Любопитно Каква е тайната на японското дълголетие Кои са четирите

...
Любопитно Каква е тайната на японското дълголетие Кои са четирите
Коментари Харесай

Каква е тайната на японското дълголетие

Любопитно Каква е тайната на японското дългоденствие Кои са четирите фактори, които спомагат за дълголетието на японците на остров Окинава?  Ива Ваташка 17 декември 2019, 06:40  Каква е тайната на японското дългоденствие
Каква е тайната на японското дългоденствие
 На днешния ден честват всички с хубавите имена...
На днешния ден честват всички с хубавите имена...
 Поли Генова и момчетата й с прелестна нова фотография
Поли Генова и момчетата й с прелестна нова фотография
 Дизайнерката на Деси Радева измежду най-хубавите в света
Дизайнерката на Деси Радева измежду най-хубавите в света
 23-годишната
23-годишната " Мис България " се радва на хубавото време на Малдивите
 Едни от най-известните и следвани БГ бащи
Едни от най-известните и следвани БГ бащи
 IL VOLO още веднъж идват в България през 2020 година
IL VOLO още веднъж идват в България през 2020 година
 Учени откриха по какъв начин да се оправи със умората
Учени откриха по какъв начин да се оправи със умората

кинава e прочут като островът на безсмъртните, тъй като на него живеят най-вече столетници в Япония. Едно от селищата на острова пък е преди всичко по дългоденствие на японските дами. Каква е тайната на този остров, която кара жителите му да живеят по-дълъг и по-щастлив живот?

ВИЖТЕ ОСТРОВА НА СТОЛЕТНИЦИТЕ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Те са съкровища за своите фамилии. Не стопират да се усмихват, да се движат и да танцуват. Те са столетниците на Окинава и разкриват какви са тайните на тази достолепна възраст във видео за BBC Real.

This Japanese island has one of the highest ratios of centenarians in the world. Why do the elderly of Okinawa live so long, and stay so healthy? https://t.co/0bK3EMnmfu
— CNN International (@cnni) June 11, 2018
"Най-доброто нещо в живота ми беше, че бях благословена с шест деца ", споделя столетницата Нобу Хига.

"Чувствам се добре, любувам се на срещите с другари и излизането за разходка. Имам задоволително другари - тук има доста баби. Говорим си за храна и за всичко останало ", добавя тя.

Друга жена от острова, която е на 84 години, споделя, че в никакъв случай не ѝ се е налагало да взима предписани медикаменти. Тя има доста занимания и обича да бъде дейна. Жената обича да готви, само че най-вече се любува да бъде измежду хора, да разговярят и танцуват дружно:

"Чувствам, че това ме прави здрава ", споделя тя.

#picoftheday Mrs Toyo Kajigu is one of numerous centenarians on the Okinawa islands in the south of #Japan pic.twitter.com/grR3i7njZ6
— Lonely Planet Mag UK (@LPMagUK) October 23, 2016
Хората в Окинава считат, че продължителността на живота им е обвързвана с " moai " - локална традиция на поддръжка в избрана група. В исторически проект тези групи основават фондове, с цел да оказват помощ на членовете, които имат потребност.

Всички взимат присъединяване в "moai ". Една от жителките на острова споделя, че е член на три такива групи. Най-старата ѝ група съществува от повече от 50 години:

"С неспокойствие чакам да се съберем, да си приказваме и да се смеем. Какъв е смисълът да живееш дълго, в случай че нямаш никого, с който да се насладиш на времето ".

Местен лекар събира здравна, хранителна и обществена информация за повече от 1000 столетници в Окинава за последните 40 години. Той открива четири фактори за дължия живот на тези японци.

I had such a great time interviewing Dr Makoto Suzuki, Director of the Okinawa Research Center for Longevity Science. He has been researching the health of centenarians in #Okinawa since 1976, using his skills as a cardiologist & researcher. And at 86, his work is his “ikigai”
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР