Любопитно Кремена Халваджиян: Образите от Маскираният певец“ рисувах сутрин, докато

...
Любопитно Кремена Халваджиян: Образите от Маскираният певец“ рисувах сутрин, докато
Коментари Харесай

Кремена Халваджиян: Образите от „Маскираният певец“ рисувах сутрин, докато си пиех кафето

Любопитно Кремена Халваджиян: Образите от „ Маскираният артист “ рисувах заран, до момента в който си пиех кафето За компликациите и занимателните моменти в процеса по основаването на костюмите за „ Маскираният артист “ беседваме в особено изявление с Кремена Халваджиян  Ванеса Николова 1 октомври 2019, 08:10  Кремена Халваджиян: Образите от „ Маскираният артист “ рисувах заран, до момента в който си пиех кафето
Кремена Халваджиян: Образите от „ Маскираният артист “ рисувах заран, до момента в който си пиех кафето
 Полезни дарове, които няма да събират прахуляк в дома ви
Полезни дарове, които няма да събират прахуляк в дома ви
 Златка Райкова и Благо Георгиев станаха родители
Златка Райкова и Благо Георгиев станаха родители
 Премиерен кино маратон с хитови заглавия тази есен по KINO NOVA
Премиерен кино маратон с хитови заглавия тази есен по KINO NOVA
 Рики Мартин чака четвърто дете
Рики Мартин чака четвърто дете
 10 храни, които да консумирате при затънал метод на живот
10 храни, които да консумирате при затънал метод на живот
 Как изглеждаха водачите преди да станат известни (СНИМКИ)
Как изглеждаха водачите преди да станат известни (СНИМКИ)
 Той промени света, само че знаем напълно малко за него
Той промени света, само че знаем напълно малко за него

акто постоянно се случва в живота, зад хубостта на всеки един шедьовър се крие непостижим труд и доста трудности, които би трябвало да бъдат прескочени.

Трудностите не подминават и подготовката на най-новия формат в българския ефир – „ Маскираният артист “.

Месец и половина.

Толкова е времето, за което дизайнерът Кремена Халваджиян сътворява маските и костюмите за шоуто, които от 14 септември виждаме в деяние на сцената на формата.

За провокациите в процеса на разработване на маските, занимателните моменти и музиката като бягство от действителността Кремена споделя в особено изявление пред Ванеса Николова и Vesti.bg.

Лятото на 2019г. се оказва едно от най-щурите в живота на Кремена. Докато взе участие в организацията и изработването на интериора на дебютиращия сериал по NOVA – „ Пътят на достойнството “, още един ангажимент се появява над хоризонта.

Костюмите от „ Маскираният артист “, от чиято визия всички сега се удивляват, са основани в една съвсем магична атмосфера.

В утрините сред 6 и 7 часа, подкрепена от своето утринно кафе, скицник и молив в ръка, Кремена употребява единствените си свободни минути от деня, с цел да развихри въображението си и да даде живот на облиците от „ Маскираният артист “.

Не е загадка, че най-големите шедьоври се основават в най-ранните и най-късните часове на денонощието.

Този случай не е изключение.

Първият облик, който се ражда от ръцете на Кремена, е този на Бикът. Самата тя споделя, че в процеса по основаване на костюмите е търсела връзката сред човешките качества, въплътени във формата на други живи същества.

Скицирането обаче се оказва най-леката част от процеса по основаване на костюмите.

Изработването им ще премине през доста етапи, преработения и промени. С една цел – допустимо най-хубавият резултат.



Маските към костюмите са направени благодарение на Люсковците – екип, който работи и с доста задгранични продукции.

„ Те направиха всичко, както го бях скицирала. Съобразяваха се с всеки един подробност “ , споделя Кремена.

Един от най-проблемните костюми за формата се оказва този на Гарванът. В процеса на неговото основаване се постанова цялостна смяна в структурата, тъй че той да е кадърен за носене.

А това сигурно не е елементарно, защото костюмът на Гарванът тежи не по-малко от 30кг.

Кремена не крие, че един от обичаните ѝ облици във формата безспорно е Розата. Освен че тя е обичаното ѝ цвете, розата участва в доста други аспекти в нейния живот – в интериора на дома ѝ, под формата на татуировка, в ежедневната ѝ работа като дизайнер.

Може би това кара доста хора да подозират, че зад маската на Розата в „ Маскираният певец” се крие точно тя.

Най-голямото задоволство за Кремена идва, когато всички участници във формата си пасват идеално със своите облици. Няколкото минутки, в които костюмите излизат на сцената пред погледа на феновете, са нейният подарък за безсънните нощи и инвестиции труд за тяхното основаване.

Едни от най-забавните моменти преди излизането на „ Маскираният артист “ в ефир са пробите на костюмите и запазването на тайната.

Голяма част от костюмите са прекомерно тежки и солидни, с цел да стоят на една окачалка. Ето за какво за тяхното запазване се постанова да се основат специфични структури и лавици.

Мистерията е може би това, което отличава „ Маскираният артист “ от всички останали музикални формати.

Мерките за сигурност за запазването на тайната също са извънредно строги.

По време на всеки един лайф концерт участниците се обитават в „ Изолатора “, както го разказва Кремена. Там всеки от тях има настрана помещение с разнообразни улеснения, а излизането от Изолатора става само благодарение на защита.

Рисуването е обичано занятие на Кремена, само че нищо не може да се съпостави с голямата обич, която тя изпитва към музиката.

След 25-годишна пауза от свиренето на виолончело Кремена още веднъж хвана инструмента и дружно с приетия български композитор Виктор Стоянов изсвири музиката към „ Пътят на достойнството “.

Подобно решение не се взима елементарно . „ Всеки музикант знае, че да не свириш и две години, е съдбовно “ , споделя Кремена.

Въпреки това любовта към музиката я подктиква да се впусне в това премеждие.

„ Тези два часа бяха най-хубавите през цялото това лято. Музиката е отделяне от всичко, от задължения, от проблеми, от натоварване. Музиката за мен е извънредно значима. Благодаря на Виктор, че ми подари това преживяване “ , споделя Кремена.



Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Автор: Ванеса Николова
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР