Любопитно Поглед към най-мощните оръжия на военния арсенал на САЩ

...
Любопитно Поглед към най-мощните оръжия на военния арсенал на САЩ
Коментари Харесай

Поглед към най-мощните оръжия на военния арсенал на САЩ

Любопитно Поглед към най-мощните оръжия на военния боеприпас на Съединени американски щати Американските военни са считани за съществена международна бойна мощ  Василена Василева 8 януари 2020, 17:18  Поглед към най-мощните оръжия на военния боеприпас на Съединени американски щати
С съвсем 3 милиона членове на службата, 4800 отбранителни обекта на 7 континента и годишен бюджет от над 700 милиарда $, американските военни са считани за съществена международна бойна мощ.
Ето един от най-важните им оръжия:
Бомбандировачите B-52

Шест от всеобщите осемдвигателни бомбардировачи ще бъдат изпратени във въздушната база в Диего Гарсия в Индийския океан, съобщи по-рано един от американските чиновници, представен от CNN.

В дейните и аварийни флоти на Съединени американски щати има към 75 B-52. Те могат да носят разбъркан товар от 35 тона муниции, включващ бомби, мини и ракети.



Самолетите, които за пръв път влизат в употреба през 1952 година, през годините са усъвършенствани по този начин, че да носят крилати ракети с въздушно изстрелване. Всеки B-52 може да носи 20 крилати ракети.
Веднъж освободени от бомбардировача, крилатите ракети употребяват вътрешно управление и лични турбовентилаторни мотори, с цел да летят до и да нанасят удари по самостоятелни цели с бойни глави с тегло до 3000 паунда (1360 килограма).

Стелт бомбардировачи B-2

Тежките бомбардировачи с крила "прилеп " могат да носят както стандартни, по този начин и нуклеарни оръжия. Флотът на Военновъздушни сили на Съединени американски щати оперира от военновъздушната база Уитман в Мисури. Могат обаче и да излязат от бази като тези на Диего Гарсия или тихоокеанския остров Гуам.

При пораждане на стандартен спор четиримоторният В-2 може да носи два PU-1 на Massive Ordnance GBU-57, най-големите неядрени бомби в арсенала на Съединени американски щати.

Тези бомби с дължина 30 000 фунта (13 607 кг, дължина 9 метра) са проектирани да нанасят удари надълбоко в земята, с цел да извадят ракетни и командни комплекси, които са отвън обсега на други неядрени оръжия.

B-2 може също да носи редица други оръжия. Бил е тестван в борби при спорове в Сирия, Ирак и Афганистан.

Бомбардировачи B-1

Четиримоторните бомбардировачи, от които Съединени американски щати имат повече от 60 в своя флот, могат да носят най-големия потребен товар от всички самолети във Военновъздушни сили на Съединени американски щати - на стойност над 75 000 паунда (34,019 килограма), в това число крилати ракети, гравитационни бомби и морски мини.

В предишното B-1 са били необятно употребявани за изхвърляне на взаимни муниции за директна офанзива, всъщност бомби със свободно рухване със системи за ориентиране, прикрепени към опашките им, които могат да ги получат в границите на 15 фута (5 метра) от задачата си.

Стелт изтребители F-22

Военновъздушните сили на Съединени американски щати разполагат с към 180 F-22, които се смятат за най-способният изтребител на самолета. Освен способността си да поеме най-хубавото от всички изтребители, F-22 може да носи два боеприпаса на взаимна директна офанзива и даже могат да бъдат ръководени от радар въздух-земя.

Подводни ракети и атакуващи подводници

Военноморски сили на Съединени американски щати разполагат с десетки подводници, които могат да останат потопени и евентуално да изстрелят стотици крилати ракети "Томахоук " по сухопътни и морски цели.

Самолетоносачи

Във флота на американския флот има 11 дейни самолетоносачи, 10 клас Nimitz и един клас Ford.
Въпреки че тези цифри наподобяват обширни, едвам три до четири от тях обаче евентуално ще бъдат подготвени за борба във всеки един миг.
Към понеделник американският военноморски институт сподели един носач, USS Хари Труман, в Близкия изток.

Разрушители и крайцери

Флотът на военно-ракетните крайцери и разрушители на Военноморски сили на Съединени американски щати може да работи взаимно със самолетоносачите при нанасяне на удари или без значение.

Разрушителите от клас Arleigh Burke наброяват повече от 70 в дейна работа и образуват основата на флота. Всяка от тях може да носи до 56 крилати ракети Tomahawk, с цел да нападна сухопътни и морски цели.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР