Любопитно Поразителни снимки показват живота в Северна Корея Фотографът Карл

...
Любопитно Поразителни снимки показват живота в Северна Корея Фотографът Карл
Коментари Харесай

Поразителни снимки показват живота в Северна Корея

Любопитно Поразителни фотоси демонстрират живота в Северна Корея Фотографът Карл Де Кейзер прекарва 60 дни в Северна Корея и демонстрира какъв е животът там  Ванеса Николова  Ива Ваташка 26 март 2020, 10:54  Кевин Харт ще става още веднъж баща
Кевин Харт ще става още веднъж баща
 Днес имен ден честват всички, кръстени на
Днес имен ден честват всички, кръстени на " Божията мощ "
 Тийн любимци и пленяващ сюжет в новия уеб сериал „ Аз съм Изи “
Тийн любимци и пленяващ сюжет в новия уеб сериал „ Аз съм Изи “
 Дъщерята на Стив Ъруин се омъжи в зоопарка в Австралия
Дъщерята на Стив Ъруин се омъжи в зоопарка в Австралия
 5 коктейла, с които да си пожелаем „ Наздраве “
5 коктейла, с които да си пожелаем „ Наздраве “
 Кои суперхрани ни оказват помощ в битката с килограмите
Кои суперхрани ни оказват помощ в битката с килограмите
 Лейди Гага: Моментът не е подобаващ за издаване на албум
Лейди Гага: Моментът не е подобаващ за издаване на албум
 Михаела Маринова прави
Михаела Маринова прави " Стъпка напред " с първия си албум

"Харесва ми, когато има доста ограничавания, тъй като тогава би трябвало да проявиш повече креативност ", споделя фотографът от организация "Magnum " Карл Де Кейзер.

Във видео на ББС той споделя за неговите фотографии, които са уловили живота в Севера Корея.

View this post on Instagram
A post shared by Carl De Keyzer (@carldekeyzer) on Sep 1, 2018 at 11:38pm PDT

"Пхенян е като град-образец в Северна Корея. Един тип би трябвало да бъдеш поканен, с цел да живееш или работиш там. Само примерни жители могат да останат там ".

ВИЖТЕ КАК ИЗГЛЕЖДА ЖИВОТЪТ В СЕВЕРНА КОРЕЯ В ГАЛЕРИЯТА ТУК

"Бях първият, който посети всички разрешени от държавното управление места за чужденци. Лошата страна на всичко беше, че трябваше да представям всичко на управляващите в Пхенян и те трябваше да утвърждават всичко. Аз се съгласих, тъй като другояче нямаше да получа нищо. Бях там за 60 дни, което е много време за чужденец ".

View this post on Instagram
A post shared by Carl De Keyzer (@carldekeyzer) on Jul 3, 2018 at 10:36pm PDT

"Трябва да вървиш единствено в дребното хотели, които са за чужденци. И несъмнено, не можеш да напускаш хотела когато и да е. Отвън има бойци. Не можех да напущам хотела даже с цел да подишам чист въздух, да вземем за пример. Винаги има някой, който те следва - денем и през нощта.

View this post on Instagram
A post shared by Carl De Keyzer (@carldekeyzer) on Jun 24, 2018 at 11:16pm PDT

Много постоянно аз оставах в хотелите самичък. Моите водачи спяха в стаите до мен. Когато и да отворех вратата на стаята, с цел да се разходя из хотела, внезапно се отваряха прилежащите порти до мен. Аз споделях: "О, вие излизате? ". И те отговаряха: "Да, ние също излизаме ".

"Проверих съвсем всички мои хотелски стаи за микрофони и скрити камери. Опитах се да развъртя крушките и да видя какво се случва зад огледалото ми в банята, само че в никакъв случай не открих нищо ".

View this post on Instagram
A post shared by Carl De Keyzer (@carldekeyzer) on Nov 30, 2017 at 11:48pm PST

"Първото нещо, което туристите постоянно посещават в Северна Корея е The Grand Monument on Mansu Hill - рид, на който се намират 229 фигури, които служат за възпоменание на корейския народ и неговите водачи. Трябва да отидеш и да купиш цветя. След това би трябвало да отидеш до статуите на двамата водачи, да се поклониш и да оставиш цветята пред тях.

View this post on Instagram
A post shared by Carl De Keyzer (@carldekeyzer) on Dec 23, 2017 at 11:31pm PST

Едно от разпоредбите също беше, че когато снимаш която и да е от статуите или паметниците на водачите, даже да става дума за портрет или картина, не може да изрязваш изображението, а би трябвало да покажеш всичко - главата, ръцете, краката. По времето, когато аз снимах, те бяха скрити леко в мъгла. Моят лидер не беше сигурен дали е добре да фотографирам статуите в мъглата, само че аз въпреки всичко го направих ".

"Харесва ми, когато има доста ограничавания, тъй като тогава би трябвало да проявиш повече креативност. Трябва да работиш по-усърдно, с цел да направиш положителни фотоси.

View this post on Instagram
A post shared by Carl De Keyzer (@carldekeyzer) on Aug 2, 2018 at 10:02pm PDT

Той снима и Научно-технологичния комплекс в Пхенян, където снима към 200 деца в тяхната пионерска униформа - комунистическите униформи, които носят в учебно заведение.

"Когато идват там, те още веднъж би трябвало да покажат верността си към водачите ".

"И нещо, което е доста типично за Северна Корея, в случай че останеш там за седмица, съвсем всеки ден би трябвало да вървиш до учебното заведение, където децата извършват представления за теб. Смятам, че би трябвало да упражняват доста за всички тези представления, които приготвят за туристите. Обикновено става дума за група от туристи, която се настанява, след което децата танцуват балет, пеят и впрочем. Много е прелестно. Аз обаче бях самичък и се усещах неудобно от обстоятелството, че тези дребни деца вършат това единствено поради мен ".

View this post on Instagram
A post shared by Carl De Keyzer (@carldekeyzer) on Jun 4, 2018 at 11:57pm PDT

"Това е една от дребното фотоси, която направих, пътувайки в микробуса. Но това е и една от дребното фотоси, които демонстрират жътвата в Северна Корея ".

View this post on Instagram
A post shared by Carl De Keyzer (@carldekeyzer) on Jul 16, 2018 at 10:30pm PDT

"Шофьорът също трябваше да кара до места, на които не бе ходил до този миг. Така че трябваше да питаме за посоката съвсем всякога. Ето за какво съм съвсем сигурен, че съм видял места, селища и пейзажи, които никой не е виждал преди този момент, тъй като водачът съвсем постоянно объркваше посоката. Винаги се губеше ".

"Този басейн е част от остарял болничен комплекс, който датира от времето на Съветския съюз. Това е нещо, което към момента може да се види в Москва - тези остарели басейни с красиви мозайки и картини, пропагандни плакати и прочee. От тази позиция този басейн беше удивителен. Хората като че ли плуваха в някаква приказка ".

View this post on Instagram
A post shared by Carl De Keyzer (@carldekeyzer) on May 10, 2018 at 11:32pm PDT

"Работата ми може да се одобри като филм или разказ. Не като нещо политически правилно или 100% писмено или обективно ".

"Харесва ми да си играя с фикцията. Показвам действителността, която се случва пред обектива ми. Но, несъмнено, като фотограф можеш да променяш гледната точка. Така че може да се получи преувеличаване на моменти ".

"Искам да предизвиквам хората да се чудят за това, което съм снимал. Дали е истина или не, дали е небивалица или агитация? "

По тематиката  Крие ли Северна Корея рецесия с ковид Крие ли Северна Корея рецесия с ковид  Кои са най-дълго ръководещите международни водачи Кои са най-дълго ръководещите международни водачи  Ким Чен-ун откри нов град – „ олицетворение на модерната цивилизация ” Ким Чен-ун откри нов град – „ олицетворение на модерната цивилизация ”  Ким Чен-ун на бял кон в свещена планина, съзряха символика Ким Чен-ун на бял кон в свещена планина, съзряха символика

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактори: Ванеса Николова Ива Ваташка Източник: Северна Корея живот поразителни фотоси .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Два нови случая инфектирани с ковид у нас - Теми в развиване | Vesti.bg Два нови случая инфектирани с ковид у нас - Теми в развиване | Vesti.bg  <br> Вирусолог: Пикът на COVID-19 в България ще е през май <br>
Вирусолог: Пикът на COVID-19 в България ще е през май
 <br> В Германия против ковид: Вадим огромната базука <br>
В Германия против ковид: Вадим огромната базука
 <br> <strong> Принц Чарлз </strong> с позитивна проба за <strong> COVID-19 </strong> <br>
Принц Чарлз с позитивна проба за COVID-19
Последни  Apple може да отсрочи новия iPhone с няколко месеца Apple може да отсрочи новия iPhone с няколко месеца  Прокурори, следователи и правосъдни чиновници са дарили над 150 000 лева Прокурори, следователи и правосъдни чиновници са дарили...  <p>Поразителни <strong>снимки показват</strong> живота в <strong>Северна Корея</strong></p> Поразителни фотоси демонстрират живота в Северна Корея  Кирил Домусчиев Домусчиев: Икономиката ще оздравее, само че в този момент задачата ми е...  „ Сладко възмездие “ за Светослав Аргиров „ Сладко възмездие “ за Светослав Аргиров  <p>Няколко решения за <strong><span style= Няколко решения за киберсигурност вкъщи  <p><strong>Северна Корея</strong> изиска интернационална <strong>помощ</strong></p> Северна Корея изиска интернационална помощ  Докога ще продължи отдалеченото образование Докога ще продължи отдалеченото образование  <p><strong>Кевин Харт</strong> ще става още веднъж татко</p>
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР