Любопитно Как лавандулата може да ни помогне, ако изпитваме тревожност

...
Любопитно Как лавандулата може да ни помогне, ако изпитваме тревожност
Коментари Харесай

Как лавандулата може да ни помогне, ако изпитваме тревожност

Любопитно Как лавандулата може да ни помогне, в случай че изпитваме тревога Леката форма на тревога може да бъде преодоляна и с естествени средства, съобщи академик  Христо Боснев 15 май 2019, 14:52
одещ немски психиатър предложи страдащите от тревога да пробват първо резултата на маслото от лавандула, преди да им бъдат назначени медикаменти, към които може да се пристрастят, заяви в. "Дейли мейл ".

Леката форма на тревога може да бъде преодоляна и с естествени средства, като лавандуловото масло, сподели проф. Ханс Петер-Фолц. Според него лекарите прибързват с изписването на бензодиазепини и други медикаменти.

Ефектът от капсулите с лавандулово масло е като от най-често употребяваните медикаменти срещу безпокойствие, твърди проф. Фолц.
Официалните рекомендации на английската здравна работа обаче гласят, че няма задоволително доказателства за успокояващия резултат на лавандуловото масло.

Проф. Фолц е шеф на болничното заведение за психиатрия, психотерапия и психосоматична медицина в Шлос, Германия.

Изследване на немски психиатри от 2010 година сподели, че лавандуловото масло понижава физичните и психични признаци на тревога на 45 % от участниците без странични резултати и има същия резултат като бензодиазепина Лоразепам.

Друго проучване от 2014 година на медицинския университет във Виена откри, че лавандуловото масло понижава интензивността в зони в мозъка, свързани с тревогата.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Христо Боснев Източник: стрес тревога лавандула
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР