Любопитно Мартина Ганчева: Журналистиката беше любов от пръв поглед! Какво

...
Любопитно Мартина Ганчева: Журналистиката беше любов от пръв поглед! Какво
Коментари Харесай

Мартина Ганчева: Журналистиката беше любов от пръв поглед!

Любопитно Мартина Ганчева: Журналистиката беше обич от пръв взор! Какво показа водещата на " Събуди се " по NOVA в изявление за Vesti.bg?  Василена Василева 7 юли 2020, 13:41  Мартина Ганчева: Журналистиката беше обич от пръв взор! Източник: NOVA
расива, амбициозна и целеустремена. Чаровната ѝ усмивка ни радва от телевизионните екрани всяка събота и неделя. Тя е "Мис ТВ сексапил " и в това време - единственият български публицист, правил изявление с Траян Бъсеску като настоящ президент на Румъния. Преводач е и на автобиографията на сегашния румънски президент Клаус Йоханис. Вижте какво показа водещата на "Събуди се " по NOVA Мартина Ганчева за опита си като публицист и обичаните си занимания в свободното време в изявление за Vesti.bg.

Какво за теб е специалността? Винаги ли си желала да се занимаваш с публицистика?

"Обичам специалността си. Журналистиката не е детската ми фантазия, само че беше обич от пръв взор. Разбрах, че желая да работя тъкмо това, когато на 18 години се озовах в русенското радио "Темпо ", а малко по-късно започнах работа в БНР ".

Откъде стартира твоето телевизионно премеждие? А появяването ти за първи път на екран?

"Започна от Телевизия "ДЕН ". Попаднах на публикация за водещи на вести и се явих се на кастинг. Никога преди този момент не бях заставала пред камера, не знаех какво е аутокю. Вкараха ме в студиото и помня, че светлината от прожекторите тогава ми се стори доста ярка. Почти не виждах това, което трябваше да чета. Беше като къса новинарска емисия. Когато приключихме, Уляна Пръмова, тогавашният началник на "Новините " в "ДЕН " и основният режисьор Христо Чилингиров ме извикаха встрани и ми споделиха съвсем в един глас: "Момиче, родена си за тази работа. Камерата те обича ". Седмица по-късно започнах да повеждам Новините в телевизия "ДЕН ". Това беше началото на моето телевизионно премеждие ".

Научихме, че имаш афинитет към прилежаща Румъния. Определено се интересуваш от тяхната политика и стопанска система. Разкажи ни повече за това, което притегли интереса ти.

"Преди да направя магистратура по "Международни политически връзки и сигурност ", приключих румънска лингвистика. Оттам и ползата ми към северната ни съседка. Тя е единствено на една река разстояние. Вълнува ме всичко, обвързвано с нейния политически, стопански, обществен и културен живот ".

А има ли румънски политик, на който симпатизираш?

"Целият политически набор ми е забавен. Имала съм опция да интервюирам предходния президент Траян Бъсеску, преведох на български биографията на сегашния – Клаус Йоханис. Разговаряла съм с сегашния финансов министър Еуджен Теодорович, някогашния правосъден министър Моника Маковей. Евродепутати, претенденти за президентския пост, за кметското кресло. Имала съм опция да контактувам с представители на всички политически сили в Румъния ".

Според теб каква е разликата сред българите и румънците? Те наподобява се оправят по-добре от нас в редица аспекти, какво можем да научим от тях?

"Всъщност ние доста си приличаме по нрав. Вярно е, че преди корона рецесията те се справяха по-добре стопански, имат по-висок стандарт на живот, огромните интернационалните компании избират да влагат там, а не тук. Но дано да не забравяме, че румънският пазар е по-голям. Това, за което аз доста почитам северните ни съседи е, че ценят своята история, пазят културните си забележителности и знаят по какъв начин да продадат, да стартират марката "Румъния ". А по време на рецесии демонстрираха, че имат мощно гражданско схващане и са сплотени ".

Преводач си на автобиографията на сегашния им президент Клаус Йоханис. С какво те впечатли и какви страсти остави у теб книгата?

"Освен за политика, от книгата научих доста и за индивида Клаус Йоханис. Че е етнически немец, че е живял в беднотия, че още пази часовника на дядо си, че обича да кара колело и обратно на общото разбиране, не обича да е в светлината на прожекторите. Неслучайно дълги години го назоваха "джентълменът на румънската политика ".

А в този момент малко повече за теб самата. Какво те въодушевява - и в специалността, и в живота?

"Хора с забавни ориси. Чужди култури. Нови места ".

Има ли човек, с който би желала да направиш изявление, само че не си имала до момента опция?

"Списъкът е безпределно дълъг... "

Без какво не можеш?

"Без обичаните ми хора и без кафе ".

Ти си странник по душа. Кое е мястото, което те е впечатлило най-вече и с какво?

"Югът. Италия, Испания, Португалия ".

Кое е мястото, което копнееш да посетиш, само че към момента не си имала опция?

"Южна Франция. Мечтая да е тъкмо както в един от обичаните ми филми "Добра година ". С мирис на лято, лавандула и хубаво вино ".

Как обичаш да си почиваш от уговорките?

"Като пътувам, като спортувам. Като се срещам с другари. Когато съм в града и не съм на работа, доста обичам да вървя пешком, да следя, да фотографирам, да пиша ".

А къде ще прекараш почивката си това лято?

"На морето. Още не съм решила на кое море:-] "

За какво мечтаеш?

"Аз съм от хората, които обичат да мечтаят, да кроят проекти, само че неотдавна си дадох сметка, че същински значимите и хубави неща се случват тук и в този момент. И считам да им се насладя! "

Ти си извънредно целеустремена и амбициозна. Какво си си наумила да изпълниш до края на 2020 година?

"Да не преставам да ви събуждам от дребния екран със същия заряд, както до момента! "


Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза Автор: Василена Василева Мартина Ганчева.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Мощна стихия удари София, какви са вредите Мощна стихия удари София, какви са вредите  <br> Ананиев: Прехвърляйки 200 заболели дневно ще е сигнал <br>
Ананиев: Прехвърляйки 200 заболели дневно ще е сигнал
 Много домашни рутери са незащитени от хакери Много домашни рутери са незащитени от хакери  <br> Тази фотографка ще ви остави без мирис <br>
Тази фотографка ще ви остави без мирис
Последни  <p>Известните българи, покосени от COVID-19</p>
Известните българи, покосени от COVID-19
 <p>Малко хора знаят за Мартина Ганчева, че...</p>
Малко хора знаят за Мартина Ганчева, че...
 Абитуриенти и чиновници на дискотека в Пловдив с COVID-19 Абитуриенти и чиновници на дискотека в Пловдив с COVID-19  Петиция в Гърция за отваряне на всички гранични пунктове с България Петиция в Гърция за отваряне на всички гранични пунктове с България  <p>Тревога заради&nbsp;COVID-19, само че болшинството е срещу стягане на мерките&nbsp;&nbsp;</p>
Тревога поради COVID-19, само че болшинството е срещу стягане на ограниченията
 <p>Върховенство на закона преди&nbsp;достъп до бюджета на ЕС&nbsp;</p>
Върховенство на закона преди достъп до бюджета на Европейски Съюз
 Младежи в болница, откакто колата им се прекатурна Младежи в болница, откакто колата им се прекатурна  Коронавирусът удари полицията в Пловдив Коронавирусът удари полицията в Пловдив Всичко от през днешния ден Виц на деня Професор изнася лекция в претъпкана зала  Обаче от самото начало си мънка под носа. Един студент се обажда: - Може ли малко по-високо? Преподавателят се… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  <p>Известните българи, покосени от COVID-19</p> Известните българи, покосени от COVID-19 Никой не е застрахован от новата смъртоносна болест  Абитуриенти и чиновници на дискотека в Пловдив с COVID-19 Абитуриенти и чиновници на дискотека в Пловдив с COVID-19 От началото на пандемията доказаните случаи в Пловдивско са 293  <p>Върховенство на закона преди&nbsp;достъп до бюджета на ЕС&nbsp;</p> Еврокомисар: Задължително господство на закона преди достъп до бюджета на Европейски Съюз " Спирането на парите е нещо, което не бих желала да виждам, само че би трябвало да имаме в правния си ред някаква гаранция ", съобщи заместник-председателят на Европейската комисия  Младежи в болница, откакто колата им се прекатурна Младежи в болница, откакто колата им се прекатурна Инцидентът е станал при разклона за село Велчево, Великотърновско  Коронавирусът удари полицията в Пловдив Коронавирусът удари полицията в Пловдив Има и позитивни проби за ковид от личния състав и гости на нощен клуб в града  В Световния ден на шоколада - 4 аргументи да се поглезим без скрупули В Световния ден на шоколада - 4 аргументи да се поглезим без скрупули Какъв шоколад да изберем - черен, млечен или бял?  Организация на обединените нации: Ето какво предизвиква пандемиите и по какъв начин да ги спрем Организация на обединените нации: Ето какво предизвиква пандемиите и по какъв начин да ги спрем Доклад на организацията прави оценка на наклонността на зоонозните болести  Разсейването с телефон – пандемията при злополуките Разсейването с телефон – пандемията при злополуките Кампанията " Да запазим прегръдката жива " инициира предварителна защита на пътнотранспортните катастрофи  Галактиката NGC 7513 " Хъбъл " снима вселена, която се отдалечава с 1564 км/сек За съпоставяне, Земята обикаля към Слънцето с 30 км/сек  Kакво ще се случи с човешкото тяло, в случай че продължим да работим отдалечено 25 години Kакво ще се случи с човешкото тяло, в случай че продължим да работим отдалечено 25 години Британски учени създадоха модел, който демонстрира последствията  Топенето на ледовете може да разсъни вируси на антични екосистеми Топенето на ледовете може да разсъни вируси на антични екосистеми В почвата се съдържат отлагания, замръзнали преди милиони години  проф. Ива Христова Лекар: Този препарат е най-обещаващият против COVID-19 " Никой не може да каже изрично по кое време ще се избавим от ковид ", разяснява проф. Ива Христова  <p>NOVA стопира излъчването на предаването &bdquo;Плюс-Минус. Коментарът след новините&ldquo;</p> NOVA стопира излъчването на предаването „ Плюс-Минус. Коментарът след новините “ Водещите Сиркаров и Илиев с професионални провокации отвън публицистиката  <p>Мъж дупчи гумите на коли за запознанство с жени</p> Мъж дупчи гумите на коли за запознанство с дами Жената в началото оценила добротата на непознатия, само че скоро се усъмнила, защото преди година имала същия случай  Тити Папазов Тити Папазов е с коронавирус
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР