Любопитно Мъжете, които Коко Шанел обичаше За интимните отношения на

...
Любопитно Мъжете, които Коко Шанел обичаше За интимните отношения на
Коментари Харесай

Мъжете, които Коко Шанел обичаше

Любопитно Мъжете, които Коко Шанел обичаше За интимните връзки на Коко с разнообразни аристократи, които ѝ помогнаха да построи своята фешън империя  Ванеса Николова 18 септември 2019, 06:17 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Мъжете, които Коко Шанел обичаше
Мъжете, които Коко Шанел обичаше
 Теодор Салпаров и кътчето, на което се връща постоянно с обич (СНИМКИ)
Теодор Салпаров и кътчето, на което се връща постоянно с обич (СНИМКИ)
 Момиче печели луди пари, с помощта на дългия си език
Момиче печели луди пари, с помощта на дългия си език
 Кристен Стюарт с нова визия. Появи се с розова коса
Кристен Стюарт с нова визия. Появи се с розова коса
 Тренировка в седнало състояние. Възможно ли е?
Тренировка в седнало състояние. Възможно ли е?
 Брад Пит получи хвалба от извънредно място
Брад Пит получи хвалба от извънредно място
 Обрат по време на териториалната борба в „ Игри на волята “
Обрат по време на териториалната борба в „ Игри на волята “
 Кристина Агилера изненада Лондон с нова визия
Кристина Агилера изненада Лондон с нова визия

ко Коко Шанел е тази, която съумя да промени образа на модата, то това е, тъй като тя постоянно е умеела да разчита знаците на ориста.

Тя, преди всички останали, схваща, че дамите се нуждаят от по-функционални и комфортни облекла, с които да могат да са дейни, самостоятелни, свободни.

„ Една работеща жена би трябвало да се усеща комфортно в облеклата си. Трябва да е способна да запретне ръкави”, споделя Коко през 20-те години на предишния век.

Нейната дарба да трансформира концепциите в действителност не могат да се съпоставят с нищо друго с изключение на с качеството ѝ да сортира верните хора към себе си, които да ѝ оказват помощ да построи своята фешън империя.

С една част от своите „ дарители” Шанел има интимни връзки, само че множеството от тях се задоволяват единствено с това тя да се навърта покрай тях.

Новата биографична книга за дизайнерката, написана от шотландската писателка Каролин Янг, прибавя още забавни елементи към житейската палитра на Коко Шанел.

„ Коко пораства в Обазин, където е отведена, откакто татко ѝ я изоставя на 12-годишна възраст. Това е едно изолирано, само че умерено населено място, обградено от гора. Ето от тук стартира историята за Шанел”, споделя авторката.

И, макар че биографията от Каролин Янг споделя историята на Коко, неин фокус въпреки всичко са връзките на дизайнерката с мъжете.
 Коко Шанел с Уинстън Чърчил и сина му
Първият, за който книгата приказва, е богатият правоприемник Етиен Балзан, който вижда Коко, когато тя е още госпожица.

Балзан трансформира бъдещата дизайнерка в своя втора държанка, взима я да живее с него в замъка му и ѝ дава апартамент в Париж, където Коко стартира да създава и продава своите шапки.

„ Той е бил от тези, които са обичали да се обкръжават от хора отвън неговия обществен кръг. Балзан взема решение да включи Коко в живота си, тъй като тя е друга, неповторима. Това се случва някъде през 1905-1906г. Тогава дамите нямат никаква власт. Шанел осъзнава, че без родители и без благосъстояние, ще би трябвало да търси своя късмет”, изяснява Янг.

Докато е по отношение на Балзан, Коко се среща с бизнесмена Бой Капел, нейната най-голяма обич.
 Коко Шанел и граф Хю Грозвенър
Въпреки че Бой Капел финансира първия бутик на Коко, той по-късно два пъти ѝ разрушава сърцето: един път, като се дами за друга и вторият път със гибелта си в автомобилна злополука през 1919г.

Широко публикуван слух е този за любовната спекулация на Коко с граф Дмитрий Павлович, племенник на цар Александър Втори, който бяга от Русия след болшевишката гражданска война.

Според авторката точно Дмитрий подарява на Коко именитите перли, които в следствие ще се трансфорат в нейна запазена марка.
 Коко Шанел и граф Хю Грозвенър
Често се приказва и за връзките сред Коко и втория граф на Уестминстър – Хю Грозвенър, с който известно време дизайнерката живее в имение в северната част на Шотландия.

Въпреки че множеството ѝ половинки са били мъже с власт и пари, Каролин Янг не счита, че Коко ги е подбирала единствено поради това.

„ Не мисля, че ги е съблазнявала по някакъв метод. Нейната пристрастеност, креативност, мощ. Това са били качествата, с които привличала хората към себе си”, споделя Янг.

„ Връзките ѝ след тази с Бой Капел, да вземем за пример Дмитрий Павлович и Стравински, не са били учредени върху парите. Коко се впечатлява от Дмитрий, макар че тогава той няма пари. Той обаче е Романов, точно това я притегля в него. Когато Коко се среща с рубрика на Уестминстър пък, тя към този момент е богата сама по себе си”.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Ванеса Николова Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Нено Димов: В ТЕЦ-овете са изгорени под 3% от импортираните през 2018 боклуци Нено Димов: В ТЕЦ-овете са изгорени под 3% от импортираните през 2018 боклуци  <br> Как Централно разузнавателно управление на САЩ употребява животни като шпиони <br>
Как Централно разузнавателно управление на САЩ употребява животни като шпиони
 <br> Кристен Стюарт с нова визия. Появи се с <br>
Кристен Стюарт с нова визия. Появи се с
 <br> Лесен метод да преобразим стаята (видео) <br>
Лесен метод да преобразим стаята (видео)
Последни  <p><strong>ООН</strong> се извини на Испания. Поводът: именита картина на <strong>Пикасо</strong></p> Организация на обединените нации се извини на Испания. Поводът: именита картина...  <p>Мъжете, които <strong>Коко Шанел</strong> обичаше</p> Мъжете, които Коко Шанел обичаше  Tidal Защо имаш незабавна потребност от приложение за стрийминг  <p><strong>Не сте предполагали</strong>, че тези звезди са учили в едно <strong>училище</strong></p> Не сте предполагали, че тези звезди са учили в едно...  Въздухът в класните рисков Въздухът в класните рисков  Министерство на външните работи осъди офанзивата против петролни рафинерии, Съединени американски щати: Иран е отговорен Министерство на външните работи осъди офанзивата против петролни рафинерии, Съединени американски щати: Иран...  Юнкер за срещата с Джонсън: Приятелска Юнкер за срещата с Джонсън: Приятелска  Пожар изпепели 4 къщи, вадиха хора Пожар изпепели 4 къщи, вадиха хора  Гешев: Протестите против мен са поради работата ми Гешев: Протестите против мен са поради работата ми  Взрив в съветска лаборатория, в която се съхраняват вируси Взрив в съветска лаборатория, в която се съхраняват вируси  Правили девойки проститутки със секс записи Правили девойки проститутки със секс записи  Внесоха законопроект, забраняващ ферми за скъпи кожи Внесоха законопроект, забраняващ ферми за скъпи кожи  <p>Класираха песните, които са най-опасни зад волана</p> Класираха песните, които са най-опасни зад кормилото  Тир се вряза в къща, има потърпевши Тир се вряза в къща, има потърпевши  <p><strong>Теодор Салпаров</strong> и кътчето, на което се връща постоянно с любов</p> Теодор Салпаров и кътчето, на което се връща постоянно с...  Съединени американски щати крият голям петролен запас в пещери от сол Съединени американски щати крият голям петролен запас в пещери от сол  Писмо в бутилка избави тричленно семейство Писмо в бутилка избави тричленно семейство  Подлезът при Спортната палата Вижте чудните подлези на София (СНИМКИ)  Домусчиев: Бизнесът е подложен непрекъснато на киберрекет Домусчиев: Бизнесът е подложен непрекъснато на киберрекет  Виден Табаков в Берлин От село Стакевци до НАСА и "Аполо 11"... Всичко от през днешния ден Виц на деня Първолак се прибира от учебно заведение, минава около пясъчника, където играят дечица и им декларира: - Бих си поиграл с вас, обаче образованието не ми го… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Бойко Борисов: Правим 7 автомагистрали едновременно  Учителка се разплака пред Борисов: Толкова години чаках! Учителка се разплака пред Борисов: Толкова години чаках!  Този мъж изпрати  В Тихия океан се заражда топлинна вълна, която ужасява учените  Липсата на секс след 50-годишна възраст крие опасности за здравето  Да съблечеш българите: актови фотоси от предишния век Водещи вести  Пожар изпепели 4 къщи, вадиха хора Пожар изпепели 4 къщи, вадиха хора  Министерство на външните работи осъди офанзивата против петролни рафинерии, Съединени американски щати: Иран е отговорен Министерство на външните работи осъди офанзивата против петролни рафинерии, Съединени американски щати: Иран е отговорен  Правили девойки проститутки със секс записи Правили девойки проститутки със секс записи  Взрив в съветска лаборатория, в която се съхраняват вируси Взрив в съветска лаборатория, в която се съхраняват вируси  Юнкер за срещата с Джонсън: Приятелска Юнкер за срещата с Джонсън: Приятелска  Въздухът в класните рисков Въздухът в класните рисков  Виден Табаков в Берлин От село Стакевци до НАСА и " Аполо 11 ", невероятната история на един български академик  Съединени американски щати крият голям петролен запас в пещери от сол Съединени американски щати крият голям петролен запас в пещери от сол  Тир се вряза в къща, има потърпевши Тир се вряза в къща, има потърпевши  <p><strong>ООН</strong> се извини на Испания. Поводът: именита картина на <strong>Пикасо</strong></p> Организация на обединените нации се извини на Испания. Поводът: именита картина на Пикасо  Гешев: Протестите против мен са поради работата ми Гешев: Протестите против мен са поради работата ми
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР