Любопитно Невероятните здравни ползи на царицата на есента Вижте защо

...
Любопитно Невероятните здравни ползи на царицата на есента Вижте защо
Коментари Харесай

Невероятните здравни ползи на царицата на есента

Любопитно Невероятните здравни изгоди на царицата на есента Вижте за какво тиквата е толкоз потребна  Ива Ваташка 22 октомври 2019, 06:00  Невероятните здравни изгоди на царицата на есента
Невероятните здравни изгоди на царицата на есента
 Чаровната Гери Малкоданска кръсти сина си (СНИМКА)
Чаровната Гери Малкоданска кръсти сина си (СНИМКА)
 Малката сладка лъжкиня Шей Мичъл роди момиченце
Малката сладка лъжкиня Шей Мичъл роди момиченце
 Внимание! Това са най-опасните пътища в света
Внимание! Това са най-опасните пътища в света
 Джей Ло облече обилна сватбена рокля
Джей Ло облече обилна сватбена рокля
 Вижте къде да пътувате съгласно характера си
Вижте къде да пътувате съгласно характера си
 Кейт и облеклата, с които не чакахме да я забележим в Пакистан
Кейт и облеклата, с които не чакахме да я забележим в Пакистан
 Шест ефикасни решения против задържането на вода
Шест ефикасни решения против задържането на вода

я е богата на жизненоважни витамини и минерали, което я прави извънредно потребна за вашето здраве. Тя е по този начин вкусна, че кара Душко Добродушков да се черви от позор, тъй като я обича толкоз доста. Царицата на есента – тиквата, е наложителен детайл за трапезата ви и тази година.

Хранителни изгоди

Тиквата е превъзходен източник на калий и бета-каротин, който се трансформира във витамин А. Освен това съдържа някои минерали, в това число калций и магнезий, както и витамини Е, С и някои витамини от група В.

Ползи за кожата

Тиквата съдържа витамини С и Е, както и бета-каротин, които са потребни за здравето на кожата. Витамин С не се създава естествено от организма и по тази причина е значимо да го получаваме от храната всеки ден, защото той играе роля в образуването на колаген, оказва помощ за попречване на синини и при зарастване на рани.

Витамин Е е отличен антиоксидант и работи дружно с витамин С. Заедно те оказват помощ да се предотврати сухотата на кожата. Витамин А или бета-каротин, също взе участие в отбраната на кожата от слънчевите UVB лъчи.

Ползи за здравето на очите

Недостигът на витамин А е обвързван с понижено зрение или даже слепота. Бета-каротинът, както и витамините С и Е, могат да оказват помощ за отбрана на очите и да понижат риска от свързани с възрастта очни болести.

Намаляване на риска от метаболитен синдром

Метаболитен синдром е здравното название за композиция от диабет, затлъстяване и високо кръвно налягане, което дружно покачва риска от коронарна болест на сърцето и инсулт.

Изследване от 2015 година в Япония открива, че диетите с високо наличие на каротеноиди (това са пигменти, открити в плодовете и зеленчуците, които им придават оранжев, жълт и зелен цвят) могат да оказват помощ за попречване на развиването на метаболитен синдром.

Поддържане на имунната система

Тиквите съдържат бета-каротин, който при консумация се трансформира във витамин А. Изследванията демонстрират, че витамин А играе значима роля в поддържането на имунната система. Допълнителни изследвания демонстрират, че диетата, която включва храни, богати на витамин А, има директен резултат върху функционалността на имунната система.

Предотвратяване на рак

Няма единични "суперхрани ", които могат да предотвратят рака, а и избрани рискови фактори не са свързани с хранителната диета. Въпреки това има доказателства, че консумирането на здравословна храна може да понижи риска от рак. Предполага се, че антиоксидантните свойства на каротеноидите, витамин А и витамин Е (всички те се намират в тиквата), могат да предпазят от рак на гърдата.

Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Ива Ваташка Източник: тиква изгоди здраве есен .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Горещо време, по кое време ще има захлаждане Горещо време, по кое време ще има захлаждане  <br> <strong> Кейт </strong> и облеклата, с които <strong> не чакахме да я забележим </strong> в Пакистан <br>
Кейт и облеклата, с които не чакахме да я забележим в Пакистан
 <br> Вижте къде да <strong> пътувате съгласно характера си </strong> <br>
Вижте къде да пътувате съгласно характера си
 <br> <strong> Внимание! </strong> Това са най-опасните пътища в света <br>
Внимание! Това са най-опасните пътища в света
Последни  <p>Невероятните <strong>здравни ползи</strong> на царицата на есента</p> Невероятните здравни изгоди на царицата на есента  Ердоган атакува Запада, Съединени американски щати ще пазят нефта в Сирия Ердоган атакува Запада, Съединени американски щати ще пазят нефта в Сирия  Южнокорейски производител на електрически автомобили в Плевен Южнокорейски производител на електрически автомобили в Плевен  Край Москва откриха заровени народен представител и нейното семейство Край Москва откриха заровени народен представител и нейното семейство  Съдът пусна стрелеца от Лисец Съдът пусна стрелеца от Лисец  Откриха майката на изоставеното бебе, родственици отхвърлят Откриха майката на изоставеното бебе, родственици отхвърлят  Изтеглят инфектирани салами и риба от комерсиалната мрежа Изтеглят инфектирани салами и риба от комерсиалната мрежа  Дубравка Симонович: 33 българки са убити от член на фамилията Дубравка Симонович: 33 българки са убити от член на...  Утре Европейска комисия смъква на мониторинга над България Утре Европейска комисия смъква на мониторинга над България  Евгения Банева Банев остава в ареста, желае разпит на Бойко Борисов  Гери Малкоданска Чаровната Гери Малкоданска кръсти сина си (СНИМКА)  Волен Сидеров Волен Сидеров разгласи: подава оставка като народен представител  Извънредно студио в „ Игри на волята “ Извънредно студио в „ Игри на волята “  Mercedes-AMG C63 S Coupe Двулитров мотор за идващия Mercedes-AMG C63  70% от високорисковите водачи са санкционирани тази година 70% от високорисковите водачи са санкционирани тази година  10 жертви в Чили, цената на билета подпали страната 10 жертви в Чили, цената на билета подпали страната  <p>Малката сладка лъжкиня <span style= Малката сладка лъжкиня Шей Мичъл роди момиченце  <p>Кой живееше добре в&nbsp;<strong>Народна република България&nbsp;&nbsp;</strong></p> Кой живееше добре в Народна република...  <p>Ето какво ще ви се случи, в случай че <span style= Ето какво ще ви се случи, в случай че паднете в черна...  Термометър мой – зложелател мой!
Създадено за Шуслерови соли
Термометър мой – зложелател мой! Всичко от през днешния ден Виц на деня Клиент в книжарница: Търся новата книга на Чарлс Дикенс. Продавач: Ами той не е пускал нищо ново от ХІX век… Клиент: Новата, която Опра Уинфри популяризира по… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Никол Шерцингер сподели къщата си (ВИДЕО)  В гонене напразно - Ели Димитрова  Мафалда - внучката на Симеон Сакскобургготски, за която не знаете доста  Българска художничка рисува смешната страна на майчинството  Ричард Гиър и Силвестър Сталоун стигнали до пердах за принцеса Даяна  Тази билка няма равна: вижте свойствата ѝ Водещи вести  Борисов: С Борисов: С " Балкански поток " и интерконектора с Гърция ще купуваме най-евтиния газ  полиция Непълнолетни мигранти изнасилиха дете от дом в София  Евгения Банева Банев остава в ареста, желае разпит на Бойко Борисов  Дубравка Симонович: 33 българки са убити от член на фамилията Дубравка Симонович: 33 българки са убити от член на фамилията  Гуми менте заливат пазара Гуми менте заливат пазара  <p>5 <strong>високоенергийни</strong> места в <strong>България</strong>&nbsp;(СНИМКИ)</p> 5 високоенергийни места в България, които да посетите (СНИМКИ)  Ердоган атакува Запада, Съединени американски щати ще пазят нефта в Сирия Ердоган атакува Запада, Съединени американски щати ще пазят нефта в Сирия  Южнокорейски производител на електрически автомобили в Плевен Южнокорейски производител на електрически автомобили в Плевен  Край Москва откриха заровени народен представител и нейното семейство Край Москва откриха заровени народен представител и нейното семейство  Съдът пусна стрелеца от Лисец Съдът пусна стрелеца от Лисец  Откриха майката на изоставеното бебе, родственици отхвърлят Откриха майката на изоставеното бебе, родственици отхвърлят  Изтеглят зара </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР