Любопитно По-важни от килограмите: 4 мерки извън кантара, които да

...
Любопитно По-важни от килограмите: 4 мерки извън кантара, които да
Коментари Харесай

По-важни от килограмите: 4 мерки извън кантара, които да следим

Любопитно По-важни от килограмите: 4 ограничения отвън кантара, които да следим Ето кои са те  Ванеса Николова 25 септември 2019, 10:35 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  По-важни от килограмите: 4 ограничения отвън кантара, които да следим
По-важни от килограмите: 4 ограничения отвън кантара, които да следим
 Днес имен ден честват всички с имената…
Днес имен ден честват всички с имената…
 22 години след
22 години след " Дарма и Грег ": по какъв начин се трансформираха актьорите
 Императорските яйца – перлата в короната на Фаберже
Императорските яйца – перлата в короната на Фаберже
 Грета Тунберг: Хората страдат, умират, екосистеми се разрушават
Грета Тунберг: Хората страдат, умират, екосистеми се разрушават
 Какво се случва, когато географският северен полюс съвпадне с магнитния?
Какво се случва, когато географският северен полюс съвпадне с магнитния?
 Моника Белучи с транспарантна блуза и нова прическа (СНИМКИ)
Моника Белучи с транспарантна блуза и нова прическа (СНИМКИ)
 Гуинет Полтроу стана шлагер в мрежата с... походка (ВИДЕО)
Гуинет Полтроу стана шлагер в мрежата с... походка (ВИДЕО)

ислите си, че килограмите са най-важният знак за положителното ви здраве и форма?

Не е тъкмо по този начин. Забравете най-малко за момент цифрата, което виждате на кантара, тъй като от време на време то не дава отговор напълно на положението на нашия организъм.

Кои са четирите фактора, на които да обърнем внимание, ни разкриват от zadovoljna.hr.

Отместете погледа от кантара и вижте кои са ограниченията, върху които би трябвало да се концентрирате оттук насетне.

Обиколка на талията

При всеки човек натрупването на мазнини се случва по друг метод. При някои то е отмерено разпределено, при други пък е съсредоточено в избрана част от тялото.

Ако сте от хората, чието тяло натрупа най-вече мазнини в коремната област, то това ви излага на по-голям риск от сърдечни болести и насърчаване на диабет.

Обиколката на талията се мери на равнището над тазобедрената кост. При дамите обиколката на талията не трябва да надвишава 90 сантиметра.

Сърдечен пулс неподвижен

Допрете два пръста до китката или шията си и измерете какъв брой удара прави сърцето ви в минута.

Нормалният брой удари в минута е сред 60 и 100.

По-малкото число значи, че се намирате в положително физическо здраве. По-ускореният пулс неподвижен пък е знак за неналичието на задоволителна физическа интензивност.

Процент подкожна лой

За разлика от показателя на телесната маса процентът на подкожната лой ни дава повече информация за съотношението сред мускулна и мастна тъкан.

Процентът на подкожна лой при дамите е в правила, когато е сред 20 и 32 %.

Базисен метаболитен темп

Изчисляването на базисния метаболитен темп (BMR) взима поради вашия пол, възраст, тегло, височина и физическа интензивност.

По този метод се пресмятат калориите, които са нужни на вашето тяло, с цел да действа обикновено без каквато и да е физическа интензивност.

Базисният метаболитен темп може да служи като тенденция за тези, които желаят да качват или смъкват килограми.
Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Ванеса Николова Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  <br> Цацаров желае <strong> Полфрийман </strong> да бъде върнат в пандиза <br>
Цацаров желае Полфрийман да бъде върнат в пандиза
 <br> <strong> Грета Тунберг: </strong> Хората страдат, умират, екосистеми се разрушават <br>
Грета Тунберг: Хората страдат, умират, екосистеми се разрушават
 <br> <strong> Моника Белучи </strong> с транспарантна блуза и нова прическа (СНИМКИ) <br>
Моника Белучи с транспарантна блуза и нова прическа (СНИМКИ)
 <br> стана шлагер в мрежата с... походка (ВИДЕО) <br>
стана шлагер в мрежата с... походка (ВИДЕО)
Последни  Народно събрание анулира на първо четене скъсен развой при тежки закононарушения Народно събрание анулира на първо четене скъсен развой при тежки...  <p><strong>По-важни от килограмите:&nbsp;</strong>4 ограничения отвън кантара, които да следим</p> По-важни от килограмите: 4 ограничения отвън кантара...  <p>Част от <strong>Монблан </strong>може да се срути</p> Част от Монблан може да се срути  Румен Радев Радев: Устойчивото развиване изисква световна сигурност  <p><strong>Зловещата &quot;майка</strong>&quot;, която <strong>поробва децата си</strong></p> Зловещата "майка ", която поробва децата си  <p>Днес <strong>имен ден</strong> честват всички с имената&hellip;</p> Днес имен ден честват всички с имената…  Министерство на вътрешните работи търси две сестри от Бургас Министерство на вътрешните работи търси две сестри от Бургас  Арнаудова: Ако получи документи, Полфрийман може да напусне България Арнаудова: Ако получи документи, Полфрийман може да...  Бойко Борисов Започна визитата на премиера Борисов в Южна Корея  Случаят със гибелта на българина в Брюксел се заплита Случаят със гибелта на българина в Брюксел се заплита  <p>Продължава да вали, препоръки към шофьорите</p> Продължава да вали, препоръки към водачите  Доналд Тръмп Нов скандал към Тръмп, ще има ли импийчмънт  Правилата на Фейсбук няма да важат за политиците Правилата на Фейсбук няма да важат за политиците  <p>Най-впечатляващите фрагменти от телескопите на <span style= Най-впечатляващите фрагменти от телескопите на НАСА  <p>Още един гвоздей в ковчега на дизеловия двигател</p> Още един гвоздей в ковчега на дизеловия мотор  <p><strong>22&nbsp;години след &quot;Дарма и Грег&quot;</strong>: по какъв начин се трансформираха актьорите</p> 22 години след "Дарма и Грег ": по какъв начин се...  Лаура Кьовеши Ди Велт: И в София се опасяват от Кьовеши  Президентите Румен Радев и Касим-Жомарт Токаев България и Казахстан разискаха задълбочаване на...  Ценко Чоков Ценко Чоков се кандидатира за кмет на Бяла Слатина  На фотографията: Министър Николина Ангелкова и дипломат Ема Хопкинс Ангелкова за банкрута: Загуби за милиони Всичко от през днешния ден Виц на деня - Тези котлети са от яребица, по този начин ли? - Общо взето да. Е, прибавяме и конско месо... - В каква съразмерност? - 50/50 - една… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Пациент на кардиолога с 57 хиляди лева заплата: Трябва да бъде наказан  Вижте неписаната история на България в фотоси  Честваме 111 години самостоятелна България  Старата обич наслойка не хваща: среща след 75 години  Президентът Радев подкара колело в центъра на София (СНИМКА) подкара колело в центъра на София  Пищна, безконечна, Чочарка: тя покори света вечно Водещи вести  Случаят със гибелта на българина в Брюксел се заплита Случаят със гибелта на българина в Брюксел се заплита  Арнаудова: Ако получи документи, Полфрийман може да напусне България Арнаудова: Ако получи документи, Полфрийман може да напусне България  Доналд Тръмп Нов скандал към Тръмп, ще има ли импийчмънт  <p>Продължава да вали, препоръки към шофьорите</p> Продължава да вали, препоръки към водачите  Бойко Борисов Започна визитата на премиера Борисов в Южна Корея  Румен Радев Радев: Устойчивото развиване изисква световна сигурност  <p>Още един гвоздей в ковчега на дизеловия двигател</p> Дизеловите мотори са в пъти по-вредни от бензиновите  <p><strong>Зловещата &quot;майка</strong>&quot;, която <strong>поробва децата си</strong></p> " Майка ", която поробва децата си  <p>Най-впечатляващите фрагменти от телескопите на <span style= Най-впечатляващите фрагменти от телескопите на НАСА  Министерство на вътрешните работи търси две сестри от Бургас Министерство на вътрешните работи търси две сестри от Бургас  Разкриха скица за незаконни осиновявания от България Разкриха скица за незаконни осиновявания от България  Лаура Кьовеши Ди Велт: И в София се опасяват от Кьовеши  Президентите Румен Радев и Касим-Жомарт Токаев България и Казахстан разискаха задълбочаване на отношенията
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР