Любопитно Филмовата легенда, чиято история не бива да забравяме За

...
Любопитно Филмовата легенда, чиято история не бива да забравяме За
Коментари Харесай

Филмовата легенда, чиято история не бива да забравяме

Любопитно Филмовата легенда, чиято история не трябва да забравяме За дългия път на Силвестър Сталоун до тазседмичната премиера на „ Рамбо: Последна кръв “, написа редакторът ни за кино Георги Петров.  Георги Петров 19 септември 2019, 09:08 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Филмовата легенда, чиято история не трябва да забравяме
Филмовата легенда, чиято история не трябва да забравяме
 Неочаквано разобличаване в първия епизод на „ Салонът “
Неочаквано разобличаване в първия епизод на „ Салонът “
 Фотограф снима зебра на точки (СНИМКА)
Фотограф снима зебра на точки (СНИМКА)
 Лиъм Хемсуърт схванал за раздялата с Майли от обществените мрежи
Лиъм Хемсуърт схванал за раздялата с Майли от обществените мрежи
 Райна Кабаиванска с най-високото отличие на Софийската опера
Райна Кабаиванска с най-високото отличие на Софийската опера
 Теодора Кулева - красивата и надарена внучка на Тодор Колев
Теодора Кулева - красивата и надарена внучка на Тодор Колев
 Кара Делевин: Уайнстийн ми сподели, че няма да съумея поради половата ми ориентировка
Кара Делевин: Уайнстийн ми сподели, че няма да съумея поради половата ми ориентировка
 Марешка изненада даже съотборниците си в „ Игри на волята “
Марешка изненада даже съотборниците си в „ Игри на волята “

ицето му е разпознаваемо по целия свят, гласът му – също. Комбинираните доходи от многото му филми са на стойност от милиарди долари, а името му е записано завинаги в историята на премиите „ Оскар “ в извънредната компания на иконите Орсън Уелс и Чарли Чаплин. Силвестър „ Слай “ Сталоун е олицетворението на думата „ легенда “ и историята му в реалност не е от тези, които можем да си позволим да забравим елементарно.

Какво общо има Сталоун с Чаплин и Орсън Уелс ли? Ами тримата са единствените персони в историята на „ Оскар “-ите, номинирани в една и съща година за собствен филм в категориите за най-хубав автентичен сюжет и за основна мъжка роля. В случая с Уелс, авторският му план е „ Гражданинът Кейн “; в тази ситуация с Чаплин, това е „ Великият деспот “; в тази ситуация със Сталоун, това, несъмнено, е „ Роки “.

Пътят на огромния Слай към славата е бил извънредно сложен и посипан с доста благоприятни условия за неуспех. Той се появява на белия свят с частична парализа на някои от лицевите си мускули поради усложения при раждането. До 30-годишна възраст екранните му функции се лимитират главно до появи като статист и артистът самичък споделя за дни, в които е спял по автобусни спирки.

През 1976 година, когато е точно на 30, звездата му най-сетне изгрява с „ Роки “. Сталоун написва сюжета за кино лентата през 1975-та и пробва да го продаде на редица студия с експлицитното изискване той да играе основната роля. Именно тази част не се харесва на мнозина продуценти, някои от които оферират по 350 хиляди $ на младия Слай, с цел да изплатят сюжета му и да слагат в амплоато на Роки Балбоа одобрена звезда като Робърт Редфорд или Бърт Рейнолдс.

Робърт Редфорд: Легендата, която "Оскар "-ите незаслужено подцениха

Сталоун изрично отхвърля и в последна сметка получава правото да продуцира лентата със себе си в основната роля с цената на фрапантно орязан бюджет. „ Роки “ се трансформира в грамаден шлагер и печели „ Оскар “ за най-хубав филм. Историята на симпатичния новобранец от улиците на Филаделфия от дълго време се е трансформирала в вечен мит и неделима част от известната просвета, а продълженията на кино лентата дотук са достигнали броя от седем.

В това число са и последните две ленти, в които Роки играе ролята на наставник на Адонис Крийд, сина на починалия си огромен противник Аполо Крийд. За трогателното си осъществяване в „ Крийд: Сърце на първенец “, Слай печели „ Златен глобус “ за поддържаща мъжка роля, само че е незаслужено обран на премиите „ Оскар “ макар номинацията си и статута си на любимец на всеобщата публика.

"Крийд 2 ": Последният рунд на Роки Балбоа

Другият именит персонаж, с който Сталоун ще остане вечно запечатан в груповата зрителска памет, е Джон Рамбо, който е и основният воин на тазседмичния филм „ Рамбо: Последна кръв “. Също както в амплоато на Роки, и като Джон Рамбо огромният артист демонстрира забележително умеене и залага смазващо възприятие за прочувствена накърнимост зад мускулите и смъртоносните умения на героя си.

Първият му филм в ролята, „ Рамбо: Първа кръв “, е много надалеч от пресилената подигравка на екшън воин, кадърен да избие половин войска със стационарна картечница и един нож, която е станала известна с течение на времето и която хората асоциират с Джон Рамбо поради продълженията. В първата лента героят не е нищо по-малко от въплъщение на духа на времето си и пагубен портрет на деец от Виетнамската война, обрисуван с доста човещина от Сталоун.



Можем единствено да се надяваме, че ще забележим сходни нюанси в представянето на Слай и в „ Рамбо: Последна кръв “. Но даже лентата да е просто зрелищен екшън с къси ударни реплики, актьорските качества на индивида в основната роля ще останат вън от подозрение. Сталоун е съумял да ги покаже и в доста други филми отвън знаковите си две поредици, въпреки и те да не са толкоз известни през днешния ден.



Полицейската драма „ Копланд “ от 1997 година е образец за такава лента. Под режисурата на тогава незнайния Джеймс Манголд, Сталоун искрено засенчва суперзвездите Робърт Де Ниро, Рей Лиота и Харви Кайтел. Комерсиалните му шлагери му на собствен ред варират от спортни филми като поредицата „ Роки “ и научна фантастика като „ Разрушителят “ с Уесли Снайпс до екшън комедия като „ Танго и Кеш “ с Кърт Ръсел и филм за естествени бедствия като „ Дневна светлина “.

Слай е бил в България най-много около фотосите на трите елементи от поредицата „ Непобедимите “, на които той е продуцент. Именно неговите контакти с екшън митове като Арнолд Шварценегер, Брус Уилис и Мел Гибсън са повода лентите имат суперзвездния актьорски състав, с който се популяризират.

Втората част, снимана най-вече у нас, дотук маркира върховата точка от развиването на поредицата, най-много поради многото превъзходен комизъм, акомпаниращ детонациите, престрелките и кървавите битки. Все още не е ясно дали ще има четвърти филм, като желанието на самия Слай да осъществя плана ще бъде основно за изработката или пък за анулацията му.

В едно от интервютата си около премиерата на „ Рамбо: Последна кръв “ Сталоун съобщи, че би желал да отстрани думата „ финален “ от речника, най-малко що се отнася до киното, и добави, че въпросът дали още веднъж ще изиграе Роки, Рамбо или героя си от „ Непобедимите “ Барни Рос опира напълно до това дали ще открие история с тези персонажи, която си коства да бъде разказана. Слай добави, че не би имал проблем и да се пенсионира във всеки идващ ден, в случай че сметне, че е пристигнал моментът.

Подобно отношение към седмото изкуство заслужава възторженостти и прилича на същинска легенда и американско национално богатство като Силвестър Сталоун. Той може и да е подготвен да се пенсионира във всеки идващ ден, само че ние, като фенове, можем да се надяваме, че този ден няма да настъпи скоро.

Още за кино четете тук!

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Автор: Георги Петров По тематиката  Голямата война за дребните екрани Голямата война за дребните екрани  Джерард Бътлър основава екшън по български в „ Код: Ангелът “ Джерард Бътлър основава екшън по български в „ Код: Ангелът “  Най-очакваните касови филми до края на годината Най-очакваните касови филми до края на годината  Есента идва: Време е за кино фестивали Есента идва: Време е за кино фестивали .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  <br> <strong> Организация на обединените нации </strong> се извини на Испания. Поводът: именита картина на <strong> Пикасо </strong> <br>
Организация на обединените нации се извини на Испания. Поводът: именита картина на Пикасо
 <br> Цената на петрола спадна внезапно <br>
Цената на петрола спадна внезапно
 <br> 5 книги, които <strong> да подарите </strong> на своя младеж <br>
5 книги, които да подарите на своя младеж
 <br> Григор Димитров <strong> кара сърф </strong> със международна шампионка <br>
Григор Димитров кара сърф със международна шампионка
Последни  Никълъс Кейдж Никълъс Кейдж е с нова визия и неузнаваем (СНИМКИ)  <p><span style= Филмовата легенда, чиято история не трябва да забравяме  <p>Питбул нахапа млад мъж пред очите на деца</p> Питбул нахапа млад мъж пред очите на деца  Родители и деца Какво е да си родител: основна роля или поддържаща  Понижение на градусите, дъжд и облаци, ще гърми Понижение на градусите, дъжд и облаци, ще гърми  <p>Огромният пожар край летището не стигна горивото</p> Огромният пожар край летището не стигна горивото  Умните тв приемници пращат персонални данни на трети лица Умните тв приемници пращат персонални данни на трети лица  <p>Към положителното остаряло време с BMW Z4 M40i (тест драйв)</p> Към положителното остаряло време с BMW Z4 M40i (тест драйв)  <p>Как изглеждаха стаите на децата&nbsp;<strong>през соца</strong> (СНИМКИ)</p> Как изглеждаха стаите на децата през соца (СНИМКИ)  Бенямин Нетаняху Нетаняху: Пред Израел - мое или " рисково държавно управление "  Големи пожари горят край София и Варна Големи пожари горят край София и Варна  Те превзеха всичко - кафявите девойки Те превзеха всичко - кафявите девойки  Екшън в Киев: Мъж стреля и заплаши да взриви мост Екшън в Киев: Мъж стреля и заплаши да взриви мост  Концертът „ Билет против книга ” се организира в поддръжка на четенето Концертът „ Билет против книга ” се организира в поддръжка на...  Русия предлага на Турция да стане Русия предлага на Турция да стане " галактическа мощ "  Желяз Андреев Интерпол смъкна Червения бюлетин за търсене на Желяз...  Сотир Цацаров И прокуратурата против кратко произвеждане при...  Неочаквано разобличаване в първия епизод на „ Салонът “ Неочаквано разобличаване в първия епизод на „ Салонът “  Разкриха формация, изпращала дрога и оръжие към Острова Разкриха формация, изпращала дрога и оръжие към...  Игри и занимания чакат деца и родители тази събота в София Игри и занимания чакат деца и родители тази събота в... Всичко от през днешния ден Виц на деня На въпроса от логическия тест: "Кое от изброените е ненужно – морков, лук, бентли, картоф? " десетокласничките всеобщо дали отговор: морков, лук, картоф... Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Това 8-годишно момиче от Варна към този момент написа книги  От село Стакевци до НАСА и  Бойко Борисов: Правим 7 автомагистрали едновременно  Учителка се разплака пред Борисов: Толкова години чаках! Учителка се разплака пред Борисов: Толкова години чаках!  Този мъж изпрати  В Тихия океан се заражда топлинна вълна, която ужасява учените Водещи вести  Понижение на градусите, дъжд и облаци, ще гърми Понижение на градусите, дъжд и облаци, ще гърми  <p>Огромният пожар край летището не стигна горивото</p> Цяла нощ екипи следиха пожара край летище София  <p>Питбул нахапа млад мъж пред очите на деца</p> Питбул нахапа млад мъж пред очите на деца  Екологичен потенциал поддържа отсрочване на Брекзит, само че с условия Екологичен потенциал поддържа отсрочване на Брекзит, само че с условия
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР