Любопитно Книгите, които да прочетем през ноември. Стивън Кинг, Аушвиц,

...
Любопитно Книгите, които да прочетем през ноември. Стивън Кинг, Аушвиц,
Коментари Харесай

Книгите, които да прочетем през ноември. Стивън Кинг, Аушвиц, Раковски

Любопитно Книгите, които да прочетем през ноември. Стивън Кинг, Аушвиц, Раковски Предложенията ни за ноември са композиция от нови заглавия и безконечна класика  Ванеса Николова 1 ноември 2019, 09:05  Книгите, които да прочетем през ноември. Стивън Кинг, Аушвиц, Раковски
Книгите, които да прочетем през ноември. Стивън Кинг, Аушвиц, Раковски
 Топ 8 на звездите, които останаха единствено с един шлагер
Топ 8 на звездите, които останаха единствено с един шлагер
 Слънчевите затъмнения, които трансформираха историята
Слънчевите затъмнения, които трансформираха историята
 Днес почитаме националните будители, празник имат още...
Днес почитаме националните будители, празник имат още...
 Мелани Грифит на 62 година и по долни дрехи
Мелани Грифит на 62 година и по долни дрехи
 Домашни хелоуински изкушения
Домашни хелоуински изкушения
 Животът на вещиците в Румъния в фотоси
Животът на вещиците в Румъния в фотоси
 Криминалният сериал „ Кървави пари ” с извънредна премиера
Криминалният сериал „ Кървави пари ” с извънредна премиера

оември е уют, топлота, очакване.

Месец, в който коледното въодушевление стартира да надвива над мрачното въодушевление от по-хладния и необщителен есенен климат.

Ноември е успокоение, хубост, задоволство, примирение. Ноември е времето, когато се приготвяме да създадем равносметка за към този момент миналата година.

Предложенията ни за книгите, които да прочетем през ноември, са в естетика с настроението и мелодията на времето. Приятно четене!: )

View this post on Instagram
A post shared by Becca (@dasgeislein) on Oct 30, 2019 at 11:50am PDT

„ Предимствата да бъдеш аутсайдер” – Стивън Чбоски

„ Приемаме любовта, която считаме, че заслужаваме”

Макар и класифицирана като литература за младежи и подрастващи „ Предимствата да бъдеш аутсайдер” на Стивън Чбоски има какво да даде на всеки един четец, без значение от неговата възраст.

Историята за порастването и всички съпътстващи го наслади и неволи ще развълнуват всеки. У някои тези разкази ще провокират носталгия и доста мемоари, други ще развълнуват, трети може би ще разстроят.

„ Предимствата да бъдеш аутсайдер” е съвършеното четиво за това време на годината, когато сме на път да създадем своята равносметка – за 12 месеца обратно, само че и за цялостен живот.



„ Прозренията на Раковски. Исторически роман” – Бойко Беленски

През ноември не забравяме да обърнем внимание и на българските литературни благосъстояния. Този месец в листата ни попада най-новото заглавие от българския публицист Бойко Беленски – „ Прозренията на Раковски. Исторически роман”.

„ Прозренията на Раковски” е роман за ориста на един популярен тръбач на пробуждането, учредител на националноосвободителната битка против османските потисници, просветник и уредник на Първата българска легия, основател на Плана за освобождението на България и Привременния закон за националните горски чети.

Самият Раковски е възпят от Иван Вазов като "мечтател безразсъден, облик неосъществим, на тъмна ера наследник жизнен, обезпокоителен... трагичен идеалист, деятел и боец ".

Пресъздаден с фактологична акуратност, лекост и близост в изрече, създателят ни предизвика да разсъждаваме за смисъла на живота, за всеотдайността и измяната, за салдото и ролята на любовта към спътницата в живота и към отечеството.

View this post on Instagram
A post shared by Plaza Del Obispo (@shopplazadelobispo) on Oct 30, 2019 at 12:03pm PDT

„ Сияние” – Стивън Кинг

И защото в нощта на 31 октомври и настъпването на 1 ноември огромна част от Запада чества Хелоуин или Вси светии, няма по какъв начин да пропуснем да ви предложим нещо с сходен темперамент.

Едва ли някой може да отхвърли ролята на Стивън Кинг в развиването на жанра на ужасите, което го трансформира и в един от най-продаваните създатели на предишния век. Славата му продължава да пораства и до през днешния ден.

„ Сияние” е един от шедьоврите на американския публицист, а напълно скоро по историята в романа на бял свят ще излезе нова кино екранизация.

„ В края на септември 1974 година, със брачната половинка ми Таби прекарахме една нощ в гранд хотел „ Стенли “ в Естес Парк. Както се оказа след това, бяхме единствените посетители, а на идващия ден щяха да затварят комплекса за през зимата.

Докато се скитах из коридорите на това място, си помислих, че евентуално би било съвършено – да не кажа архетипно – за призрачна история. Същата нощ сънувах тригодишния ни наследник да бяга по коридорите, да се оглежда зад тила си с ококорени очи и да пищи.

Преследваше го противопожарен маркуч. Стреснах се в съня си и се разсъниха. Целият бях облян в пот, на сантиметър от рухване от леглото. Станах, възпламених си цигара, седнах в стола, който гледаше към Скалистите планини, и до момента в който цигарата ми привърши, в мозъка ми трайно се оформи скелета на книгата. “ - Стивън Кинг.

View this post on Instagram
A post shared by Toni Hannon (@tonithompson_76) on Oct 31, 2019 at 1:38am PDT

„ Татуировчикът на Аушвиц” – Хедър Морис

Следващото ни предложение за месец ноември е романът „ Татуировчикът на Аушвиц” на новозеландската писателка Хедър Морис.

Книгата споделя историята на Лали Соколов – 24-годишен юноша от еврейски генезис, който живее в Братислава, има доста другари, благополучен живот, владее няколко езика. Действието се развива през 1942 година, когато Лали е непринудено депортиран в Аушвиц-Биркенау, с цел да избави околните си от тежка орис.

„ Татуировчикът на Аушвиц” е разказ, основан на живота на Лудвиг Айсенберг, или Лали Соколов, който животът в лагера среща с бруталността, ужаса, гибелта, лекар Менгеле, академични преподаватели, Секретен сътрудник офицери, нарушители и елементарни хора, само че и с любовта.

„ Тази книга ще се чете и след 100 години. И тогава несъмнено още ще е в листата с най-продаваните заглавия. Книга, поради която човек губи съня си и то освен тъй като не може да я остави” - Джефри Арчър.

View this post on Instagram
A post shared by Bookblogger dei riflessi (@libriattraversolospecchio) on Oct 30, 2019 at 7:06am PDT

„ Ирландецът” – Чарлз Бранд

Готови ли сте за „ Ирландецът”? Продукцията на Netflix и паметният режисьор Мартин Скорсезе следва да излезе на бял свят през ноември, а упованията към нея са извънредно повишени освен поради екипа, изравен зад камера, а и поради звездния актьорски състав, в който влизат Робърт де Ниро, Ал Пачино, Джо Пеши.

Дотук с киното. Преди да решите да изгледате екранната продукция на огромния холивудски режисьор посегнете към романа, родил концепцията за този филм.

Пригответе се за епична сага в мрачния свят на проведената престъпност в следвоенна Америка. Хрониката, която ще прочетете, е персоналната, документална и шокираща изповед на именития Франк „ Ирландеца “ Шийран – деец от Втората международна война, шарлатанин и поръчков палач.

По тематиката  Книгите, които да прочетем през октомври Книгите, които да прочетем през октомври  Книгите, които наложително би трябвало да имаме у дома Книгите, които наложително би трябвало да имаме у дома  Книгите, които всички споделят, че са прочели (но не до края) Книгите, които всички споделят, че са прочели (но не до края)  Книгите, които да прочетем през август: черни дупки, пътешестване през Ада и още Книгите, които да прочетем през август: черни дупки, пътешестване през Ада и още  Книгите, които да прочетем през юли Книгите, които да прочетем през юли  Българските възпитаници, в чиито ръце книгите оживяват Българските възпитаници, в чиито ръце книгите оживяват  Книгите, които да прочетем през юни Книгите, които да прочетем през юни  Книгите, които да прочетем през май Книгите, които да прочетем през май

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Автор: Ванеса Николова Редактор: Ванеса Николова .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Горанов сподели по кое време влизаме в чакалнята на Еврозоната Горанов сподели по кое време влизаме в чакалнята на Еврозоната  <br> Путин: " />
Путин: "Турски поток " през България от следващата година
 <br> <strong> Тервел Пулев </strong> и неговото прелестно семейство (СНИМКИ) <br>
Тервел Пулев и неговото прелестно семейство (СНИМКИ)
 <br> Заражда се нов авто колос <br>
Заражда се нов авто колос
Последни  <p><strong>Книгите,</strong> които да прочетем през ноември. <strong>Стивън Кинг, Аушвиц, Раковски</strong></p> Книгите, които да прочетем през ноември. Стивън Кинг...  Борисов разгласи сюжета на Манолова за изборите. 3 млн. коства вотът Борисов разгласи сюжета на Манолова за изборите. 3 млн...  Подпалиха колата на претендент за кмет от ГЕРБ Подпалиха колата на претендент за кмет от ГЕРБ  <p><span background-color:= Топ 8 на звездите, които останаха единствено с един шлагер  <p>Прогноза на лекарите за Стоянка Мутафова</p> Прогноза на лекарите за Стоянка Мутафова  Само 3% от българите се имунизират против грип
Създадено за Sanofi Pasteur
Само 3% от българите се имунизират против грип  Кога стопира да вали, стоплянето идва, внезапна промяна Кога стопира да вали, стоплянето идва, внезапна промяна  Започва акция Започва акция " Зима ", какво ще следи КАТ и по какъв начин глобява  <p>Мистериозните&nbsp;затъмнения, които <strong>промениха историята</strong></p> Мистериозните затъмнения, които трансформираха историята  Volvo S60 Кросоувърите нямат бъдеще  Архив Астероид мина рекордно покрай Земята  <p>Днес почитаме националните будители, празник имат още...</p> Днес почитаме националните будители, празник имат още...  Животоспасяваща интервенция на Стоянка Мутафова Животоспасяваща интервенция на Стоянка Мутафова  Изгоря един от най-старите дворци в света Изгоря един от най-старите дворци в света  Борис Джонсън Скандал: Борис Джонсън прикрива заплаха от Русия  В Съединени американски щати започнаха публично импийчмънта на Тръмп В Съединени американски щати започнаха публично импийчмънта на Тръмп  Радослав Златков, основен механически шеф на VIVACOM VIVACOM има подготвеност за старта на 5G мрежите  „ Ислямска страна ” разгласи нов водач, ще отмъщава „ Ислямска страна ” разгласи нов водач, ще отмъщава  Мелани Грифит на 62 година и по долни дрехи Мелани Грифит на 62 година и по долни дрехи  Домашни хелоуински изкушения Домашни хелоуински изкушения Всичко от през днешния ден Виц на деня – Колко чаши ракия изпивате седмично? – Досторе, аз съм пияч, не счетоводител... Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР