Любопитно Какво можем и какво НЕ можем да слагаме в

...
Любопитно Какво можем и какво НЕ можем да слагаме в
Коментари Харесай

Какво можем и какво НЕ можем да слагаме в микровълновата печка

Любопитно Какво можем и какво НЕ можем да слагаме в микровълновата печка Няколко потребни съвета и за какво металната лъжичка може да избави живота ни  Ванеса Николова 16 септември 2019, 09:31 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Фелисити Хъфман беше наказана на 14 дни затвор
Фелисити Хъфман беше наказана на 14 дни затвор
 Какво можем и какво НЕ можем да слагаме в микровълновата печка
Какво можем и какво НЕ можем да слагаме в микровълновата печка
 Никита и Майкъл – по какъв начин се промени обичаната екранна двойка
Никита и Майкъл – по какъв начин се промени обичаната екранна двойка
 32 години след
32 години след " Мръсни танци ": актрисата, която изигра Бейби
 Днес имен ден честват всички с имената…
Днес имен ден честват всички с имената…
 Най-смешните фотоси на диви животни, снимани тази година
Най-смешните фотоси на диви животни, снимани тази година
 Полезна и бърза закуска за бъдещи възпитаници - 3 хрумвания
Полезна и бърза закуска за бъдещи възпитаници - 3 хрумвания
 Риана се извини на почитателите си
Риана се извини на почитателите си

ърху малките врати на някои от най-новите микровълнови печки ще забележите илюстрация, която може и да ви обърка.

Производителите на сходен тип електроуреди все по-често стартират да поучават хората, които употребяват микровълнови печки, да поставят железна лъжичка в съда с течността, която затоплят.

Това обаче провокира учудване у множеството хора.

Не трябваше ли да заобикаляме метала при използването на микровълнова печка? Да, само че частично.

Слагането на железна лъжичка в чашата с чай да вземем за пример би могло да ви избави от сериозен случай, който въпреки и рядко, се случва.

За това несъгласие си има научно пояснение.

„ Препоръчително е да прилагате този способ, с цел да избегнете феномена на прегряване. Това се случва, когато течността е достигнала и даже минала своята лична температура на шупване, само че към момента не е почнала да ври”, изяснява Рафаел Гарсия Молина от катедрата по физика към Университета в Мурсия.

Чаят, прясното мляко и водата може и да са минали граница от 100 градуса по Целзий, само че все пак да не видите нито диря от присъщите „ балончета” – признак на кипенето.

Това обаче е извънредно рисково, защото, вадейки съда от микровълновата печка, можем да предизвикаме начало на процеса на шупване и в резултат на това – неприятни последствия, в това число изгаряния.

Достатъчно е единствено малко захар в кафето или пакетче чай, с цел да предизвикате процеса, който учените постоянно назовават „ изригване”.

Как обаче една железна лъжичка може да предотврати този случай?

„ За да стартира процесът на кипенето, балончетата, които се образуват в течността, се нуждаят от кондензационни ядра, нещо вътре в съда, което ще предизвика кипенето”, изяснява Молина.

За да си визиите по какъв начин се случва това, можете да извършите следния опит:

Сложете една щипка сол в чаша бира и ще видите по какъв начин балончетата от въглероден диоксид се събират към солните кристали. В този случай солните кристали ще имат същата функционалност като микроскопичните въздушни мехурчета.

„ Тези дребни количества въздух върху повърхността на металната лъжичка ще генерират появяването на мехурчета, до момента в който съдът е в микровълновата печка, и при съществуване на прегряване ще провокират кипене”, споделя Молина.

Металната лъжичка можете да заместите и с дървена, тъй като резултатът ще е същият.

Внимавайте доста с вилиците!

Под въздействие на стоплянето в микровълновата печка металите отделят електрони, които могат да основат мощни електромагнитни полета, в резултат на което да избухне пожар.

Такава заплаха не съществува при металните лъжички, защото тяхната кръгла форма не може да провокира образуването на толкоз мощно електромагнитно поле.

Вилиците обаче са друг случай, защото тяхната форма им придава функционалността на гръмоотводи, който притеглят електричеството.

Това важи за всеки един железен предмет с изразени ръбове.

Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Ванеса Николова Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Най-новата специалност в София – джусър, работиш, когато искаш Най-новата специалност в София – джусър, работиш, когато искаш  <br> „ Господи, апелирам те, <strong> желая да пребивавам </strong>! “ <br>
„ Господи, апелирам те, желая да пребивавам ! “
 <br> Видео с две дечица <br>
Видео с две дечица
 <br> <strong> Най-смешните фотоси </strong> на диви животни <br>
Най-смешните фотоси на диви животни
Последни  Мъже с маски, подправени опиати - предложение за брак в Русия Мъже с маски, подправени опиати - предложение за брак в...  Фелисити Хъфман Фелисити Хъфман влиза в пандиза, ще заплаща и санкция  <p><strong>Какво можем и какво НЕ можем</strong> да слагаме в микровълновата печка</p> Какво можем и какво НЕ можем да слагаме в...  <p><span style= Никита и Майкъл – по какъв начин се промени обичаната...  Пчелар: Пестицидите ще ни убият постепенно Пчелар: Пестицидите ще ни убият постепенно  <p><span style= Трагичният завършек на „ Касини” и разбиването...  Екипът на Никола Бончев Райската градина може и да е зеленчукова. При това в...  Слънце в първия образователен ден Слънце в първия образователен ден  Снимката е направена през прозорец на рейс и демонстрира съоръжения, видени на строителна площадка в петролно оборудване в пустинята на нефтеното находище Хурайс, на към 160 км от Рияд, Саудитска Арабия, 23 юни 2008. Цените на петрола скочиха рекордно  Черната дупка на Млечния път става все Черната дупка на Млечния път става все " по-гладна "  Wey-S Wey с упоритостта да стане китайският аналог на Lexus  Дженифър Грей 32 години след "Мръсни танци ": актрисата...  <p>Днес <strong>имен ден</strong> честват всички с имената&hellip;</p> Днес имен ден честват всички с имената…  Бягство, възмездие и закононарушения в Бягство, възмездие и закононарушения в " Пътят на достойнството "  Apple iPhone 11 Как да открием историята на местоположенията в iPhone  Кардиолог слага стентове на здрави сърца, получава заплата от 57 000 лева Кардиолог слага стентове на здрави сърца, получава...  <p><strong>Красиви и стилни в учебно заведение.</strong> Няколко потребни идеи</p> Красиви и стилни в учебно заведение. Няколко потребни хрумвания  Снимката е илюстративна Най-смешните фотоси на диви животни  120 кандидатури за кметове утвърди Българска социалистическа партия 120 кандидатури за кметове утвърди Българска социалистическа партия  Домусчиев: Гордея се с това, което постигнахме Домусчиев: Гордея се с това, което постигнахме Всичко от през днешния ден Виц на деня Дъщеря ми е в трети клас. За домашно трябваше да нарисува картина с извънземни. Детето вложи голямо усърдие. На другия ден донесе двойка и забележка:… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  В Тихия океан се заражда топлинна вълна, която ужасява учените  Липсата на секс след 50-годишна възраст крие опасности за здравето  Да съблечеш българите: актови фотоси от предишния век  Денят, в който Русия изостави България Денят, в който Русия изостави България  Министър за госпожа Макрон: Тази жена в действителност е грозна  Човекът, който сплоти Княжество България и Източна Румелия в картина bool(false) Водещи вести  Слънце в първия образователен ден Слънце в първия образователен ден  Пчелар: Пестицидите ще ни убият постепенно Пчелар: Пестицидите ще ни убият постепенно  Снимката е направена през прозорец на рейс и демонстрира съоръжения, видени на строителна площадка в петролно оборудване в пустинята на нефтеното находище Хурайс, на към 160 км от Рияд, Саудитска Арабия, 23 юни 2008. Рекорден скок на цените на петрола след офанзивите в Саудитска Арабия  Кардиолог слага стентове на здрави сърца, получава заплата от 57 000 лева Кардиолог слага стентове на здрави сърца, получава заплата от 57 000 лева  <p><span style= Трагичният завършек на „ Касини ” и разбиването му в Сатурн  Екипът на Никола Бончев Райската градина може и да е зеленчукова. При това в града  Wey-S Wey с упоритостта да стане китайският аналог на Lexus  Черната дупка на Млечния път става все Черната дупка на Млечния път става все " по-гладна "  Мъже с маски, подправени опиати - предложение за брак в Русия Мъже с маски, подправени опиати - предложение за брак в Русия  Apple iPhone 11 Как да открием историята на местоположенията в iPhone  <p><strong>Красиви и стилни в учебно заведение.</strong> Няколко потребни идеи</p> Красиви и стилни в учебно заведение. Няколко потребни идеи
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР