Любопитно Google ни припомня за Анна Мей Вонг - ето

...
Любопитно Google ни припомня за Анна Мей Вонг - ето
Коментари Харесай

Google ни припомня за Анна Мей Вонг - ето коя е била тя

Любопитно Гугъл ни напомня за Анна Мей Вонг - ето коя е била тя Анна Мей Вонг до края на живота си взе участие допълнително от 50 кино продукции 22 януари 2020, 11:37  Гугъл ни напомня за Анна Мей Вонг - ето коя е била тя Източник: Getty Images/Guliver
т Гугъл ни напомнят за Анна Мей Вонг - дамата, която се слави като първата актриса от китайски генезис в Холивуд.

Основната причина, с цел да ни припомнят за актрисата е, навършването на 97 години от премиерата на The Toll Of The Sea с нейно присъединяване. Това е първята огромна роля на Анна Мей Вонг, която се оказва основна за кариерата ѝ по-късно.

До края на живота си взе участие допълнително от 50 кино продукции.

Анна е родена на 3 януари 1905г., само че с малко по-различно име - Вонг Лиу Тцонг в Тайшан, Китай.

Още в ранна детска възраст стартира да се интересува от кино.

Често е отивала към салоните, които се намирали наоколо до дома ѝ. Когато е на 11 години избира своето театрално име: Анна Мей Вонг.

Вонг се мести в Европа през 1928г, където взе участие в голям брой пиеси и филми, като „ Пикадили “ (1929 г.) и „ Пламъкът на любовта “ (1930 г.).

След това се открива в Съединени американски щати, къдетo е определена за "най-добре облечената жена в света ". Анна Мей Вонг e първата американка от азиатски генезис, която играе водеща роля в ефирен сериал в шоуто The Gallery of Madame Liu-Tsong.


 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Анна Мей Вонг Гугъл дудъл драскулка
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР