Любопитно Искам да си взема куче... или пък котка Ето

...
Любопитно Искам да си взема куче... или пък котка Ето
Коментари Харесай

Искам да си взема куче... или пък котка

Любопитно Искам да си взема куче... или пък котка Ето някои неща, които да имате поради  25 април 2019, 16:51  Искам да си взема куче... или пък котка Източник: iStock/Getty Images
сички сме били деца и сме молели родителите си да ни вземат домакински любим. И всички помним по какъв начин сме обещавали, че ще се грижим за тях, ще ги разхождаме (да, даже и на 1 януари сутринта!) и изобщо ще бъдем оптимално виновни за новия ни другар. Е, ясно е по какъв начин са протичали нещата по-късно – нормално родителите поемаха грижите за кучето или котката у дома, до момента в който за децата оставаше единствено играта и заниманието. Но през днешния ден, когато сме възрастни, знаем какъв брой значими са грижите за домашния любим и какъв брой сложна грижа изисква едно куче или котка, с цел да е пълностоен и благополучен член на фамилията.

Ако сега обмисляте дали да си вземете домакински любим, ето някои неща, които да имате поради. Като начало, съобразете животното с метода ви на живот. Ако имате динамично ежедневие, в случай че пътувате постоянно, и не си стоите доста у дома – тогава кучето не е за вас. То изисква разходки, някои от породите – много продължителни освен това, и в случай че безразсъдно изберете някоя по-активна порода куче, рискувате да го обречете на досада и обездвижване, в случай че не му осигурявате нужната доза придвижване. По-скоро се ориентирайте към котките – те си стоят у дома и в случай че имате родственик или непосредствен, който може да минава, с цел да храни животинката, това ще ви реши казуса със съвместяването на отсъствията от у дома и грижата.

Кучетата също така имат потребност и от някаква обикновена (а от време на време и не толкоз елементарна) дресировка. Някои породи са по-буйни и дейни, и се нуждаят от образование за това по какъв начин да стоят до вас, да се преценяват с външни фактори, провокации и стресори в природата. Преценете дали имате финансова опция да поемете подобен разход. При котките въпреки това няма нужда от кой знае какво образование – нормално е нужно просто да им покажете къде да правят физиологичните си потребности - те бързо запаметяват. За всичко останало котките се оправят и сами!

Храната също е значим фактор при развъждането на домакински любим. Животното у дома няма да ви разбере, че сте изтощени или че нямате пари, или че сте не запомнили да му купите храна. То си чака порцията здравословна храна, която ще му даде всичко належащо, с цел да е в добра кондиция, и да го засити. Домашните любимци би трябвало да се хранят с избрани храни, даващи им тези нутриенти, които са им нужни, и това НЕ значи готвена човешка храна. Здравните грижи са нещо наложително при развъждането на домашни любимци. Имайте поради, че когато вземете животно у дома, би трябвало да го ваксинирате, да го водите на профилактични прегледи, да се грижите за особени потребности на породата му (разресване, подкастряне и т.н.), да следите за денталната му хигиена и да го обезпаразитявате, защото паразитите са доста сериозен рисков фактор за развиване на евентуално смъртоносни болести.

Заложете на препарати, които имат превантивно деяние против ухапвания и ужилвания от кърлежи, бълхи, мухи и други инсекти. Един вид, в случай че имате куче или котка, е да обзаведете животното с каишка с репелентен резултат, по сходство на Foresto, в които има препарат, разнасящ се по кожата и козината на животното. Той попречва ухапването, а паразитите се сковават и след това умират, като действието е годно както против бълхи, по този начин и против кърлежи. Другият вид е да изберете артикул, който се слага върху кожата на кучето, само че имайте поради, че би трябвало да „ презареждате “ на всеки 4 седмици – образец за подобен е препаратът Advantix, който има деяние против повече типове паразити и инсекти (но не е подобаващ за котки). Разбира се, постоянно можете и да комбинирате препаратите при кучетата, с цел да сте сигурни, че сте дали най-хубавото за своя домакински любим, изключително в случай че следва да го разхождате някъде, където допускате, че има доста кърлежи (въпреки че по-добре да се въздържате от вървене по такива места). След всичко това ви остава единствено едно – да помислите съществено и деликатно и да изберете най-подходящия за вас другар, който да ви чака у дома всяка вечер.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  <br> Спецпрокуратурата съобщи на съд Румен Овчаров <br>
Спецпрокуратурата съобщи на съд Румен Овчаров
 <br> На първо четене: Адвокатите няма да рапортуват на ДАНС <br>
На първо четене: Адвокатите няма да рапортуват на ДАНС
 <br> Какво да вършим с неизядената храна <br>
Какво да вършим с неизядената храна
 <br> Значението на боите, с които украсяваме великденските яйца <br>
Значението на боите, с които украсяваме великденските яйца
За дома  CashCredit  <p><strong>За забързани домакини</strong>: привички, с които да имате чиста къща</p> За забързани домакини: привички, с които да имате чиста къща  Свежи хрумвания за пресен дом Свежи хрумвания за пресен дом.box-CashCredit { margin: 50px 0; }.box-CashCredit img { width: 100%; height: auto; }.box-CashCredit.list-item:nth-child(1) { border-top: 0 none; }.box-CashCredit.box-content { border: 9px solid #316fa0; } Последни  Искам да си взема куче... или пък котка Искам да си взема куче... или пък котка  <p>Ето я новата <span style= Ето я новата жена в сърцето на Джони Деп  Местан заплати гаранцията си от 10 000 лева Местан заплати гаранцията си от 10 000 лева  <p>Повдигнаха обвиняване на Манолев-гаранция 100 000 лева.</p> Повдигнаха обвиняване на Манолев-гаранция 100 000 лева  Мадона Мадона пусна първия си клип от 4 години насам  Знаците за срещата Ким-Путин и какви дарове си направиха Знаците за срещата Ким-Путин и какви дарове си...  <p><strong>Христо Петков:</strong> Боят ни с Владо в &quot;Дяволското гърло&quot; не е единственият</p> Христо Петков: Боят ни с Владо в "Дяволското...  <p>Пускат под гаранция командоса, арестуван с подкуп</p> Пускат под гаранция командоса, арестуван с рушвет  Кои са най-важните спортни събития през празниците Кои са най-важните спортни събития през празниците  <p>Катастрофа: Хиляди пингвинчета измряха за нощ</p> Катастрофа: Хиляди пингвинчета измряха за нощ  <p>Световни звезди <strong>ще разкрият тайните</strong> на детската фикция на българска сцена&nbsp;&nbsp;</p> Световни звезди ще разкрият тайните на детската...  <p>Великденски локумки - обичаната рецепта на Мари</p> Великденски локумки - обичаната рецепта на Мари  Оспорвана четворна борба за оставане в Hell’s Kitchen Оспорвана четворна борба за оставане в Hell’s Kitchen  <p>Спецпрокуратурата съобщи на съд Румен Овчаров</p> Спецпрокуратурата съобщи на съд Румен Овчаров  <p>Политиците се &bdquo;сбиха&rdquo;, идат ли предварителни избори</p> Политиците се „ сбиха”, идат ли предварителни...  <p>Арестуваха и майката на изоставеното бебе</p> Арестуваха и майката на изоставеното бебе  Видеоигрите са по-вредни за девойки, потребни за момчета Видеоигрите са по-вредни за девойки, потребни за момчета  <p>На първо четене: Адвокатите няма да рапортуват на ДАНС</p> На първо четене: Адвокатите няма да рапортуват на ДАНС  <p><strong>300-годишната история</strong> за най-известния корабокрушенец&nbsp;&nbsp;</p> 300-годишната история за най-известния...  Лили Иванова Лили Иванова с изненадваща фотография за рождения си ден Всичко от през днешния ден Виц на деня Японец споделя усещанията си от България: - Уж изостанала страна, а хората доста умни! Влезеш в тоалетна – по стените решавали уравнения: на всички места X, Y… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Победа за България - Екологичен потенциал забрани двойния стандарт при храните Победа за България - Екологичен потенциал забрани двойния стандарт при храните  Актьорът, който умря 25 пъти на екрана , който на екрана  Българска художничка рисува смешната страна на майчинството  Борисов предлага на Франция да помогне за  Лидия Инджова: С корема на Донка несъмнено смъкнах някой различен кг  Най-кървавият атентат в българската история преди 94 години Водещи вести  Местан заплати гаранцията си от 10 000 лева Местан заплати гаранцията си от 10 000 лева  Знаците за срещата Ким-Путин и какви дарове си направиха Знаците за срещата Ким-Путин и какви дарове си направиха  <p>Кънев: Най-много се нервирам като чуя, че България е малка</p> Кънев: Най-много се нервирам като чуя, че България е дребна  <p>Арестуваха и майката на изоставеното бебе</p> Арестуваха и майката на изоставеното бебе  <p>Какво време ни чака през почивните дни</p> Какво време ни чака през почивните дни  <p><strong>Велики четвъртък е</strong>! Какво повеляват традициите</p> Велики четвъртък е! Какво повеляват традициите  Лили Иванова Лили Иванова изненада със фотография на рождения си ден  <p>Катастрофа: Хиляди пингвинчета измряха за нощ</p> Катастрофа: Хиляди пингвинчета измряха за нощ  <p><strong>Христо Петков:</strong> Боят ни с Владо в &quot;Дяволското гърло&quot; не е единственият</p> Христо Петков: Боят ни с Владо Карамазов в " Дяволското гърло " не е единственият  <p>Политиците се &bdquo;сбиха&rdquo;, идат ли предварителни избори</p> Политиците се „ сбиха ”, идат ли предварителни избори  Видеоигрите са по-вредни за девойки, потребни за момчета Видеоигрите са по-вредни за девойки, потребни за момчета  <p>Ето я новата <span style= Ето я новата жена в сърцето на Джони Деп  Мадона Мадона пусна първия си музикален клип от 4 години насам  <p>Пускат под гаранция командоса, арестуван с подкуп</p> Пускат под гаранция командоса, арестуван с рушвет  Кои са най-важните спортни събития през празниците Кои са най-важните спортни събития през празниците  <p>Световни звезди <strong>ще разкрият тайните</strong> на детската фикция на българска сцена&nbsp;&nbsp;</p> Световни звезди ще разкрият тайните на детската фикция на българска сцена  <p>Великденски локумки - обичаната рецепта на Мари</p> Великденски локумки - обичаната рецепта на Мари Константин
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР