Любопитно Как се заснема филм със смартфон – вижте историята

...
Любопитно Как се заснема филм със смартфон – вижте историята
Коментари Харесай

Как се заснема филм със смартфон – вижте историята на едни „Трепачи”

Любопитно Как се снима филм със смарт телефон – вижте историята на едни „ Трепачи ” Тео Чепилов и Димитър Балабанов – Флаш завоюваха второ място на Huawei Smartphone Film Festival  Ванеса Николова 6 август 2019, 09:50  Как се снима филм със смарт телефон – вижте историята на едни „ Трепачи ” Източник: Huawei Smartphone Film Festival
ео и Флаш обичат да се забавляват.

Може би неслучайно техните „ Трепачи”, които завоюваха второ място на фестивала за късометражни филми, снимани със смарт телефон - Huawei Smartphone Film Festival, бяха избрани като най-забавната продукция в състезанието.

Повече от седмица мина от церемонията по награждаване, само че страстта сигурно още не ги е напуснала.

За бъдещето на киното, технологиите в живота ни и смеха като наложителна част от всекидневието, беседваме с Тео и Флаш в изявление за Vesti.bg.
 Награждаването на
Тео, Флаш, поздравления за второто място на състезанието Huawei Smartphone Film Festival. Държи ли ви още страстта от фестивала?

Флаш: Силната страст мина. Нищо не може да се съпостави с това да стоиш в цялостен киносалон и да трепнеш в очакване по какъв начин ще реагират хората на кино лентата ти.

Тео: Хубавото на това да правиш комедия е, че незабавно разбираш дали филмът се е получил – в случай че хората се смеят, там където си заложил място за смешка, значи всичко е наред.

Какво е да създадеш филм, въпреки и късометражен, единствено благодарение на един смарт телефон?

Флаш: Има своите компликации, само че това, че снимахме единствено с телефон ни оказа помощ да сме по-гъвкави със фотосите и да снимаме на всички места, без да бием на очи.

Тео: За мен е още необикновено какъв брой бързо се развиха технологиите – преди време всички мечтаеха да имат камера, с цел да могат да снимат филми, в този момент всеки има киностудио в джоба си. За да се вършат филми към този момент са нужни единствено хрумвания и предпочитание.

Според вас бъдещето на киното и фотографията ще приобщи ли и елементарния фен към самия развой на основаване на сходен тип изкуство, точно посредством потреблението на по-широко налична технология?

Флаш: Колкото по-достъпна е техниката, толкоз повече неща се вършат и повече хора имат опция да основават неща “от въздуха”. Страхотно е, че живеем във времена, в които всеки може да снима.



Тео: Това, че технологията е налична, е нож с две остриета – от една страна всеки ще има опция да прави филми, от друга – всеки ще прави филми. Ще се случи нещо като при диджействането – в зората на тази просвета изискваше доста работа да достигнеш дори до начално равнище, в този момент всеки може да смесва части от телефона си.

Колко време ви лиши снимането на „ Трепачи” и срещнахте ли компликации в процеса на подготовка на плана, неговия монтаж и прочие?

Тео: Историята от „ Трепачи “ ми се случи преди години и от този момент си мисля, че ще е идеална за късометражен филм. С Флаш разцъкахме концепцията по време на епично пътешестване към едно стендъп шоу в Бургас.

Флаш: Планувахме да създадем “Трепачи” най-малко няколко месеца, без да вършим каквото и друго по въпроса. След като кандидатствахме с плана, към този момент имахме краен период, а това е най-сигурният метод един актьор да приключи план. Срещнахме компликации, несъмнено, те не бяха такива, каквито си представяхме. Така че трябваше да сме даже по-креативни, в сравнение с чакахме. Същинската работа по плана - снимане и монтиране ни лиши няколко дни. Но те бяха мощно интензивни.

Определиха „ Трепачи” като най-забавния план от състезанието. Какъв обаче е замисълът на вашия филм?

Флаш: Точно това, да бъде занимателен. Много държахме да създадем кино лентата, както на нас ни харесва. Да не се съобразяваме с неща, за които считаме, че би трябвало или не би трябвало да участват.

Тео: Да, при отсяването на концепциите имаше единствено един аршин: дали е смешно.



Важно ли е да се смеем повече и задоволително ли го вършим съгласно вас?

Флаш: Разбира се, смехът е здраве. Можем да се смеем и повече, само че е въпрос на вътрешна преценка. Една и съща обстановка може на един да му се строи комична, а на различен изнервяща. Ние избираме.

Тео: Абсолютно. Трикът в писането на добра комедия е, връзките сред хората да имат логиката на драма, а смешката да идва от подтекста, с цел да не става някаква клоунада.

Колко постоянно се усмихвате и какво ви прави най-щастливи?

Флаш : Аз се дръзвам всеки ден, съвсем няма ден, в който да пропусна. Често се дръзвам и самичък у дома на нещата, които ражда мозъка ми.

Тео: Аз също се дръзвам на всичко към мен. Толкова доста безумни неща виждам, че си ги протоколирам в тефтерчето с концепциите, с цел да не ги не помни.



А какъв брой постоянно карате другите да се усмихват?

Флаш: Непрестанно, за мен е напълно естествено.

Тео: Аз си описвам проблемите, а те ми е смеят. Не мога да схвана за какво.

Какво ви въодушевява най-вече?

Флаш: Лични истории. Мои и непознати. Когато човек огледа на някоя обстановка през погледа на времето, намира доста неща, които не са били там преди.

Тео: Живият живот е най-хубавият сценарист. Истината може да е безумна, тъй като няма потребност от натурализъм.

С какво обръщение бихте се обърнали към читателите на Vesti.bg?

Флаш: Да вършат каквото желаят, в креативен и персонален проект. Много постоянно съблюдаваме, без да подозираме, разпоредбите и привичките на всички. Стараем се да угодим, да не изглеждаме странни или разнообразни. Но най-истински въздействаш на останалите, когато си оптимално себе си. Бъдете себе си, следвайте личните си импулси.

Тео: Аз бих добавил да търсят вдъхновението в себе си, не във външни фактори. Накрая откриваш, че няма потребност да чакаш музата – просто се стягаш, правиш първата крачка и почваш да бачкаш. Това е трикът.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Автор: Ванеса Николова .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  <br> <strong> „ Контролираше ме. Живеех в паника” </strong>: историята на жена, шпионирана през смарт телефона ѝ <br>
„ Контролираше ме. Живеех в паника” : историята на жена, шпионирана през смарт телефона ѝ
 Възрастен мъж подарява колата си, тъй като не може да я кара Възрастен мъж подарява колата си, тъй като не може да я кара  <br> Няколко изненадващи секрети в живота на <strong> Мерилин Монро </strong> <br>
Няколко изненадващи секрети в живота на Мерилин Монро
 <br> <strong> Горещи фотоси </strong> на Меган <strong> преди </strong> да стане херцогиня <br>
Горещи фотоси на Меган преди да стане херцогиня
 1 Синеоката русокоска на Монако: Принцеса Шарлийн (СНИМКИ)  1 Година след раждането: Ева Лонгория все по този начин гореща и секси, само че по-женствена (СНИМКИ)  1 Какво издава годежният пръстен за връзката ви? (ВИДЕО)  1 Звездите, за които не подозирате, че имат скрити гении (ВИДЕО) --> АКЦЕНТИ  Синеоката русокоска на Монако: Принцеса Шарлийн (СНИМКИ) Синеоката русокоска на Монако: Принцеса Шарлийн (СНИМКИ)  Година след раждането: Ева Лонгория все по този начин гореща и секси, само че по-женствена (СНИМКИ) Година след раждането: Ева Лонгория все по този начин гореща и секси, само че по-женствена (СНИМКИ)  Какво издава годежният пръстен за връзката ви? (ВИДЕО) Какво издава годежният пръстен за връзката ви? (ВИДЕО)  Звездите, за които не подозирате, че имат скрити гении (ВИДЕО) Звездите, за които не подозирате, че имат скрити гении (ВИДЕО) Последни  Част от екипа на Как се снима филм със смарт телефон – вижте...  След Национална агенция за приходите: Нова машинация с онлайн банкирането След Национална агенция за приходите: Нова машинация с онлайн банкирането  Ferrari 812 Superfast Ferrari заплаши със съд прочут фешън дизайнер  Свидетели не се намесили при убийството на Коста Янков Свидетели не се намесили при убийството на Коста Янков  Серия тежки произшествия през август, какви са аргументите Серия тежки произшествия през август, какви са аргументите  Жаир Болсонаро Президентът на Бразилия: Ще умират като хлебарки!  Хакери от Северна Корея са откраднали 2 милиарда $ Хакери от Северна Корея са откраднали 2 милиарда $  Платформата Учени сътвориха мигащо изкуствено око  <p><strong>800 градуса</strong> <strong>по Целзий </strong>- да ковеш стъклото без да го чупиш</p> 800 градуса по Целзий - да ковеш стъклото без да го...  <p><span style= Екшън триумфът на филмовото лято - „ Бързи и...  <p>Отбелязваме един от <strong>най-светлите празници</strong></p> Отбелязваме един от най-светлите празници  <p>Китай отвърна, обезцени юана и спря вноса на аграрни артикули от САЩ</p> Китай отвърна, обезцени юана и спря вноса на аграрни...  <p>Непознат хвърли малко дете от 10-я етаж в Лондон</p> Непознат хвърли малко дете от 10-я етаж в Лондон  <p>Нови жестоки санкции за водачите пушачи в Гърция</p> Нови жестоки санкции за водачите пушачи в Гърция  <p>Арестуваха обвинен за убийството на поклонника</p> Арестуваха обвинен за убийството на поклонника  Още едно огнище на чума Още едно огнище на чума  <p>Полицаи простреляха моторист три пъти в София</p> Полицаи простреляха моторист три пъти в София  <p>Чудовищен пожар унищожава най-голямата гора на Земята</p> Чудовищен пожар унищожава най-голямата гора на Земята  Четирима се натровиха след сладкиш с канабис Четирима се натровиха след сладкиш с канабис  <p>И Audi направи електрическа тротинетка</p> И Audi направи електрическа тротинетка Всичко от през днешния ден Виц на деня Слънце... Плаж... Почиващ мъж пита майка, седнала наоколо: - Извинете, госпожо, това момченце, дето носи вода от морето с моята шапка, Ваше ли е? -… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Алекс Раева роди  Зъболекари извадиха 526 зъба от устата на индийче  Бижу: мечтан от всички, само че открит край пътя  Българката, разкрила пред света историята на София  Имаме 18 месеца да спасим планетата  Джей Ло е ослепителна в рокля на , разряза Водещи вести  <p>Чудовищен пожар унищожава най-голямата гора на Земята</p> Чудовищен пожар унищожава най-голямата гора на Земята  <p>Нови жестоки санкции за водачите пушачи в Гърция</p> Нови жестоки санкции за водачите пушачи в Гърция  <p>Непознат хвърли малко дете от 10-я етаж в Лондон</p> Непознат хвърли малко дете от 10-я етаж в Лондон  <p>Китай отвърна, обезцени юана и спря вноса на аграрни артикули от САЩ</p> Китай отвърна, обезцени юана и спря вноса на аграрни артикули от Съединени американски щати  <p>Полицаи простреляха моторист три пъти в София</p> Полицаи простреляха моторист три пъти в София  <p>Отбелязваме един от <strong>най-светлите празници</strong></p> Отбелязваме един от най-светлите празници  <p><span style= Екшън триумфът на филмовото лято - „ Бързи и гневни: Хобс и Шоу “  <p><strong>800 градуса</strong> <strong>по Целзий </strong>- да ковеш стъклото без да го чупиш</p> Отвъд нормалните форми

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР