Любопитно Новите Барби - кукли с редки заболявания Компанията залага

...
Любопитно Новите Барби - кукли с редки заболявания Компанията залага
Коментари Харесай

Новите Барби - кукли с редки заболявания

Любопитно Новите Барби - кукли с редки болести Компанията залага от ден на ден на кукли, които показват действителни персони  Ирина Илиева 29 януари 2020, 14:12  Новите Барби - кукли с редки болести Източник: Getty Images/Guliver
арби е марката с най-продаваните кукли на пазара.

Последната сбирка на Барби е ориентирана напълно към приемствеността на хората с разнообразни тела - кукли с наднормено тяло, физически увреждания и витилиго.

Линията Barbie Fashionistas включва 176 кукли с 8 вида тяло, 35 тона на кожата и 94 прически, с цел да отразят “света в който живеят момичетата”.

За да проектира куклата с витилиго, автоимунно положение, което предизвиква частична загуба на цвета на кожата, Мател, компанията производител на Барби, работят с кожен лекар, с цел да подсигурява най-точното ѝ показване.

От Мател считат, че куклите Барби с разнообразни тела ще помогната на децата да разиграят повече истории от света, който виждат всекидневно.

What makes us different makes us beautiful! ✨ Introducing 6 new, unique dolls to the #Barbie #Fashionistas line!

Shop now: https://t.co/zTVjMZJUN6. #WeAreBarbie pic.twitter.com/V6yCFnexgr
— Barbie (@Barbie) January 28, 2020
Създадена е и кукла със болестта плешивост - косопад. А за нея основателите се въодушевяват от Аяна Пресли, която неотдавна разгласи, че поради болестта е изгубила изцяло косата си.

Миналата година, 12-годишният деятел за правата на хората с увреждания - Джордан Рийвс, си сътрудничи с Мател, с цел да може в сбирката да бъде включена кукла с протеза на крайници.

Компанията пусна две кукли с увреждания - с протеза и инвалидна количка.

В дизайна на най-новата кукла Кен също има поврат - той е с дълга коса. Неговият нов образ е друг от стандарта за мъжки дизайн на кукли.

Mattel Will Release Barbie Dolls With Vitiglio And No Hair - Glamour UK https://t.co/mKNjwiuz5V pic.twitter.com/4EaS9JcxZa
— AlopeciaHairGrowth (@alopecia_hg) January 28, 2020
Вече 5 години Мател се пробват да основават друг дизайн кукли, откакто получиха публични рецензии, че не пресъздават действителните облици на хората в своите сбирки.

През 2017 година компанията дебютира с първата Барби носеща хиджаб, а тази година компания показа кукла с повреден слух.

Мател споделят, че предходната година над половината от всички предлагани кукли са от новата им сбирка. Най-продаваната кукла за 2019 година е била чернокожа Барби с афро прическа, а седем от десетте най-продавани са от новите сбирки, измежду които е и куклата в инвалидна количка.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Ирина Илиева Източник: барби кукла друга заболяване
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР