Любопитно Отбелязваме Часа на Земята 2020 с международен онлайн концерт

...
Любопитно Отбелязваме Часа на Земята 2020 с международен онлайн концерт
Коментари Харесай

Отбелязваме Часа на Земята 2020 с международен онлайн концерт

Любопитно Отбелязваме Часа на Земята 2020 с интернационален онлайн концерт WWF приканва да останем у дома, обединени към идеята за опазването на нашия общ дом – Земята 27 март 2020, 16:31  Отбелязваме Часа на Земята 2020 с интернационален онлайн концерт Източник: WWF
ази година Часът на Земята ще се организира при оптимални ограничения за сигурност. Във връзка с въведеното изключително състояние, 13-ото следващо издание на най-мащабната световна самодейност за запазване на природата за първи път в историята ще протече напълно в онлайн пространството.

WWF приканва хората да отбележат Часа на Земята 2020 от у дома, като на 28 март (събота) дружно с милиони съидейници по света алегорично изключат светлините сред 20.30 и 21.30 ч. По този метод дружно ще покажем, че макар сериозното предизвикателство, пред което сме изправени през днешния ден, ние оставаме обединени към идеята да опазим нашия общ дом – Земята.

„ Нуждата да сме обединени и да пазиме нашата планета в никакъв случай не е била толкоз належаща. Именно природата е тази, която поддържа живота на Земята, осигурявайки ни чист въздух, вода, храна и първични материали за медикаменти. Днес повече от всеки път би трябвало да покажем нашата угриженост към нея. Затова дано се включим цифрово в тазгодишното издание на Часа на Земята! Това е време за взаимност. Нека се поддържаме един различен и да създадем по този начин, че гласът ни да бъде чут “, прикани Веселина Кавръкова, изпълнителен шеф на WWF България.

Часът на Земята 2020 ще бъде придружен от редица цифрови начинания. Началото ще бъде сложено още в петък в 16:00 ч. с LIVE събитие на фейсбук страницата на WWF. Тогава водещите специалисти на природозащитната организация в България ще опишат какво се случва с планетата и по какъв начин всеки от нас може да способства за една позитивна смяна.

В събота в 11:00 особено за най-малките виртуозната цигуларка Бояна Желязкова ще извърши „ Приказен концерт за Земята “. С помощта на музиката тя ще опише разнообразни истории, въодушевени от планините, реките, птиците, небето, морето и цялата планета Земя.

Кулминацията на Часа на Земята, както всяка година, ще бъде в 20.30 ч. Със изключването на светлините стартира и интернационалният LIVE концерт "Глас за планетата ". Участие в него ще вземат реализатори от разнообразни краища на света, които ще покажат, че без значение от тежката обстановка през днешния ден, въпреки всичко можем да бъдем дружно в името на природата. Всички събития ще се излъчват непосредствено на фейсбук страницата на WWF. А още хрумвания по какъв начин да отбележите Часа на Земята от у дома можете да намерите на wwf.bg/planet.

Каузата на WWF да осигурим бъдеще в естетика с природата притегли редица известни персони тази година. Зад акцията Часа на Земята 2020 застанаха Владимир Ампов-Графа, Михаела Филева, Прея, Виктория Георгиева, Ваня Щерева, Реми Тоин, Веси Бонева, Мартен, Максим Ешкенази, Калин Врачански, Анжела Недялкова, Теодосий Спасов, Бояна Желязкова, Драго Симеонов, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Тео Ушев, Hayes & Y, Йордан Марков, RDMK, Котаракът Румен, Дария Симеонова, Ваня Щерева, Ревю и Dance Studio Deja Vu. Посланици на Часа на Земята 2020 от страна на бизнеса са Playtech и iCard.

Часът на Земята 2020 в България се осъществя с безвъзмездната медийна поддръжка на Българската национална телевиизия, БНР, БНР-Бургас, БНР-Варна, БНР-Видин, Actualno.com, Argent, ClubZ.bg, Dir.bg, Jenite.bg, Idea, iWoman.bg, сп. National Geographic, OFFNews.bg, Seen.bg, Sinoptik.bg, Vesti.bg, bgPredpriemach.com, сп. 360, Майко Мила, Момичетата от града, Под Тепето, Програмата, радио „ Тангра “ и радио „ Фокус “.

Инициативата е включена и в Календара на културните събития на Столична община.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР