Любопитно Мечето, което стана домашен любимец на канадския полк Разберете

...
Любопитно Мечето, което стана домашен любимец на канадския полк Разберете
Коментари Харесай

Мечето, което стана домашен любимец на канадския полк

Любопитно Мечето, което стана домакински любим на канадския полк Разберете по какъв начин едно черно мече, благосъстоятелност на канадски боец, служител в Първата международна война, въодушеви основател на детски книжки  Ирина Илиева 30 януари 2020, 10:45  Мечето, което стана домакински любим на канадския полк
Мечето, което стана домакински любим на канадския полк
 Ванеса Брайънт проговори за първи път след нещастието
Ванеса Брайънт проговори за първи път след нещастието

" Кървавата неделя ": Какво се случи на 30 януари 1972 година
 Тези две дребни панди се готвят за дебют (СНИМКИ)
Тези две дребни панди се готвят за дебют (СНИМКИ)
 „ Неща с душа “ описват какви деца са били днешните носители на Промяната
„ Неща с душа “ описват какви деца са били днешните носители на Промяната
 Вижте тайните помощници на пандизчиите в Аушвиц
Вижте тайните помощници на пандизчиите в Аушвиц
 Полезните храни, които да заобикаляме при грип
Полезните храни, които да заобикаляме при грип
 10 житейски мъдрости, които научихме от Опра
10 житейски мъдрости, които научихме от Опра

ътувайки с трен за следващото военно образование преди Първата международна война, канадските бойците стопират за отмора в Уайт Ривър, Онтарио.

Изморен от пътя Хари Колбърн слиза от влака, с цел да се разноски, когато вижда една необикновена панорама. Вързано на каишка 7-месечно черно мече е за обмен от своя притежател.

27-годишния Хари е впечатлен от животното, а продавача намира у него верния покупател.

Meet Winnipeg, the real-life inspiration behind "Winnie the Pooh " https://t.co/0HUN7TURAd #WinnieThePoohDay pic.twitter.com/lNTNule6oa
— New York Post (@nypost) January 18, 2018
Младият боец, родом от Бирмингам, Англия, постоянно е обичал животните. На 18 години емигрира в Канада, с цел да учи ветеринарна медицина. След като приключва колежа в Онтарио започва работа в Министерството на земеделието в Онтарио през 1911. Но при старта на войната е измежду първите отпътували да служат на страната.

Когато открива мечето, Хари схваща за трогателната му историята. Малкото мече е видяло по какъв начин убиват майка му, а по-късно е отвлечено с цел да бъде продадено.

Войникът взема решение да закупи мечето и се връща във влака с новия си домакински любим, който кръщава Уинипег, на името на града, в който е разкрил мечето.

Уинипег се трансформира в знак на полка. През цялото пътешестване, а и по-късно, по време на образованията на бойците, мечето е възпитавано и обучавано. Хари възнаграждава своят домакински любим с ябълки или царевично нишесте, когато животното извърши командите.

Снимки от интервала, когато полка се е грижил за животното демонстрират какъв брой добре е учтив „ Мечо”, както го назовават бойците, от своя притежател.

В началото на октомври 1911 години Хари Колбърн отпътува за Англия със своят домакински любим. След седмица образование в Солсбъри Хари е заставен да се бори на Западния фронт.

Do you know the story of the real-life Canadian bear who inspired the fictional character #WinnieThePooh? Winnie was brought from Canada to England during the #FWW. Find out more: https://t.co/6OayzHlxVf #WinnieThePoohDay pic.twitter.com/K81xoUoLxM
— LibraryArchivesCanada (@LibraryArchives) January 18, 2020
Съдбата на Мечо е да постъпи в новооткрития зоопарк в Лондон, където мечките са сложени в специфични кафези напомнящи за планинския пейзаж.

Преди да замине боецът заречен на своето мече да го върне в Канада след войната.

Хари се среща от близко с грозната картина на войната, като се разминава на косъм от гибелта. По време на Първата международна война към момента се употребяват коне за напредване на част от войските, а ранените животни били лекувани от Хари Колбърн.

Във всеки комфортен миг боецът се прибирал при своето мече, с цел да го види.

Въпреки, че е родено в гората, мечето помни добротата, която е получило от своя притежател и разрешава на посетителите да си играят с него, а от зоопаркът позволяват на децата да влизат в клетката и да го хранят.

В края на войната Хари Колбърн се връща при своето мече, само че към този момент не може да го води със себе си. Затова се сбогува със своя Мечо и се връща в Уинипег, където работи в Министерството на земеделието и основава дребна ветеринарна клиника в двора на къщата си.

We all know about #winniethepooh and Christopher Robin, but did you know that our honey-loving friend was actually based off of a real-life bear? Her name was Winnie, and she was the mascot of a First World War Canadian brigade. Learn her story here: https://t.co/4UGJ02Nohh pic.twitter.com/ZBe14h0wzF
— Zoo Factory (@TheZooFactory) April 30, 2019
Сред децата, които си играят с дребния Мечо е и Кристофър Робин Милн – малко момче, което толкоз мощно се привързва към Мечо, че неведнъж моли татко си да се върнат в зоопарка.

Това дете е синът на Алън Александър Милн – създателят на „ Мечо Пух”.

Кристофър толкоз харесва мечето, че трансформира името на своята обичана играчка на Мечо Пух, въодушевен от мечето, с което си играе в зоопарка.

Мечо Пух и другите плюшени играчи в детската стая на Кристофър, в това число Прасчо, Ийори, Кенга, Ру и Тигър, служат на Милан като ентусиазъм за написването на детската брошура.

Winnie the Pooh celebrates its 90th Anniversary today! Here is the real-life Canadian story of the beloved bear: https://t.co/4YoyQSwtQL pic.twitter.com/gmYPKWKMEp
— CBC Kids (@CBCKids) October 14, 2016
В наши дни мечето е почетено със скулптура в Лондонския зоопарк, а историята за Хари и Мечо е пренесена на плакет, дарен от Уайт Ривър, Онтарио – градът, който среща боеца с мечето.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Автор: Ирина Илиева Редактор: Ирина Илиева Източник: мече Мечо Пух боец същинска история
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР