Любопитно Победителят в Hell’s Kitchen: Трудно ми беше Реджеп Бадев

...
Любопитно Победителят в Hell’s Kitchen: Трудно ми беше Реджеп Бадев
Коментари Харесай

Победителят в Hell’s Kitchen: Трудно ми беше

Любопитно Победителят в Hell’s Kitchen: Трудно ми беше Реджеп Бадев споделя за прекарването в Кухнята на Ада и за фантазиите си 22 май 2020, 13:18  Победителят в Hell’s Kitchen: Трудно ми беше
еджеп Бадев е новият победител в кулинарното риалити Hell’s Kitchen България. Той е на 30 години от град Сърница, само че от 5-годишен живее в Италия.

Завършил е кулинарната Академия Грималди и работи като основен готвач на огромен хотелски комплекс в Германия. Описва себе си като толерантен, изобретателен, добре работи напрегнат.

Мечтае да работи в най-известния ресторант в света, само че и да има личен ресторант. Ето какво показа Реджеп след триумфа си в Hell’s Kitchen България.

- Кой е Реджеп, опишете се накратко.

-Реджеп е борбен, буен, надъхан, изобретателен, кадърен, с лидерски качества да води всяка една кухня. Умее да преценя хората, да стимулира и да придава положителна сила.

- Преди шоуто къде работехте, какво беше креативната Ви биография?

-Преди шоуто работех в огромен хотелски комплекс в Германия, като основен готвач. Всяка една от кухните имаше друга тематика, друг почерк. Имаше ресторант с италианска кухня, а също по този начин работехме за специфични събития като сватби, персонални тържества, рождени дни.

- Имаше ли миг в шоуто, в който към този момент бяхте сигурен, че ще спечелите?

-Не, само че влязох в шоуто с съществена цел да стана номер едно. По време на Hell’s Kitchen България не съм имал мисъл или чувство, че успеха ми е в забрадка вързана или да съм се чувствал сигурен, че премията ще е моя. Най-важното е, че се борих до край и дадох всичко от себе си, с цел да стана номер едно.
 Реджеп Бадев
- Какво е за вас успеха в едно такова шоу?

-Победа значи, че всички старания, които съм вложил до в този момент са имали смисъл, не съм си губил времето ненужно! Гордея се със това, че съумях да печеля първото място, тъй като аз постоянно се старая да бъда топ. Целият труд и всички компликации до края са си заслужавали.

- Жените или мъжете са по-добри готвачи?

-Мъжете! Защото са по-креативни и по-издръжливи на напрежение. Не се поддават на страсти в множеството случаи. Има и положителни дами във кулинарията, само че са необичайност.

-Кой беше най-голямата Ви конкуренция в надпреварата и за какво?

-За мен всички участници в шоуто бяха конкуренция. Но най-голямата конкуренция беше Наско – енциклопедията на Hell’s Kitchen България, тъй като е добър готвач има доста познания и е наясно какво какво прави.

- Какво ще извършите с премията?

-Една част от премията мисля да влагам в бъдещето си, а с другата да обиколя места в България, на които още не съм ходил.

- Кое е най-ценното, което успяхте да научите от началник Виктор Ангелов?

-Той е доста въодушевяващ, непоколебим и обективен. Научих от началник Ангелов нови умения, нови техники и доста български усети, които биха ми помогнали за бъдещата ми работа. Научих също, че би трябвало да бъдеш непрекъснат, в случай че искаш да си на върха.

- Ако може да върнете времето обратно и да измененията нещо в присъединяване си, какво ще е то?

-Щях да трансформира самото начало, тъй като тогава се усещах доста раздразнителен. Тежеше ми цялостната изолираност, неизвестността от това какво мога да чакам и незнанието какво ми следва, нуждата да се приспособявам към толкоз разнообразни характери, с които си 24 часа в денонощието.

- Защо решихте да участвате в шоуто?

-Реших да вземам участие в шоуто, с цел да потвърдя на себе си на какво равнище са ми уменията. Аз обичам да се състезавам освен в кухнята, а и отвън нея. Харесвам високото равнище на адреналин и многото страсти. Участието ми в Кухнята на Ада ми обезпечи тъкмо това.

- С какво предаването се оказа по-различно от упованията Ви?

-Нямах никакви упования, тъй като не съм гледал предаването преди и за мен всеки ден беше огромно премеждие. Беше ми обезпокоеното, тъй като всеки ден предстоеше нещо ново и ненадейно. Но все пак ми беше доста забавно.

- Трудно ли е да си екипен състезател?

-Не е мъчно, само че зависи доста от тима. Кухненската бригада би трябвало да бъде като един оркестър, в който, в случай че един музикант не си извършва работата както би трябвало – всичко отива на „ кино “.

- Участниците в мъжкия тим тази година демонстрираха доста мощно его, това ли беше главният проблем за неналичието на тим, съгласно теб?

-Според мен, освен това беше казуса. Имаше хора, които въобще не знаеха къде се намират и целия този стрес, и това напрежение им изиграха неприятна смешка.

- Имаше ли състезател, който съгласно Вас излезе без време?

-Да, имаше повече от един. Единият е Калъпчийски, другият е Лука, тъй като в хода на шоуто те демонстрираха, че са в положение да си трансформират почерка и да презентират вкусна храна.

- Какво не успяхте да покажете в шоуто?

-Не съумях да покажа няколко неща в самото начало. Едно от тези неща е, че в действителност съм екипен състезател, че съм добросърдечен и мога да намеря общ език с всеки.

- Какви качества би трябвало да има спечелилият в Hell’s kitchen? Вие притежавате ли ги?

-На първо място би трябвало да има лидерски качества, доста мощна душeвност, би трябвало да има съществени умения като готвач и доста мощен, непреклонен темперамент!

- Бихте ли взели участие още веднъж в Hell’s Kitchen?

-Да, бих взел участие още веднъж. Мисля че този формат е за такива хора като мен, които са доста амбициозни и жадни за триумф.

- Имахте ли любимец измежду конкуренцията в шоуто?

-Да, удивлявам се на Галя – какъв брой доста научи, по какъв начин съумя да се усъвършенства в Кухнята на Ада. Впечатлява ме и Соня и нейното отношение към готвенето. Тя ни сподели, че би трябвало да обожаваш храната преди да бъдеш готвач.

- Кое Ви беше най-трудно в кухнята на началник Ангелов?

-Най-трудни ми бяха провокациите и оня миг, когато трябваше да си четем рецептите на гърба. Трудно ми беше. Изискванията на началник Ангелов бяха хронично доста високи и да поддържаш такова равнище непрекъснато е доста мъчно.

- Ще продължители да се занимавате с професионално готвене от тук нататък и какви са фантазиите Ви?

-Да, ще продължа да се занимавам с професионалното готвене. Задължително е. Мечтите ми са да отворя мой личен ресторант, да сътворявам нови предписания, да създавам във всяка една кухня и да сътворявам шедьоври за моите клиенти.

- Ако би трябвало да опишете претърпяното в Hell’s kitchen с една дума, коя ще е тя?

-Фантастично премеждие!

- Има ли ядене, което след предаването повече няма да сготвите?

-Не, няма такова!

- В кое сте най-хубав?

-В италианската кухня!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР