Любопитно Хляб, зрелища и бездушие в новите филми за Годзила

...
Любопитно Хляб, зрелища и бездушие в новите филми за Годзила
Коментари Харесай

Хляб, зрелища и бездушие в новите филми за Годзила

Любопитно Хляб, зрелища и безсърдечие в новите филми за Годзила Американските филми за японския митологичен звяр не престават да имат художествената дълбочина на професионално кеч шоу, написа редакторът ни за кино Георги Петров  Георги Петров 3 юни 2019, 09:47 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Хляб, зрелища и безсърдечие в новите филми за Годзила
Хляб, зрелища и безсърдечие в новите филми за Годзила
 Ако е зодия Телец, къде да заведете половинката на среща
Ако е зодия Телец, къде да заведете половинката на среща
 5 неща, които единствено оптимистите имат
5 неща, които единствено оптимистите имат
 Една хитринка, която всяка жена би трябвало да знае
Една хитринка, която всяка жена би трябвало да знае
 Любимите алкохолни питиета на кралското семейство
Любимите алкохолни питиета на кралското семейство
 Ще ги помним постоянно! Отдаваме респект на Ботев и на починалите за България
Ще ги помним постоянно! Отдаваме респект на Ботев и на починалите за България
 Консумацията на месото и сирене след 50 години съкратява живота
Консумацията на месото и сирене след 50 години съкратява живота
 Проклятията, които тези семейства не съумяха да скапват
Проклятията, които тези семейства не съумяха да скапват

илмите за чудовища като Кинг Конг и Годзила от дълго време са се трансформирали в традиция в седмото изкуство, а фамозните зверове – в попкултурни икони. Лентите от предишния век в този поджанр се квалифицират като класики на своето време. Но мъчно някой може да даде такова позитивно определение за филм за Годзила, излязъл през настоящото столетие.

„ Годзила “ от 2014 година въпреки всичко получи задоволително положителни критически оценки и записа задоволително огромни доходи, с цел да предизвика изработката и на продължение, „ Годзила: Кралят на чудовищата “, което излиза по кината в целия свят от този петък. За страдание, и то, също като своя предходник, има художествената дълбочина на шоу на Световната федерация по кеч.

Чудовищата в двата кино лентата са представяни тъкмо като състезатели от кръга на развлекателния талант Винс МакМеън – единствената функционалност на човешките персонажи в действието е да превъзнасят силите им и да изясняват на феновете кои са положителни и кои са неприятни. Встрани от това, множеството от хората на екрана са крайни прочувствени стандарти, лишени от съответни умствени функционалности.

Когато чудовищата в последна сметка се сблъскат, боевете посред им също са структурирани като съвсем всеки типичен кеч мач в историята. Годзила взима превъзходство над злия си противник, по-късно постоянно бива подло подведен и изпада в неволя, с цел да провокира съчувствието на фена, и в последна сметка довършва врага си с някои от завършващите си ходове – удар с опашка или бълване на огън.

Приликата с кеч събитие е толкоз крещяща,

че даже в края на „ Годзила “ от 2014-та доброжелателният морски звяр е приветстван от цялостен стадион с хора. Единственото, което липсва, е рефер, който да му връчи шампионски пояс и да вдигне ръката му във въздуха под овациите на публиката.

Сюжетното развиване на чудовищната кино поредност също имитира напредъка на телевизионните шоута на МакМеън. Годзила, съвсем като един обичан от почитателите международен първенец в тежка категория, е предизвикван от все по-големи и по-страшни врагове. В „ Годзила “ това бяха две големи, гнусни инсекти, в „ Годзила: Кралят на чудовищата “ това е триглав змей, а през 2020-та това ще бъде самият Кинг Конг.

Но сред филмите за фамозното страшилище и шоутата на МакМеън въпреки всичко има и основна разлика –

състезателите на кръга са колоритни, харизматични персони като Дуейн Джонсън или Стив Остин, които играят хиперболизирани персонажи като Скалата или Ледения, чиито изявленията преди мач постоянно са по-интересни и развлекателни от самия мач. А във филмите за Годзила, вместо това, имаме компютърно генерирани чудовища, ревящи нечленоразделно едни против други.

Иначе казано,

във филмите за Годзила обезверено липсва човешкият детайл.

И в лентата от 2014 година, и в тази, която излиза по кината от този петък, липсват завладяващи човешки протагонисти, с които фенът да се разпознава и които да поддържа в безумния свят на воюващи зверове, високи колкото небостъргачи.

Такъв бе героят на Браян Кранстън в „ Годзила “ от 2014-та, който умря още преди първата една четвърт от сюжетното деяние да е завършила. Именно такива персони дават на зрелището душа, трансформират грандиозните блокбъстъри в шлагери и измежду рецензията, трансформират ги в класики за безконечни времена.

Провалът на сценаристите зад филмите за Годзила се акцентира и от обстоятелството, че върху въпросните планове работят извънредно надарени и потвърдени артисти. Когато човек успее да похаби огромни имена като към този момент упоменатия Браян Кранстън, огромния Чарлс Данс и номинираните за „ Оскар “ актриси Вера Фармига, Сали Хоукинс и Жулиет Бинош, значи несъмнено не си схваща от работата.

Минимум половината от разговора на персонажите им са истерични викове, а когато приказват умерено, героите им адресират по някакъв метод чудовищата на екрана, вършат неуместни екологични мнения или сълзливи, хиперемоционални изявления по адрес на фамилиите си. Единственият човек на екрана, почетен с някакво равнище на добита мъдрост, е лекар Серизава, изигран от авторитетния японски деец Кен Уатанабе.

Встрани от това, чудовищните конфликти в края на двата кино лентата не са по-впечатляващи с нищо, от която и да е компютърно генерирана борба от заключението на приказен касов филм през актуалното десетилетие. Рушат се здания, експлодират всевъзможни транспортни средства и на екрана няма нито един човек, за който на фена да му пука същински и прочувствено.

Категорично не мога да препоръчам за гледане „ Годзила: Кралят на чудовищата “, изключително в наличието на толкоз доста по-интересни и качествени други възможности в киносалона сега, измежду които „ Рокетмен “, „ Аладин “ и „ Джон Уик 3 “. Ако желаете да изпитате прочувственото задоволство от доста по-добре сниман и по-брутален екшън, последното от трите заглавия несъмнено заслужава повече парите ви за кино, а и ще ви излезе по-евтино, тъй като е в 2D формат.

Още за кино четете тук!

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Георги Петров Годзила кино .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Историята на това момче носи заглавието Историята на това момче носи заглавието " Уроци на живот "  Китай ще се бори със Съединени американски щати до надвит край Китай ще се бори със Съединени американски щати до надвит край  <br> Месото и сиренето след 50 години съкратяват живота <br>
Месото и сиренето след 50 години съкратяват живота
 10-те на-добри спортни коли на 2019 10-те на-добри спортни коли на 2019 За дома  CashCredit  <p>Как е изглеждал един <strong>апартамент</strong> в ерата на Югославия&nbsp;(СНИМКИ)</p> Как е изглеждал един апартамент в ерата на Югославия (СНИМКИ)  <p><strong>Апартамент в Пловдив</strong>, който очарова с интериор</p> Апартамент в Пловдив, който очарова с интериор (СНИМКИ).box-CashCredit { margin: 50px 0; }.box-CashCredit img { width: 100%; height: auto; }.box-CashCredit.list-item:nth-child(1) { border-top: 0 none; }.box-CashCredit.box-content { border: 9px solid #316fa0; }  1 Най-сладките моменти на принц Уилям с Джордж, Шарлот и Луи (СНИМКИ)  1 Как да изправим строшен артикул за грим единствено 3 минути? (ВИДЕО)  1 Жена от Флорида откри 3-метров алигатор в кухнята си (СНИМКИ)  1 Скандална, секси и неповторима: Мерилин Монро през годините (СНИМКИ) --> АКЦЕНТИ  Най-сладките моменти на принц Уилям с Джордж, Шарлот и Луи (СНИМКИ) Най-сладките моменти на принц Уилям с Джордж, Шарлот и Луи (СНИМКИ)  Как да изправим строшен артикул за грим единствено 3 минути? (ВИДЕО) Как да изправим строшен артикул за грим единствено 3 минути? (ВИДЕО)  Жена от Флорида откри 3-метров алигатор в кухнята си (СНИМКИ) Жена от Флорида откри 3-метров алигатор в кухнята си (СНИМКИ)  Скандална, секси и неповторима: Мерилин Монро през годините (СНИМКИ) Скандална, секси и неповторима: Мерилин Монро през годините (СНИМКИ) Последни  <p>Умеят ли българите да си оказват помощ (ВИДЕО)</p> Умеят ли българите да си оказват помощ (ВИДЕО)  <p>Хляб, зрелища и безсърдечие в новите <span style= Хляб, зрелища и безсърдечие в новите филми за Годзила  Стартира шестото издание на ПРОМЯНАТА Стартира шестото издание на ПРОМЯНАТА  <p>Анкова и Андреев: Бизнес решенията не са ограничение на свободата на словото</p> Анкова и Андреев: Бизнес решенията не са ограничение...  Политолог: Ако Цветанов направи партия, е жертван Политолог: Ако Цветанов направи партия, е жертван  Победа за Победа за " Нова народна власт " в Гърция, опустоши " Сириза "  google Срив на Гугъл Cloud спря голям брой известни услуги  първа среща влюбени двойка Ако е зодия Телец, къде да заведете половинката...  <p>Опасно време в София, Пловдив и още 7 области</p> Опасно време в София, Пловдив и още 7 области  <p>Как е изглеждал един <strong>апартамент</strong> в ерата на Югославия&nbsp;(СНИМКИ)</p> Как е изглеждал един апартамент в ерата на...  Искрен Веселинов, Вътрешна македонска революционна организация Вътрешна македонска революционна организация ще желае обзор на съглашението на съдружното...  <p><strong>5</strong> неща, които единствено <strong>оптимистите притежават</strong></p> 5 неща, които единствено оптимистите имат  Река Гюрля Средногорово Река Гюрля излезе от коритото си, обстановката в други...  Кметът на пловдивския регион Кметът на пловдивския регион " Северен " остава в ареста  <p>Една <strong>хитринка</strong>, която всяка жена <strong>трябва да знае</strong></p> Една хитринка, която всяка жена би трябвало да знае  Земетресения в Албания, 60% от къщите в Корча са необитаеми Земетресения в Албания, 60% от къщите в Корча са...  <p>Круизен лайнер и транспортен съд се сблъскаха във Венеция (Видео)&nbsp;&nbsp;</p> Круизен лайнер и транспортен съд се сблъскаха във Венеция...  Любимите алкохолни питиета на кралското семейство Любимите алкохолни питиета на кралското семейство  Изстрелване на ракета Falcon9 Сателитите на SpaceX може да пречат на астрономите  Снимката е списък Вулканът Етна още веднъж изригна Всичко от през днешния ден Виц на деня Между приятелки: – За рождения ден подарих на моя чесалка за гърба. – Надявам се да е удовлетворен?! – Каза, че към този момент за нищо не… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Чилева: Сигурно има много негодуващи, само че това направи успеха ми по-сладка  Откриха извънземна органична материя в планина в Южна Африка в планина в Южна Африка  Фандъкова: „ Графа ” - фалшив, само че остава по този начин  Синът на Майкъл Джордан се ожени за българка  Ралица Паскалева кръсти сина си в Йерусалим в Йерусалим (СНИМКИ)  Колата усилва с доста шанса за секс Водещи вести  <p>Опасно време в София, Пловдив и още 7 области</p> Опасно време в София, Пловдив и още 7 области  Политолог: Ако Цветанов направи партия, е жертван Политолог: Ако Цветанов направи партия, е жертван  <p>Анкова и Андреев: Бизнес решенията не са ограничение на свободата на словото</p> Вяра Анкова и Николай Андреев: Бизнес решенията в медийната промишленост не са ограничение на свободата на словото

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР