018 at 10:30pm PDT

"Шофьорът също трябваше да кара до места, на които не бе ходил до този момент. Така че трябваше да питаме за посоката почти всеки път. Ето защо съм почти сигурен, че съм видял места, селища и пейзажи, които никой не е виждал преди това, защото шофьорът почти винаги объркваше посоката. Винаги се губеше".

"Този басейн е част от стар болничен комплекс, който датира от времето на Съветския съюз. Това е нещо, което все още може да се види в Москва - тези стари басейни с красиви мозайки и картини, пропагандни плакати и прочee. От тази гледна точка този басейн беше изумителен. Хората сякаш плуваха в някаква приказка".
       

View this post on Instagram                      
A post shared by Carl De Keyzer (@carldekeyzer) on May 10, 2018 at 11:32pm PDT

"Работата ми може да се приеме като филм или роман. Не като нещо политически коректно или 100% документално или обективно".

"Харесва ми да си играя с фикцията. Показвам реалността, която се случва пред обектива ми. Но, разбира се, като фотограф можеш да променяш гледната точка. Така че може да се получи преувеличаване на моменти".

"Искам да провокирам хората да се чудят за това, което съм заснел. Дали е истина или не, дали е измислица или пропаганда?"

По темата Крие ли Северна Корея криза с коронавируса Крие ли Северна Корея криза с коронавируса Кои са най-дълго управляващите световни лидери Кои са най-дълго управляващите световни лидери Ким Чен-ун откри нов град – „въплъщение на модерната цивилизация” Ким Чен-ун откри нов град – „въплъщение на модерната цивилизация” Ким Чен-ун на бял кон в свещена планина, съзряха символика Ким Чен-ун на бял кон в свещена планина, съзряха символика

Получавай най-горещите новини от Vesti.bg АБОНИРАЙ СЕ Редактори: Ванеса Николова Ива Ваташка Източник:      Северна Корея живот поразителни снимки .comments-item{clear:left;} .article-comment-types div{z-index:100;} .answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!
0 коментара   Не пропускай Два нови случая заразени с коронавирус у нас - Теми в развитие | Vesti.bg Два нови случая заразени с коронавирус у нас - Теми в развитие | Vesti.bg <br>Вирусолог: Пикът на COVID-19 в България ще е през май<br>
Вирусолог: Пикът на COVID-19 в България ще е през май
<br>В Германия срещу коронавируса: Вадим голямата базука<br>
В Германия срещу коронавируса: Вадим голямата базука
<br><strong>Принц Чарлз</strong> с положителна проба за <strong>COVID-19</strong><br>
Принц Чарлз с положителна проба за COVID-19
Последни Apple може да отложи новия iPhone с няколко месеца Apple може да отложи новия iPhone с няколко месеца Прокурори, следователи и съдебни служители са дарили над 150 000 лв. Прокурори, следователи и съдебни служители са дарили... <p>Поразителни <strong>снимки показват</strong> живота в <strong>Северна Корея</strong></p> Поразителни снимки показват живота в Северна Корея Кирил Домусчиев Домусчиев: Икономиката ще оздравее, но сега целта ми е... „Сладко отмъщение“ за Светослав Аргиров „Сладко отмъщение“ за Светослав Аргиров <p>Няколко решения за <strong><span style="color:#ffbc00;">киберсигурност у дома</span></strong></p> Няколко решения за киберсигурност у дома <p><strong>Северна Корея</strong> поиска международна <strong>помощ</strong></p> Северна Корея поиска международна помощ Докога ще продължи дистанционното обучение Докога ще продължи дистанционното обучение <p><strong>Кевин Харт</strong> ще става отново татко</p>

Източник: vesti.bg