Любопитно Непокорният принц Филип - скалата на Елизабет Само преди

...
Любопитно Непокорният принц Филип - скалата на Елизабет Само преди
Коментари Харесай

Непокорният принц Филип - скалата на Елизабет

Любопитно Непокорният принц Филип - скалата на Елизабет Само преди дни принц Филип навърши 98 години  Христо Боснев 12 юни 2019, 06:34 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  5-те потребни свойства на прасковите
5-те потребни свойства на прасковите
 Няколко впечатляващи микронации по света
Няколко впечатляващи микронации по света
 Непокорният принц Филип - скалата на Елизабет
Непокорният принц Филип - скалата на Елизабет
 Азорските острови – перла в сърцето на океана
Азорските острови – перла в сърцето на океана
 Назад във времето: Научете любопитни обстоятелства за Саграда Фамилия
Назад във времето: Научете любопитни обстоятелства за Саграда Фамилия
 Слух: ето къде се намира най-скъпата картина в света
Слух: ето къде се намира най-скъпата картина в света
 Да не живееш непрекъснато със брачна половинка си - това ли е тайната на щастливия брак
Да не живееш непрекъснато със брачна половинка си - това ли е тайната на щастливия брак
 Хю Лори или Д-р Хаус, както ще бъде запомнен
Хю Лори или Д-р Хаус, както ще бъде запомнен

есетилетия наред той е неизменимото наличие до английската кралица Елизабет Втора. Само преди дни принц Филип навърши 98 години!

Празникът си принц Филип означи в стеснен фамилен кръг без непотребен звук, пишат от Edna.bg.

Принц Филип Гръцки и Датски е роден на остров Корфу на 10 юни 1921 година Филип е бил малко момче, когато е евакуиран на борда на английски транспортен съд дружно с родителите си и четирите му по-големи сестри, до момента в който чичо му, кралят на Гърция абдикира.

Син е на принц Андрей Гръцки и Датски (четвърти наследник на гръцкия крал Георгиос I и кралица Олга) и на принцеса Алис Батенберг. Израснал най-вече в Англия, той учи в учебното заведение Гордънстаун (където по-късно принц Чарлз учи) покрай Елгин, Шотландия и по-късно приключва Кралския морски лицей в Дартмът, Девън. Принц Филип взе участие интензивно във Втората международна война от януари 1940 до края ѝ, на работа във военноморския флот на Англия.

За Филип е известно, че не е мъж, който обича да бездейства.

През февруари 1947 Филип става английски гражданин, като се отхвърля от правото си на заместничество на гръцкия и датския престол и приема семейството на майка си – Маунтбатън (известни и като Батенберг).

През същата година той подписва брак с принцеса Елизабет, бъдещата кралица на Обединеното кралство. След сватбата получава купата херцог на Единбург, а от 1957 година неговата купа е „ Негово Кралско Височество Принц Филип, Херцог на Единбург “.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ КАК съдебна експертиза ПРОМЕНИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ПРИНЦ ФИЛИП
Машина на времето: по какъв начин се промени през годините принц Филип  Принц Филип навърши 98 година преди дни. Той е скалата в живота на кралица Елизабет Втора.
Макар и лоялен на короната, в някои британски кръгове са го гледали с съмнение. Негови родственици са били тясно свързани с нацисткия режим, а сестрите му са женени за някогашни нацистки офицери.

Изпълнен с сила и възторг, принц Филип се надява да поеме част от публичната активност на кралицата – само че съгласно неофициална информация, той бива надълбоко потиснат, когато висши държавни чиновници му отреждат купа и пост с най-вече параден темперамент. След сватбата си с Елизабет нещата наподобяват добре. Ранната гибел на крал Джордж VI (бащата на Елизабет) трансформира всичко.

Една от първите рецесии в брака настава.

След като Елизабет става кралица се повдига различен значим въпрос - какво ще е името на фамилията. Чичото на Филип, херцог Маунтбатън, упорства кралското семейство да носи семейството на Филип, а не Уиндзор.

Това обаче няма по какъв начин да се случи.

Бабата на Елизабет, кралица Мери, оповестява за желанието на Филип на Уинстън Чърчил, министър-председател за повторно по това време. Ловък в диалозите, Чърчил поучава младата Елизабет да не подхваща тази стъпка, а кралското семейство да резервира името Уиндзор като фамилия.

Макар да поддържа брачна половинка си, Елизабет не приема да се промени името. Филип реагира остро на решението.

Чувства се потиснат, тъй като той е "единственият мъж в страната, който не може да даде името си на брачната половинка и децата си ".

Няколко години по-късно, когато кралица Мери към този момент не е жива, а Чърчил не е на власт, кралицата приема да се сътвори фамилното име Маунбатън-Уинидзор. Името ще се употребява за наследници, които нямат купа принц/принцеса и не се обръщат към тях с Ваше височество.

За първи път презимето е употребявано след раждането на лейди Луиз през 2003 година, защото кралица Елизабет Втора взема решение, че децата на най-малкия ѝ наследник принц Едуард и брачната половинка му Софи Рис-Джоунс няма да носят купата Негово или Нейно кралско височество. Вместо това лейди Луиз получава презимето Маунтбатън-Уиндзор.

Решавайки да нарекат бебето Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, принц Хари и херцогинята на Съсекс Меган избраха също да не употребяват купа за първородния си наследник. Като първороден наследник на херцог, Арчи можеше да стане граф на Дъмбартън - една от спомагателните трофеи на татко му принц Хари, или лорд Арчи Маунтбатън-Уиндзор.

Въпреки дълголетието си, бракът им не постоянно е бил безпроблемен.

Особено в ранните години, когато Елизабет към този момент е кралица, принцът се бори с това непрекъснато да е в сянката й и да стои на няколко крачки за нея.

През десетилетията на дейна активност принц Филип е произнесъл близо 5500 речи, написал е 14 книги и е бил на 637 независими визити в чужбина. Херцогът на Единбург е покровител на дела за отбрана и запазване на околната среда и е проявявал ползи към науката, инженерството и промишлеността. Като добре квалифициран състезател той постоянно играе поло до 1971 година

Благодарение на дейната си активност принц Филип се радва на релативно положително здраве за възрастта си. Той към момента може да облече униформата, която е носил на сватбата си, а за първи път е видян със слухов уред на дворцов банкет през 2014 година, когато е на 93 години.

През последните няколко години принц Филип неведнъж беше одобряван в болница. Част от здравословните му проблеми се приписват на дейните му занимания със спорт, пишат от Edna.bg.

От Бъкингамския замък отхвърлиха, че решението да прекрати независимите си задължения е обвързвано със здравето му. В началото на април предходната година херцогът на Единбург претърпя сполучлива интервенция за замяна на тазобедрената става.

През годините на дейна социална активност принц Филип се прочу като създател на безброй лафове и гафове. Част от наблюдаващите наподобява ценяха постоянно противоречивите му забележки, внасящи детайл на равнодушие в съществени прояви.

Други се изненадваха от директните му мнения за външността или културата на хората, с които е разговарял, питайки се дали те свидетелстват за демодиран комизъм и неведение в най-хубавия случай или за тесногръдство и неучтивост в най-лошия.

Каквито и да са били претекстовете на принц Филип, неговите лафове и гафове, нееднократно превръщали се във водещи заглавия и налагали обществени извинения от Бъкингамския замък, ще останат в историята.

Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Христо Боснев кралско семейство принц Филип кралица Елизабет
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР