Любопитно Най-много разводи има през януари. Защо? Проучване във Великобритания

...
Любопитно Най-много разводи има през януари. Защо? Проучване във Великобритания
Коментари Харесай

Най-много разводи има през януари. Защо?

Любопитно Най-много разводи има през януари. Защо? Проучване във Англия сочи, че до края на месеца броят на кръшкачите ще се усили до 120 000  Василена Василева 8 януари 2020, 13:03  Най-много разводи има през януари. Защо?
След края на сплотяващия фамилиите коледен и новогодишен интервал настава януари - месецът на изневерите и разводите, написа Daily Star ., базирайки се на резултатите от изследване, направено във Англия.

Допитването измежду консуматори на уеб страницата за извънбрачни запознанства Illicit Encounters регистрира покачване с 37 % на регистрациите през първия месец от годината.

Изневерите постоянно водят до раздели и анулиране на бракове.

January is 'Divorce Month' — These are the red flags to watch out for https://t.co/tc4sOjHcAm pic.twitter.com/igHOqzTM5N
— New York Post (@nypost) January 7, 2020
Денят на развода - 6 януари, когато най-вече хора вземат решение да се разделят с сътрудниците си, отмина, само че статистиката сочи, че като цяло през януари се подават с 24 % повече молби за анулиране на брака. Причината е, че след отминаването на празниците двойките вземат решение, че е време да разрешат проблемите в връзките си.

Разводите пред нотариус към този момент са процедура в редица страни от Европейския съюз, а водеща страна в самодейността е Франция. Там измененията са в действие от 2017 година като част от промяната "Правосъдие 21 век ". Френският опит сочи, че разводите по взаимно единодушие пред нотариус могат да се случват в границите на най-много 40 дни. При производството вземат участие и юристи, а в случай че фамилията има малолетни деца, се взема мнение и на обществените служби. Разводът става факт сега, в който документите са написани при нотариус.

В момента у нас даже и със съглашение, съпрузи, които желаят да разтрогнат брака си, би трябвало да се явят в плануваното намерено правосъдно съвещание и да заявят в правосъдна зала, че желаят да се разведат. В противоположен случай, при неявяване на един от съпрузите без уважителна причина, производството се приключва.

Разводът пред нотариус ще става сходно на изповядването на договорка, като с едно вървене в адвокатската фирма ще се парафира съглашението сред съпрузите. И сега то включва родителските права, местоживеенето на децата, имотните връзки, използването на фамилно жилище и прехрана на брачен партньор при нужда, както и смяната във фамилното име.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР