Любопитно Как да спиш като бебе? Няколко съвета за добър

...
Любопитно Как да спиш като бебе? Няколко съвета за добър
Коментари Харесай

Как да спиш като бебе? Няколко съвета за добър сън

Любопитно Как да спиш като бебе? Няколко съвета за добър сън Как да си осигурим здрав сън, без да разчитаме на хапчета и други изкуствени средства  Надежда Неменски 29 януари 2020, 09:35  Как да спиш като бебе? Няколко съвета за добър сън
Как да спиш като бебе? Няколко съвета за добър сън
 Аладжа манастир - едно прелестно място в България
Аладжа манастир - едно прелестно място в България
 10 неща, които може би не знаете за Византийската империя
10 неща, които може би не знаете за Византийската империя
 Радина Денкова: В кухнята в никакъв случай не ми се получава „ да не ми се получава “
Радина Денкова: В кухнята в никакъв случай не ми се получава „ да не ми се получава “
 Ирина Шейк приказва за живота след Брадли и майчинството
Ирина Шейк приказва за живота след Брадли и майчинството
 Мъж избави замръзнали котенца благодарение на кафе
Мъж избави замръзнали котенца благодарение на кафе
 Академия Миротворци: Решението на казуса е в самите деца
Академия Миротворци: Решението на казуса е в самите деца
 Как Луната въздейства върху климата на Земята?
Как Луната въздейства върху климата на Земята?

ажността на постоянния и здрав сън за човешкия организъм е потвърдена от дълго време, написа английското издание „ Дейли мейл” (Daily Mail). Как да си го осигурим, без да разчитаме на хапчета и други изкуствени средства?

Първият съвет на експертите е от рано заран

да се излагаме на естествена, дневна светлина .

Защо дамите се нуждаят от повече сън, в сравнение с мъжете

Това „ настройва” биологичния часовник на по-ранен час и в края на деня мозъка ще желае сън. Излагането на дневна светлина рано заран не значи да ставате по изгрев слънце.

Може да бъде направено и малко след началото на деня. Излагането би трябвало да е сред 30 и 60 минути. Особено дейно е, в случай че се комбинира с излагане на естествена, дневна светлина и в края на деня, малко преди залез.
Как да спим добре, съгласно астронавтите от НАСА  Съвети добър сън НАСА  Съвети добър сън НАСА  Съвети добър сън НАСА  Съвети добър сън НАСА
Втората мярка –

не прекалявайте с дрямката денем .

Учени дефинираха най-вредната поза за сън

Ако сте изтощени, да дремнете в свободното си време е доста изкушаващо, само че тази процедура може да наруши вечерния сън, който е най-съществен. Дрямката не би трябвало да бъде по-дълга от 20 минути. По-дълга сънливост от това може да докара до чувство за изнемощялост и да понижи бдителността на човек. Дрямката не би трябвало да се практикува най-малко 6 часа преди вечерния сън, тъй като ще му се отрази отрицателно.

Не правете физически извършения късно .

Звучи обратно на логиката, че физическите старания могат да се окажат нездравословни за съня, само че при някои хора е по този начин. Упражненията покачват телесната температура, а при нощния сън е присъщ лек спад. Така физическата интензивност скоро преди лягане „ работи” против естествения развой на заспиване. Опитайте се да не упражнявате до час или даже два преди лягане. Това не е годно за всички хора, като на някои упражненията не пречат да заспят.

Третият съвет –

яжте заран и в средата на деня .

7 съвета за добър сън от НАСА (СНИМКИ)

Храносмилателните процеси в тялото се забавят с приближаването на времето за спане. Ако поемете доста храна преди лягане, това може да докара до проблеми като производството на огромни количества стомашни киселини, което ускорява риска от киселини и дискомфорт по време на сън. Освен това изследвания демонстрират, че храната употребявана вечер, в най-голяма степен се „ складира” от тялото под формата на мазнини, вместо да се изгаря за нужната ни сила.

Четвърти съвет –

кафето в действителност може да е нездравословно за съня ви .

Пиенето на кафе и някои типове чай, като зеления и черния, вършат хората по-бдителни и дейни, като блокират рецепторите на мозъка за аденозин – химикалът който „ казва” на мозъка по кое време е изтощен. Кофеинът всекидневно доближава оптимален резултат към 15 до 45 минути след консумация.

5-минутен трик, с който ще заспите по-бързо

Въпреки това, по какъв начин се отразява на организма зависи от доста неща, измежду които тежестта на индивида, медикаментите, които пие, положението на черния му дроб, количествата кофеин, които поема и даже генетичните му особености. В множеството здрави, възрастни хора, кофеинът продължава да циркулира в организма до 5-6 часа след потреблението. Така че е за препоръчване мощното кафе или чай през късния следобяд да бъдат избягвани.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Надежда Неменски Източник: сън спане препоръки .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Фандъкова: Въпросът за евакуация на Перник в София не е обсъждан Фандъкова: Въпросът за евакуация на Перник в София не е обсъждан  Инфлуенсър от Китай снима по какъв начин яде чорба от прилепи Инфлуенсър от Китай снима по какъв начин яде чорба от прилепи  <br> Помните ли Дюи от <strong> ? Ето по какъв начин се промени
" />
Помните ли Дюи от "Малкълм " ? Ето по какъв начин се промени
 <br> <strong> Ирина Шейк </strong> приказва за живота след Брадли, майчинството <br>
Ирина Шейк приказва за живота след Брадли, майчинството
Последни  <p>Как да спиш като бебе? Няколко съвета за добър сън</p> Как да спиш като бебе? Няколко съвета за добър сън  <p>В новия Seat Leon са вложени 1,1 милиарда евро</p> В новия Seat Leon са вложени 1,1 милиарда евро  <p>И четвъртият избор на съмнение се провали&nbsp;</p> И четвъртият избор на съмнение се провали  След удари от Иран, 50 бойци на Съединени американски щати с мозъчни увреждания След удари от Иран, 50 бойци на Съединени американски щати с мозъчни...  Полиция пред офисите на Васил Божков Полиция пред офисите на Васил Божков  Последната "Омайна нощ " на Велко Кънев  В половин България към този момент е оповестена грипна зараза В половин България към този момент е оповестена грипна зараза  Мъж купи часовник за $350, оказа се, че коства 700 000 Мъж купи часовник за $350, оказа се, че коства 700 000  Февруари стартира с температурна особеност Февруари стартира с температурна особеност  Започна евакуацията на чужденците в Ухан, вирусът убива от ден на ден Започна евакуацията на чужденците в Ухан, вирусът убива...  <p><strong>Аладжа манастир</strong> - едно прелестно място в България</p> Аладжа манастир - едно прелестно място в България  Намериха 9 тела в хеликоптера на Коби Брайънт Намериха 9 тела в хеликоптера на Коби Брайънт  <p><strong>10 неща</strong>, които може би не знаете за <strong>Византийската империя</strong></p> 10 неща, които може би не знаете за Византийската...  Как да ограничим данните, които Фейсбук събира Как да ограничим данните, които Фейсбук събира  Снимка: iStock Мощно земетресение от 7,7 в Куба и Ямайка, заплаха от...  Ами в случай че шоколадът изчезне...? Ами в случай че шоколадът изчезне...?  <p>Две жертви на тежка злополука край Русе&nbsp;</p> Две жертви на тежка злополука край Русе  Изтеглят жители на Европейски Съюз от Ухан Изтеглят жители на Европейски Съюз от Ухан  Силно земетресение раздруса Гърция Силно земетресение раздруса Гърция  Българин, прибрал се от Пекин, е потърсил помощ в инфекциозна клиника Българин, прибрал се от Пекин, е потърсил помощ в... Всичко от през днешния ден Виц на деня Прокурорът към обвинената: - Госпожо, като сложихте миша отрова в яденето и го дадохте на мъжа си, изпитахте ли скрупули на съвестта? - Да. -… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Има ли заплаха левът да се обезцени Има ли заплаха левът да се обезцени  Британският Шиндлер, който избави хиляди деца от газовите камери   Учебник по история упрекна Централно разузнавателно управление на САЩ за атентатите от 11 септември Учебник по история упрекна Централно разузнавателно управление на САЩ за атентатите от 11 септември  Великият български публицист, който беше преведен на 37 езика  Кирил Петков: Българинът, който откри потребна бактерия в бяло кокиче Водещи вести  Февруари стартира с температурна особеност Февруари стартира с температурна особеност  <p>И четвъртият избор на съмнение се провали&nbsp;</p> Със 124 " срещу " вотът на съмнение не мина  Започна евакуацията на чужденците в Ухан, вирусът убива от ден на ден Започна евакуацията на чужденците в Ухан, вирусът убива от ден на ден  След удари от Иран, 50 бойци на Съединени американски щати с мозъчни увреждания След удари от Иран, 50 бойци на Съединени американски щати с мозъчни увреждания  Мъж купи часовник за $350, оказа се, че коства 700 000 Мъж купи часовник за $350, оказа се, че коства 700 000  Последната " Омайна нощ " на Велко Кънев  Намериха 9 тела в хеликоптера на Коби Брайънт Намериха 9 тела в хеликоптера на Коби Брайънт  В половин България към този момент е оповестена грипна зараза В половин България към този момент е оповестена грипна зараза  Как да ограничим данните, които Фейсбук събира Как да ограничим данните, които Фейсбук събира  Ами в случай че шоколадът изчезне...? Ами в случай че шоколадът изчезне...?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР