Любопитно Кои суперхрани ни помагат в борбата с килограмите Плодовете

...
Любопитно Кои суперхрани ни помагат в борбата с килограмите Плодовете
Коментари Харесай

Кои суперхрани ни помагат в борбата с килограмите

Любопитно Кои суперхрани ни оказват помощ в битката с килограмите Плодовете и зеленчуците са и отличен избор и за укрепване на имунната система  Василена Василева 25 март 2020, 14:41  Лейди Гага: Моментът не е подобаващ за издаване на албум
Лейди Гага: Моментът не е подобаващ за издаване на албум
 Михаела Маринова прави
Михаела Маринова прави " Стъпка напред " с първия си албум
 Какво да създадем при положение на паник офанзива?
Какво да създадем при положение на паник офанзива?
 Днес е Благовещение! Какво гласят поверията
Днес е Благовещение! Какво гласят поверията
 Как ще съхраняваме данните си в бъдещето?
Как ще съхраняваме данните си в бъдещето?
 Българката, която огласи парижките балкони
Българката, която огласи парижките балкони
 Новолуние в Овен – да открием силата вътре в нас
Новолуние в Овен – да открием силата вътре в нас
 ТЕСТ: Ще познаете ли кино лентата единствено от един кадър?
ТЕСТ: Ще познаете ли кино лентата единствено от един кадър?

счики сме чували, че е добре да хапваме плодове и зеленчуци, когато желаеме да свалим непотребните килограми. А най-добре е пък те да бъдат подбрани съгласно сезона. Така с изключение на, че ще спестим пари, ще бъдем и сигурни, че те ще бъдат сочни и вкусни.

Плодовете и зеленчуците са и отличен избор и за укрепване на имунната система, някои от тях понижават риска от коронарна болест на сърцето, инсулт и рак.

Ето за какво не можете да отслабнете (+Видео)

Навиците, за които не сте подозирали, че вредят на здравето ви

Днес ви представяме 9 от най-хубавите "суперхрани " , които несъмнено биха ни помогнали да се сбогуваме с няколко непотребни кг

Ябълки

Този плод е отличен избор, защото съдържа огромно количество фибри, които пък са асистент за положителното храносмилане. Освен това са източник на антиоксиданти. Съдържат и вещество, наречено кверцетин, което се бори с раковите кафези.

Круши

Като за начало те също съдържат огромно количество фибри, единствено от една круша можем да си набавим една четвърт от потребностите ни за деня. Те са богати на антоцианин, който понижава риска от развиване на диабет.

Сладък картоф

Добър източник на витамин А и желязо. Има противовъзпалителен резултат, което пък предотвратява появяването на хронични болести. За да извлечем максимума фибри от сладките картофи, е добре да ги консумираме с кожата, несъмнено откакто са минали термична обработка.

8 храни, които забавят метаболизма

Тиква

Печена, варена, на пюре или консервирана. Който и вид да изберете, няма да сгрешите. Тиквата съдържа бета-каротин, мощен антиоксидант, който също понижава риска от хронични болести, укрепва имунитета и защищава тялото ни от инфекции и насърчаване на ракови формирания. Освен това има и удобно въздействие върху кожата.

Пащърнак

Това е "братовчедът " на моркова. Само че е бял на цвят и малко по-сладък от него. Само от една порция тялото ни получава 4 гр. фибри, витамин Ц и мед. Със своите 75 ккал на 100 гр. е отличен избор, когато изпитате потребност да хапнете нещо небрежно.

Цвекло

Естествените нитрати, които цвеклото съдържа, спомагат за намаление на кръвното налягане. Те са отличен избор и за възобновяване на тялото след тежко физическо натварване, да вземем за пример подготовка. Много спортисти пият прясно изцеден сок от цвекло, с цел да се спряват с изтощението. Освен това то предотвратява риска от сърдечни болести, потребно е за зрението, понижава риска от деменция, бори се против запека и камъните в бъбреците.

Защо е потребно да хапваме авокадо по-често

Нар

Този апетитен плод е с високо наличие на полифеноли, които пазят клетките от свободните радикали, като в същото време оферират фолат и витамин Ц. Проучванията демонстрират, че семената му могат да оказват помощ за контрола на кръвното налягане, както и да подкрепят възобновяване на мускулите след подготовка.

Карфиол

С високо наличие на фибри и малко калории, карфиолът е отличен избор в битката с килограмите. Само от една чашка получавате нужната доза витамин Ц за деня, както и витамини А и B6, и калий.

Брюкселско зеле

Брюкселското зеле е богато на антиоксиданти, предотвратяващи рак. Подсилва имунитета като обезпечава на организма голям брой витамини, в това число витамин Ц. Витамин К пък спомага за здравето на костите и съсирването на кръвта.

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Василена Василева Източник: пловове зеленчуци килограми .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Депутатите одобриха ветото на президента - България | Vesti.bg Депутатите одобриха ветото на президента - България | Vesti.bg  DW: Aко коронавирусът не си отиде до лятото DW: Aко коронавирусът не си отиде до лятото  Нобелов лауреат направи прогноза за ковид Нобелов лауреат направи прогноза за ковид  Кои маски са подобаващи за предотвратяване от COVID-19 Кои маски са подобаващи за предотвратяване от COVID-19 Последни  <p>Кои&nbsp;<strong>суперхрани </strong>ни<strong>&nbsp;</strong>помагат&nbsp;в <strong>борбата</strong> с <strong>килограмите</strong></p> Кои суперхрани ни оказват помощ в битката с...  Асоциацията на прокурорите прикани за единна дарителска акция Асоциацията на прокурорите прикани за единна дарителска...  <p>Лекар: Турция да се готви за зараза като в Италия</p> Лекар: Турция да се готви за зараза като в Италия  <p><strong>И Испания с антирекорд</strong> - над 700 инфектирани единствено за ден</p> И Испания с антирекорд - над 700 инфектирани единствено за ден  Борисов и министрите дават по 1000 лева от заплатите си за обществено слаби Борисов и министрите дават по 1000 лева от заплатите си...  <p>Нова машинация &ndash; продават проби за COVID-19 в интернет</p> Нова машинация – продават проби за COVID-19 в...  Мъжки сълзи в Hell’s Kitchen Мъжки сълзи в Hell’s Kitchen  <p><strong>Принц Чарлз</strong> с позитивна проба за <strong>COVID-19</strong></p> Принц Чарлз с позитивна проба за COVID-19  Медицинска сестра от болница в Пловдив е с COVID-19 Медицинска сестра от болница в Пловдив е с COVID-19  Българска национална банка Европейския банков орган поддържа краткотрайните...  <p><strong>Лейди Гага:</strong> Моментът <strong>не е</strong> подобаващ за издаване&nbsp;на албум</p> Лейди Гага: Моментът не е подобаващ за издаване на...  <p>Вирусолог: Пикът на COVID-19 в България ще е през май</p> Вирусолог: Пикът на COVID-19 в България ще е през май  Владимир Каролев Владимир Каролев е освободен от ареста  Марс Коронавирусът прекъсна и научна задача на Марс  Дита декор Тийз Дита декор Тийз сподели шикозния си ретро дом  Роботи се включиха в битката с ковид в Тайланд Роботи се включиха в битката с ковид в Тайланд  <p>Ето по какъв начин да разпознаете един <strong>&bdquo;ковидиот&rdquo;</strong></p> Ето по какъв начин да разпознаете един „ ковидиот”  Томислав Дончев Дончев: Банките да кажат какъв брой гъвкави ще са  Съединени американски щати позволиха потреблението на плазма от пациенти, възстановили се от COVID-19 Съединени американски щати позволиха потреблението на плазма от пациенти...  <p>Как <strong>Япония</strong> се оправя с <strong>коронавируса</strong> - значим <strong>урок</strong> за всички ни</p> Как Япония се оправя с ковид - значим урок за... Всичко от през днешния ден Виц на деня Най-после добра вест! На 29 март се сменя часовото време. Това значи, че можем един час повече да си останем у дома. Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Млада българка впечатлява с новаторски план в Лондон  Михаил Йорданов: Ще се веселя, в случай че Гери грабне огромната премия   Това ли е бъдещето: момиче изобрети технология за проучване на водата  Венеция си отдъхва: водата в каналите е бистра  Мнение в отбрана на ген. Мутафчийски взриви интернет Мнение в отбрана на ген. Мутафчийски взриви интернет Водещи вести  <p><strong>Принц Чарлз</strong> с позитивна проба за <strong>COVID-19</strong></p> Принц Чарлз с позитивна проба за COVID-19  Борисов и министрите дават по 1000 лева от заплатите си за обществено слаби Борисов и министрите дават по 1000 лева от заплатите си за обществено слаби  <p>Вирусолог: Пикът на COVID-19 в България ще е през май</p> Вирусолог: Пикът на COVID-19 в България ще е през май  <p><strong>И Испания с антирекорд</strong> - над 700 инфектирани единствено за ден</p> И Испания с антирекорд - над 700 инфектирани единствено за ден  Владимир Каролев Владимир Каролев е освободен от ареста  <p>Лекар: Турция да се готви за зараза като в Италия</p> Италиански доктор: Турция да се готви за зараза като в Италия  <p>Как <strong>Япония</strong> се оправя с <strong>коронавируса</strong> - значим <strong>урок</strong> за всички ни</p> Как Япония се оправя с ковид - значим урок за всички ни  <p>Изследване: Българинът няма да се болести с коронавирус&nbsp;</p> Изследване: Гол
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР