Любопитно “Международна изложба акварел - едно събитие, на което трябва

Любопитно “Международна изложба акварел - едно събитие, на което трябва ...

“Международна изложба акварел” - едно събитие, на което трябва да отидете.

Любопитно “Международна изложба акварел” - едно събитие, на което трябва да отидете Между 11 и 29 септември може да се насладите на една изложба, която улавя широк спектър от техники и сюжети Христо Боснев 11 септември 2019, 17:02 “Международна изложба акварел” - едно събитие, на което трябва да отидете Източник: Георги Димитров / Vesti.bg
толичани и гостите на София могат да разгледат още една вълнуваща изложба, която да ги зареди с много приятни емоции и вдъхновение.

Галерия "Нюанс" представя “Международна изложба акварел”.

Ще имате възможност да видите произведения на 16 световно известни майстори на акварелното изкуство.

Поканените художници са от България, Великобритания, Испания, Китай, Молдова, Русия, САЩ, Тайван и Швеция ще представят по две свои творби. Те са членове на различни международни акварелни организации и редовно участват в международни фестивали и изложби. 

Нещо любопитно:

Акварелът е техника, която не позволява грешки.

Съдържа в себе си противоречието между категорична прецизност и лекота на движение, извършено без напрегнато усилие. Меката абстракция, която постига един художник, може лесно да се превърне в остро, реалистично изображение под четката на друг. Една от първите изобразителни техники познати на човечеството, акварелът не само се практикува, но и не спира да се развива до ден днешен.

ВИЖТЕ ЧАСТ ОТ КРАСИВИТЕ КАРТИНИ ТУК
16 световно известни майстори на акварела гостуват в София АКВАРЕЛ МАЙСТОРИ НЮАНС ГАЛЕРИЯ ИЗЛОЖБА АКВАРЕЛ МАЙСТОРИ НЮАНС ГАЛЕРИЯ ИЗЛОЖБА АКВАРЕЛ МАЙСТОРИ НЮАНС ГАЛЕРИЯ ИЗЛОЖБА АКВАРЕЛ МАЙСТОРИ НЮАНС ГАЛЕРИЯ ИЗЛОЖБА
Между 11 и 29 септември може да се насладите на една изложба, която улавя широк спектър от техники и сюжети, а чрез тях представя на българската публика някои от най-утвърдените и интересни художници работещи в областта на акварелното изкуство. 

На откриването на изложбата кураторът Евгения Мацурева ще проведе тур в галерията, където ще разкаже за всеки изложен автор и неговите картини. Евгения лично работи със световни майстори на акварела, организирайки техните майсторски класове и изложби в Русия, България, Испания и Италия.

Познавайки отблизо техните истории и развитието им като художници, тя ще направи интересно и различно представяне.

Галерията ще представи лимитиран брой каталози за изложбата, които ще можете да закупите. Също така ще имате възможност да се сдобиете с автографи на някои от художниците, които ще присъстват лично на откриването.

В галерията горе вижте част от изложбата.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ СЕ Редактор: Христо Боснев Източник:      София изложба акварел

Източник: vesti.bg