Любопитно Картините на Иван Стратиев - нещо, което трябва да

...
Любопитно Картините на Иван Стратиев - нещо, което трябва да
Коментари Харесай

Картините на Иван Стратиев - нещо, което трябва да видите

Любопитно Картините на Иван Стратиев - нещо, което би трябвало да видите (СНИМКИ) Изложбата включва произведения, въодушевени от скорошните пътешествия на Иван Стратиев в Испания, Италия и Гърция  Христо Боснев 20 септември 2019, 17:32  Картините на Иван Стратиев - нещо, което би трябвало да видите (СНИМКИ) Източник: Георги Димитров/Vesti.bg
мамe удоволствието да ви разходим из една вълнуваща галерия, наречена "Мечти и мемоари ".

Изложбата включва произведения, въодушевени от скорошните пътешествия на Иван Стратиев в Испания, Италия и Гърция.

Различните пейзажи, запечатали се в съзнанието на художника са претворени посредством неповторимия му жанр в забавни и завладяващи картини. Красиви крайбрежия, остарели катедрали, типични каменни здания от дребните градчета по Средиземноморието са единствено част от живописната приказка, която споделя създателят.

Морските пасторални идилии са допълнени и от нещо, което като че ли дава усет на южната топла Европа, а точно – наровете.

В ГАЛЕРИЯТА НИ РАЗГЛЕДАЙТЕ ЧАСТ ОТ ИЗЛОЖБАТА

[gallery]8475[/gallery]

Зрителите ще усетят всичко това посредством невероятните натюрморти, които включват с изключение на ярките червени и разпукани нарове, само че и натежало от едрите си зърна грозде, сладки ябълки или дребни красиви тикви до черупки от раци и миди.

Съвсем леко се усеща и наближаващата есен, само че тя е топла, слънчева и изобилна на плодове.

И по този начин, едни фантазии за пътешествия са се трансформирали в действителност, а след това са се запечатали в неповторими и неповторими мемоари.

Картините на Иван Стратиев са както постоянно майсторски изпипани, с прецизна техника и необикновено съчетани цветове.

В доста от тях се усеща импресионизма, в други е чистия натурализъм, а в трети е обичания на създателя сюрреализъм. Освен маслените картини, участват и два акварела, което е единствено още едно доказателство за лекотата, с която борави художникът с другите техники и стилове.

Може да разгледате изложбата до 8 октомври в изложба "Париж " в София.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Христо Боснев Източник: галерия галерия
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР