Любопитно Как братята Люмиер създадоха киното На 5 октомври е

...
Любопитно Как братята Люмиер създадоха киното На 5 октомври е
Коментари Харесай

Как братята Люмиер създадоха киното

Любопитно Как братята Люмиер сътвориха киното На 5 октомври е роден Луи Люмиер  Ива Ваташка 5 октомври 2019, 15:07  Как братята Люмиер сътвориха киното
Как братята Люмиер сътвориха киното
 Ричард Гиър и Силвестър Сталоун стигнали до пердах за принцеса Даяна
Ричард Гиър и Силвестър Сталоун стигнали до пердах за принцеса Даяна
 Георги напусна „ Игри на Волята: България ”
Георги напусна „ Игри на Волята: България ”
 В „ Пръстена на гибелта “
В „ Пръстена на гибелта “
 27 години по-късно: Барак и Мишел Обама все по този начин влюбени
27 години по-късно: Барак и Мишел Обама все по този начин влюбени
 Хитлер, Майкъл Джексън, Доналд Тръмп – какво е общото сред тях
Хитлер, Майкъл Джексън, Доналд Тръмп – какво е общото сред тях
 Момичета отидоха голи на фитнес, никой не видя
Момичета отидоха голи на фитнес, никой не видя
 Скандал с цензура на женски тела в иранската телевизия – истина или неистина?
Скандал с цензура на женски тела в иранската телевизия – истина или неистина?

ъпреки че през днешния ден технологиите са на всички места към нас и ни оферират хиляди благоприятни условия за гледане на филми, няма по какъв начин да отречем чара на огромния екран и киното.

Как и по кое време се появява то?

Синовете на Антоан Люмиер – художник и фотограф, се оправят извънредно добре в учебното заведение в Лион, където татко им се открива. На 18-годишна възраст по-малкият брат – Луи, съумява да отвори фабрика за фотографски плаки с помощта на финансовата поддръжка на татко си.

View this post on Instagram
A post shared by The AAT Project (@theaatproject) on Oct 3, 2019 at 2:41pm PDT

До 1894 година фамилията създава към 15 милиона плаки годишно. Тогава бащата Антоан е поканен на ревюто на кинетоскопа на Томас Едисън в Париж. За да видят кино лентата, хората поглеждат през визьор.

#OnThisDay in 1894, the Holland Brothers opened the first Kinetoscope Parlor in New York City! Visitors to our core exhibition #BehindTheScreen can find a reproduction of an Edison Kinetoscope (shown here with the cabinet open) pic.twitter.com/IKWOHtGsnR
— Museum of the Moving Image (@MovingImageNYC) 14 април 2018 година
Когато Антоан се завръща в Лион и разказва на синовете си машината, Луи и Огюст знаят, че би трябвало да работят по въпроса. Една година по-късно, през 1895-та, двамата братя основават революционно създание: прожекционен уред, наименуван кинематограф. Така те съумяват да подобрят изобретението на Томас Едисън и да го предложат на необятната аудитория.

View this post on Instagram
A post shared by @collectivecinema on Sep 9, 2019 at 9:46am PDT

По време на патентоването на тяхното откритие, те му придават по-малко значение, в сравнение с подобренията, които са създали по едно и също време в цветната снимка. Но на 28 декември 1895 година всичко се трансформира. Прожекцията на първия им филм „ Работници напущат фабриката „ Люмиер “ в края на работното време “ в Париж донася необятно публично самопризнание и слага началото на историята на киното.

Апаратът се състои от една камера, употребена както за правене на снимки, по този начин и за прожектиране със скорост 16 фрагмента в секунда. Първите им филми (те вършат повече от 40 през 1896 г.) записват всекидневния френски живот - идването на трен (прожекцията му кара феновете да избягат от смут, тъй като считат, че против тях в действителност идва влак), игра на карти, хранене на бебе, маршируващи бойци.

Братята вършат и първата кинохроника - филм от конференцията на Френското фотографско сдружение, както и първите документални филми - четири кино лентата за пожарната работа в Лион. В началото на 1896 година те изпращат подготвен екип в градове по целия свят, с цел да демонстрират филми и да снимат нов материал.

Луи и Огюст остават правилни на семейството Люмиер, която в превод от френски значи „ светлина “, и ни донасят едно от най-светлите и красиви изкуства: киното.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Ива Ваташка Източник: Братя Люмиер кино основаване .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  <br> Земетресение в Пловдив тази нощ <br>
Земетресение в Пловдив тази нощ
 <br> Путин похвали Тръмп, Секретен сътрудник на Организация на обединените нации се събира поради КНДР <br>
Путин похвали Тръмп, Секретен сътрудник на Организация на обединените нации се събира поради КНДР
 <br> Студената война в космоса: и отговорът на американците <br>
Студената война в космоса: и отговорът на американците
 <br> <strong> Топ готвачите </strong> и техните <strong> красиви съпруги </strong> (СНИМКИ) <br>
Топ готвачите и техните красиви съпруги (СНИМКИ)
Последни  Илюстрация на черна дупка и нейната корона Най-откачените теории за черните дупки  <p>Как <strong><span style= Как братята Люмиер сътвориха киното  <p>В Ирак: снайперисти стрелят по протестиращите</p> В Ирак: снайперисти стрелят по протестиращите  <p>&bdquo;В кръг&rdquo; с три награди от &bdquo;Златна Роза&rdquo;</p> „ В кръг” с три награди от „ Златна...  <p>Шпиони, секрети служби и хубавица &ndash; това не е филм</p> Шпиони, секрети служби и хубавица – това не е филм  <p>Арест след нещастието в Прохода на републиката</p> Арест след нещастието в Прохода на републиката  Принцеса Даяна Гиър и Сталоун стигнали до пердах за принцеса Даяна  Бойко Борисов Борисов поздрави учителите, даде обещание им пари  <p>Георги напусна &bdquo;Игри на Волята: България&rdquo;</p> Георги напусна „ Игри на Волята: България”  <p>Дъжд и мраз, по кое време да чакаме затопляне</p> Дъжд и мраз, по кое време да чакаме стопляне  Слави Трифонов Слави Трифонов влиза в политиката с „ Няма такава...  <p><strong>Българският Compote</strong>, който <strong>ще се бори за &quot;Оскар&quot;</strong></p> Българският Compote, който ще се бори за...  В „ Пръстена на гибелта “ В „ Пръстена на гибелта “  <p>Кога птичето напуща гнездото</p> Кога птичето напуща гнездото  Съединени американски щати анулират визите за Полша Съединени американски щати анулират визите за Полша  Семейство почина при тежка злополука при Семейство почина при тежка злополука при " Хаинбоаз "  Българска национална телевизия не позволява Сидеров, той и последователи пробваха да влязат в постройката Българска национална телевизия не позволява Сидеров, той и последователи пробваха да...  Грета Тунберг Защо посланието на Грета Тунберг не плаши Путин  Обвинения за изнудвачите от Обвинения за изнудвачите от " Малашевци "  Автобус и кола се удариха край Благоевград, има потърпевш Автобус и кола се удариха край Благоевград, има... Всичко от през днешния ден Виц на деня Ех, какви времена бяха! Отивах в магазина с 2 лв. и се връщах с кило картофи, два хляба, две млека, парче кашкавал и 6 яйца.… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Тази билка няма равна: вижте свойствата ѝ  Уникална Ивет Лалова още веднъж съумя, на край е Уникална Ивет Лалова още веднъж съумя, на край е  Българският шоколад, който е прочут в целия свят (ВИДЕО)  Кремена Халваджиян: Образите от „ Маскираният артист “ рисувах заран, до момента в който си пиех кафето  Ивет Лалова се класира на полуфиналите Ивет Лалова се класира на полуфиналите  Откриха златно богатство край Девня Водещи вести  Слави Трифонов Слави Трифонов влиза в политиката с „ Няма такава страна ”  <p>Арест след нещастието в Прохода на републиката</p> Арест след нещастието в Прохода на републиката  <p>В Ирак: снайперисти стрелят по протестиращите</p> В Ирак: снайперисти стрелят по протестиращите  <p>Дъжд и мраз, по кое време да чакаме затопляне</p> Дъжд и мраз, по кое време да чакаме стопляне  Бойко Борисов Борисов поздрави учителите, даде обещание им пари  <p>Кога птичето напуща гнездото</p> Кога птичето напуща гнездото  Илюстрация на черна дупка и нейната корона Най-откачените теории за черните дупки  Съединени американски щати анулират визите за Полша Съединени американски щати анулират визите за Полша
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР