Любопитно Насилие, деградация и стереотипи опетняват Рамбо: Последна кръв“ Петият

...
Любопитно Насилие, деградация и стереотипи опетняват Рамбо: Последна кръв“ Петият
Коментари Харесай

Насилие, деградация и стереотипи опетняват „Рамбо: Последна кръв“

Любопитно Насилие, деградация и стандарти опетняват „ Рамбо: Последна кръв “ Петият филм за Джон Рамбо илюстрира напълно за какво поредицата от дълго време не е това, което беше, написа редакторът ни за кино Георги Петров  Георги Петров 30 септември 2019, 11:02 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Насилие, деградация и стандарти опетняват „ Рамбо: Последна кръв “
Насилие, деградация и стандарти опетняват „ Рамбо: Последна кръв “
 Щурите тоалети на Бела Хадид от седмицата на модата в Париж
Щурите тоалети на Бела Хадид от седмицата на модата в Париж
 Джей Ло свети на годежното си празненство (СНИМКИ)
Джей Ло свети на годежното си празненство (СНИМКИ)
 Днес имен ден имат …
Днес имен ден имат …
 Зодии, при които другарството прераства в обич
Зодии, при които другарството прераства в обич
 Димо Алексиев се оказа Рицарят в
Димо Алексиев се оказа Рицарят в " Маскираният артист "
 10 неща, за които не изискуем пояснение на никого
10 неща, за които не изискуем пояснение на никого
 Диамантеният пръстен на една бъдеща знатна младоженка (СНИМКИ)
Диамантеният пръстен на една бъдеща знатна младоженка (СНИМКИ)

адали ще учудя някого с обстоятелството, че гледах „ Рамбо: Последна кръв “ в компанията на другар от мъжки пол, а не с половинката ми, на прожекция в киносалон, в който нямаше нито една жена. Поредицата със Силвестър Сталоун има прекомерно известна известност и носи със себе си избрани упования към всяка последваща част.

За страдание, на този стадий упованията са само за огромни дози кърваво принуждение, които да накарат тестостерона във вените на целевата публика на Джон Рамбо да затупти. „ Последна кръв “, петата част от поредицата, покрива тези упования, само че не съумява да опише никаква смислена, истинска или вълнуваща история, предшестваща финалните 30 минути безумство, кръв и рокендрол.

Ако през 2019 година би трябвало да предизвиквам напълно нов почитател на митичния централен персонаж, евентуално даже няма да му покажа истинския филм за Рамбо, „ Първа кръв “. Лентата е акомодация на едноименния разказ на Дейвид Морел и рисува разтърсващ портрет на действителността за ветераните от Виетнамската война в родината им. Филмът не е нищо по-малко от въздействаща, прочувствена драма.

Оттогава насам персонажът тотално е изгубил корените си до степен, в която в „ Последна кръв “ Рамбо наподобява като умоповреден садистичен умопобъркан, в случай че някои от дейностите му се извадят от подтекст. Създателят на персонажа, към този момент споманатият Дейвид Морел, разяснява след премиерата на кино лентата, че го е позор от развиването на поредицата и че последната част го е предиздвикала да се почувства „ деградирал “.

Филмът стартира с 13-минутен увод, в който Рамбо се пробва да избави изгубили се туристи по време на унищожителен вихър в Аризона. Сцената е част само от прожекциите на „ Последна кръв “ отвън Северна Америка и героичните дейности на централния персонаж в нея съставляват единственото значимо личностно израстване на Рамбо в хода на цялото деяние.

Явно американските фенове, или по-конкретно гласоподавателите на Републиканската партия и Доналд Тръмп, нямат проблем с основен воин, който наподобява като изцяло вманиачен садист с крайни консервативни възгледи. Същите хора не биха имали и никакъв проблем с обстоятелството, че лентата изобразява Мексико като страна на престъпността без нито един доброжелателен мъж в нея, в това число чиновниците на реда.

Аз съм българин и политическата уместност, най-малко що се отнася до изобразяването на мексиканската нация в международно публикуван американски екшън филм, не ме визира по никакъв метод. Но всеки средностатистически фен даже с минимално равнище на просветеност би намерил очевадното преднамерено поясняване на мексиканците за искрено смехотворно.

Насреща им, несъмнено, е остарелият американски боец, който предизвестява импровизирано осиновената си щерка, която е на ръба на пълнолетието, че е прекомерно дребна, с цел да върви по рискови места като... хубав крайбрежен град в Мексико... и я окуржава да предложения приятелите си да си устроят празненство в... персонално изкопаните от него тунели под изолираното му от цивилизацията ранчо. Виждате, че във фанатично консервативния си звук, сюжетът стига до неуместно комични моменти.

На собствен ред всички дами в действието са жертви на един или различен вид насилници от мъжки пол в своите животи, от професионални нарушители до елементарни безотговорни татковци. Всички те са се примирили с ситуацията си, като че ли живеят в средновековна мюсюлманска страна. И, несъмнено, само американският мъж може да внесе някаква смяна към по-добро в несекващата им тъга.

Въпреки тези полусмешни, полудразнещи крайности в сюжета, всички реализатори пред камерата се стараят и правят работата си изцяло умело. Испаноговорящите артисти в функциите на злодеите са уместно отблъскващи в своето държание, младата Ивет Монреал е хубав портрет на невинността в амплоато на импровизирано осиновената щерка на Рамбо, а награждаваната испанска актриса Пас Вега е похабена в прекомерно лимитирана роля.

Самият Силвестър Сталоун не напряга неведнъж демонстрираните си актьорски способности даже на една десета от това, на което е известно, че е кадърен. Слай впечатлява с изключителна физика за напредналата си възраст и яростта в очите на героя му по всяка възможност щеше да наподобява като освен това от обикновена поза, в случай че цялостният сюжет на кино лентата му придаваше по-задълбочен подтекст.

Филмовата легенда, чиято история не трябва да забравяме

Така или другояче, тази кавалкада от неволни парадокси и драматургични безумия довежда до последните 30 минути от кино лентата, изпълнени със напълно умишлени парадокси и образни безумия. Враговете на Рамбо най-сетне се изправят против него в личния му дом и против целия му набор от смъртоносни качества, акомпанирани от психологични отклонения.



В тези 30 минути има повече кръв, в сравнение с в средностатистически план на Куентин Тарантино. Търкалят се глави и крака на фона на ретро рокендрол, а Рамбо цялостни труповете на враговете си с патрони, даже откакто остроумните му клопки са ги погубили. Ако отидете да гледате „ Последна кръв “ с желанието да видите точно това, няма да останете разочаровани.

"Имало едно време... в Холивуд " - една приказка от Куентин Тарантино

Аз самият имах прекомерно дребни упования настрана точно от това кърваво образно торнадо, само че все пак идеалистът в мен ме караше да си мисля, че Сталоун може би ще се поучи от прелестното трагично развиване на другия му именит персонаж, Роки Балбоа, в „ Крийд: Сърце на първенец “ и „ Крийд 2 “, и ще поведе Джон Рамбо по подобен път. Е, скъпи читатели, вяра всяка тука оставете.

Още за кино четете тук!

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Автор: Георги Петров .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Тревожно: След 10 години 7% от българите ще са над 80 години Тревожно: След 10 години 7% от българите ще са над 80 години  Парадоксът в Русия: по-високи заплати, по-голяма беднотия Парадоксът в Русия: по-високи заплати, по-голяма беднотия  <br> <strong> Диамантеният пръстен </strong> на една бъдеща знатна младоженка (СНИМКИ) <br>
Диамантеният пръстен на една бъдеща знатна младоженка (СНИМКИ)
 <br> <strong> 10 </strong> неща, за които <strong> не изискуем пояснение </strong> на никого <br>
10 неща, за които не изискуем пояснение на никого
Последни  <p>Насилие, деградация и стандарти опетняват <span style= Насилие, деградация и стандарти опетняват...  Красимир Каракачанов, Екатерина Захариева, Бойко Борисов и Румен Радев Радев и Борисов разискват Северна Македония  Как можем да получим обезщетение при провалено пътешестване Как можем да получим обезщетение при провалено пътешестване  <p><span style= Щурите тоалети на Бела Хадид от седмицата на модата в...  Джей Ло Джей Ло свети на годежното си празненство (СНИМКИ)  Тодоров от ГЕРБ: За предварителни избори не може да се приказва Тодоров от ГЕРБ: За предварителни избори не може да се...  <p>Мъжете са по-разсеяни зад кормилото от жените</p> Мъжете са по-разсеяни зад кормилото от дамите  Традиционна носия Как едно румънско палто написа история  Мария Габриел Изслушват Мария Габриел в Европарламента  <p>Проф. Константинов - идва ли &bdquo;катастрофа в &bdquo;Арена Армеец&rdquo;</p> Проф. Константинов - идва ли „ злополука в...  <p>Днес имен ден имат &hellip;</p> Днес имен ден имат …  <p>Смъртоносен пожар и конфликти в бежански лагер</p> Смъртоносен пожар и конфликти в бежански лагер  Архив Германия откри скришен дейта център в остарял бункер на НАТО  <p>Какво ще е времето в последния ден на септември</p> Какво ще е времето в последния ден на септември  <p>Зодии, при които <strong>приятелството</strong> прераства в<strong> любов</strong></p> Зодии, при които другарството прераства в обич  Висш общинар печели от скица с траурна организация Висш общинар печели от скица с траурна организация  Димо Алексиев Димо Алексиев се оказа Рицарят в " Маскираният артист "  Красимир Каракачанов Вътрешна македонска революционна организация напуща властта, в случай че подкрепим Северна Македония в...  Бащите на синовете, чиито убийци не получиха наказване Бащите на синовете, чиито убийци не получиха наказване  Парадоксът в Русия: по-високи заплати, по-голяма беднотия Парадоксът в Русия: по-високи заплати, по-голяма беднотия Всичко от през днешния ден Виц на деня Когат видя някой да си изпива бутилката бира докрай, си крещя: - На тоя може да се разчита, няма да си остави работата незавършена! Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Германската пенсионерка, която сбъдна Германската пенсионерка, която сбъдна " българската си фантазия "  Грета Тунберг: Хората страдат, умират, екосистеми се разрушават  Пациент на кардиолога с 57 хиляди лева заплата: Трябва да бъде наказан  Вижте неписаната история на България в фотоси  Честваме 111 години самостоятелна България  Старата обич наслойка не хваща: среща след 75 години Водещи вести  <p>Смъртоносен пожар и конфликти в бежански лагер</p> Смъртоносен пожар и конфликти в бежански лагер в Гърция  Красимир Каракачанов, Екатерина Захариева, Бойко Борисов и Румен Радев Радев и Борисов разискват Северна Македония  <p>Проф. Константинов - идва ли &bdquo;катастрофа в &bdquo;Арена Армеец&rdquo;</p> Това ли са най-сложните локални избори до момента  Как можем да получим обезщетение при провалено пътешестване Как можем да получим обезщетение при провалено пътешестване  Тодоров от ГЕРБ: За предварителни избори не може да се приказва Тодоров от ГЕРБ: За предварителни избори не може да се приказва  Мария Габриел Изслушват Мария Габриел в Европарламента  Архив
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР