Любопитно Окървавени обувки, бижута - какво ще открием в Музея

...
Любопитно Окървавени обувки, бижута - какво ще открием в Музея
Коментари Харесай

Окървавени обувки, бижута - какво ще открием в Музея на атаките от 11 септември?

Любопитно Окървавени обувки, бижута - какво ще открием в Музея на офанзивите от 11 септември? Част от материалните мемоари за кървавите набези от 2001г. се пазят в музей в Ню Йорк  Ванеса Николова 11 септември 2019, 06:02 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Окървавени обувки, бижута - какво ще открием в Музея на офанзивите от 11 септември?
Окървавени обувки, бижута - какво ще открием в Музея на офанзивите от 11 септември?
 Дъщерята на Наталия Гуркова - нейната огромна горделивост
Дъщерята на Наталия Гуркова - нейната огромна горделивост
 Какво са си предизвикали тези хора? Вежди, които смайват (СНИМКИ)
Какво са си предизвикали тези хора? Вежди, които смайват (СНИМКИ)
 Какво споделя цветът на храната за потребните ѝ свойства?
Какво споделя цветът на храната за потребните ѝ свойства?
 Славяните завоюваха първата териториална борба в „ Игри на волята “
Славяните завоюваха първата териториална борба в „ Игри на волята “
 Кои са най-безопасните градове в света
Кои са най-безопасните градове в света
 Септември ще донесе промени за тези зодии
Септември ще донесе промени за тези зодии
 Как да разчетем етикетите на храните
Как да разчетем етикетите на храните

ерористичните офанзиви в Съединени американски щати от 11 септември 2001г. убиват близо 3000 души, шокират света и оставят тази дата в историята като изпълнена с покруса, загуби, само че и подвиг.

След избавителните акции за разкриване на оживели стартират дейности по събиране на предмети от местата на офанзивите.

Всички тези артефакти сега се съхраняват в Музея на офанзивите от 11 септември, който отвори порти през май месец 2014г., на мястото на тогавашния Световен търговски център.

В музея се съхраняват над 11 000 предмета, останали като спомен от кървавите офанзиви, а част от тях и техните истории вижте тук:

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от 9/11 Memorial & Museum (@911memorial) на Юли 11, 2017 в 11:12 PDT

Обувките

(натиснете стрелките, с цел да видите останалите снимки)

Тези три чифта обувки са дребна част от артефактите, които се съхраняват в Музея на офанзивите от 11 септември.

Първият чифт дамски обувки със следи от засъхнала кръв принадлежи на Линда Райсх-Лопес, която в деня на офанзивата е на работното си място на 97-ия етаж в Южната кула на Световния търговски център.

Един час след началото на работния ѝ ден първият аероплан се врязва в Северната кула. Линда и сътрудниците ѝ се стичат към прозорците, с цел да схванат какво се случва.

Линда незабавно се втурва към спешното стълбище. Когато е към този момент на 61-ия етаж, тя чува мощна детонация, която идва от удара на втория аероплан в Южната кула.

Линда продължава да бяга надолу по стълбището. Лопес се намира на улица Canal Street, няколко директни на север от Световния търговски център, когато Южната кула се срутва пред очите ѝ.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от 9/11 Memorial & Museum (@911memorial) на Яну 23, 2017 в 9:33 PST

Вторият чифт обувки принадлежи на офицер Джон Стястни от нюйоркския полицейски департамент, който идва на мястото на офанзивите в Световния търговски център в ранния следобяд на 11 септември.

След като върху него се стоварват тежки парчета от рушащите се здания, той се оказва със строшен крайник и травми по врата. И въпреки всичко, оцелява.

Третият чифт обувки принадлежи на Удаян Гупта, който в деня на офанзивата работи вкъщи в постройка тъкмо до Световния търговски център.

След сриването на Южната кула Гупта, воден от ужаса, потегля към изхода на постройката, без обувки и даже без чорапи.

Той се насочва към реката Хъдсън, от където хваща транспортен съд до Ню Джърси. Когато идва там Гупта стартира да страда от съществени болки в гръдния панер, както и остра кашлица.

Една от сестрите в болничното заведение, която посещава, му дава тези чехли, с които Гупта се връща назад в Ню Йорк.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от 9/11 Memorial & Museum (@911memorial) на Яну 30, 2017 в 10:31 PST

Верен на дълга

Джеймс Линч се ражда в Ню Брунсуик, щата Ню Джърси.

Той е офицер от незабавните полицейски служби в Ню Йорк и е един от героите, които избавят стотици човешки животи след атентата в Световния търговски център от 26 февруари 1993г.

На 11 септември 2001г. Джеймс се възвръща след интервенция, само че когато научава за терористичните офанзиви взема решение да последва дълга си и се втурва да оказва помощ на своите сътрудници на мястото на случая.

На 7 декември 2001г. околните на Линч са известени, че тялото му е намерено под отломките на кулите близнаци. Семейството му подарява неговата шапка на Музея на офанзивите от 11 септември.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от 9/11 Memorial & Museum (@911memorial) на Авг 19, 2016 в 7:44 PDT

Брошката – от Ню Йорк до Афганистан

Сара Елизабет Лоу умира на 28-годишна възраст.

Сара е стюардеса към американските авиолинии и в деня на офанзивата се намира на самолета, който се забива в Северната кула на Световния търговски център.

Брошката, която можете да откриете в Музея на офанзивите от 11 септември, принадлежи на нейната колежка и близка другарка Керин Рамзи.

Малко след офанзивата Керин подарява брошката на бащата на Сара. Няколко месеца по-късно брошката отпътува за Афганистан и виси на гърдите на сержант Марк Бейкър.

Днес тя се съхранява в музея, а на задната ѝ част е гравиран следния надпис:

„ Афганистанска война/Сара Лоу/2002”.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от 9/11 Memorial & Museum (@911memorial) на Апр 28, 2016 в 1:25 PDT

Времето е спряло

Часовникът, изровен от останките на военноморския команден център на Пентагона, е спрял в 9:37 ч., пазейки загатна за това трагично събитие вечно.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Ванеса Николова Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Фандъкова: Не влизам в борба, както други претенденти Фандъкова: Не влизам в борба, както други претенденти  Ердоган с мегапроект против идващата световна рецесия Ердоган с мегапроект против идващата световна рецесия  <br> <strong> 7 </strong> знака, че сте <strong> по-умни </strong>, в сравнение с смятате <br>
7 знака, че сте по-умни , в сравнение с смятате
 <br> Кои са <strong> най-безопасните </strong> градове в света <br>
Кои са най-безопасните градове в света
Последни  <p><strong>Окървавени обувки</strong>, бижута - какво ще открием в Музея на офанзивите от 11 септември?</p> Окървавени обувки, бижута - какво ще открием в Музея на...  Премиерът на Италия Джузепе Конте (в средата) Новото италианско държавно управление завоюва избор на доверие  <p>Екокатастрофа в язовир &bdquo;Пчелина&rdquo;</p> Екокатастрофа в язовир „ Пчелина”  <p>В Тихия океан се заражда ужасяваща топлота вълна</p> В Тихия океан се заражда ужасяваща топлота вълна  Apple iPhone 11 Apple се бори да притегли внимание с три нови iPhone-а  Цветан Василев Цветан Василев давал по 10 млн. лева на месец за ТВ7  Протестът срещу Иван Гешев Протести „ за” и „ против” Гешев...  Тръмп уволни Джон Болтън, евентуално поради талибаните Тръмп уволни Джон Болтън, евентуално поради талибаните  Вероятно откриха лекарство против остаряването Вероятно откриха лекарство против остаряването  <p>Горя депото за автомобилни гуми в Шумен</p> Горя депото за автомобилни гуми в Шумен  Румен Радев Румен Радев: Очаквам неоспорими обстоятелства по обвиняванията в...  <p>АИКБ желае инспекция на свободния пазар на ток</p> АИКБ желае инспекция на свободния пазар на ток  Премиерна прожекция на огромен екран даде старт на „ Пътят на достойнството “ Премиерна прожекция на огромен екран даде старт на „ Пътят...  <p>Синдикат желае <strong>1000 лева минимална заплата</strong> от 2020 г.</p> Синдикат желае 1000 лева минимална заплата от 2020 година  <p>Дъщерята на <span style= Дъщерята на Наталия Гуркова - нейната огромна горделивост  Николай Малинов Малинов е упрекнат за шпионаж, ген. Решетников...  Мария Габриел Мария Габриел с нов сектор в новата Европейска комисия  Eвтим Mилошев: Kръвта ни ръководи Eвтим Mилошев: Kръвта ни ръководи  Ердоган с мегапроект против идващата световна рецесия Ердоган с мегапроект против идващата световна рецесия  <p>Какво не знаем за младите тенори <strong>IL VOLO</strong>, които до дни идват в България</p> Какво не знаем за младите тенори IL VOLO, които до дни... Всичко от през днешния ден Виц на деня - Докторе, мъжът ми глътна аспирин простъпка. Какво да вършим? - Създай му някакво главоболие, с цел да не отиде хапчето напразно! Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Да съблечеш българите: актови фотоси от предишния век  Денят, в който Русия изостави България Денят, в който Русия изостави България  Министър за госпожа Макрон: Тази жена в действителност е грозна  Човекът, който сплоти Княжество България и Източна Румелия в картина
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР