Любопитно Фенове по целия свят отбелязват Деня на Междузвездни войни

...
Любопитно Фенове по целия свят отбелязват Деня на Междузвездни войни
Коментари Харесай

Фенове по целия свят отбелязват Деня на "Междузвездни войни"

Любопитно Фенове по целия свят означават Деня на " Междузвездни войни " Честването е метод феновете на галактическата сага да засвидетелстват предаността си  Василена Василева 4 май 2020, 11:04  Гергана: Hell`s Kitchen е неповторимо чувство, готвенето е обич!
Гергана: Hell`s Kitchen е неповторимо чувство, готвенето е обич!
 Григор Димитров: Липсваш ми, тенис!
Григор Димитров: Липсваш ми, тенис!
 Тази билка ще постави завършек на проблемите ви с бъбреците
Тази билка ще постави завършек на проблемите ви с бъбреците
 Уреди у дома, които крият най-вече бактерии
Уреди у дома, които крият най-вече бактерии
 Кубрат Пулев: Надявам се на мач с Джошуа до края на годината
Кубрат Пулев: Надявам се на мач с Джошуа до края на годината
 Посланията на децата, които трогнаха всички! Кои са хората, които им липсват най-вече?
Посланията на децата, които трогнаха всички! Кои са хората, които им липсват най-вече?
 Орторексията - когато здравословното хранене се трансформира в фикс идея
Орторексията - когато здравословното хранене се трансформира в фикс идея
 7 храни, които не трябва да топлим в микровълновата
7 храни, които не трябва да топлим в микровълновата

очитателите на паметната галактическа сага по света през днешния ден неофицално означават Деня на "Междузвездни войни ".

Поредицата, основана от Джордж Лукас, се снабди с предана фенска маса след излизането на първия филм през 1977 година

#MayThe4thBeWithYou. Rise of Skywalker jumps into hyperspace to land on Disney+ EARLY in honour of Star Wars Day on #May4th
via https://t.co/nibcMLLMgT https://t.co/HKg8Lp6oeT
— Sam Allenby © (@samallenby) May 4, 2020
Традицията

да се отбелязва Денят на "Междузвездни войни " няма комерсиален аспект. Честването е просто метод поклонниците на галактическата сага да засвидетелстват предаността си.

На този ден феновете нормално се поздравяват с "Нека четвърти бъде с теб " - заигравка с паметната имитация "Нека Силата бъде с теб " от "Междузвездни войни ".

По случай неофициалния празник ви припомняме някои любопитни обстоятелството за паметната кино сага:
Йода в познатия му тип можеше и да не съществува
Учителят на джедаите Йода - един от най-знаковите персонажи на поредицата, можеше и да не съществува в познатия му за почитателите тип. Първоначалната концепция на основателя на "Междузвездни войни " Джордж Лукас е ролята на Йода да бъде изиграна от маймуна, която носи маска и пръчка-бастунче. В последния миг Лукас се ориентира към странното творение, каквото съставлява Йода във филмите от галактическата сага.
 Харисън Форд и скромният му първичен хонорар
Най-успешният артист от поредицата "Междузвездни войни ", Харисън Форд, е получил единствено 10 000 $ за ролята си в първия излязъл на екран филм "Междузвездни войни: Епизод IV - Нова вяра " (1977). Шест години по-късно Форд "прибира " внушителните за времето си 500 000 $ за присъединяване си в "Завръщането на джедаите " (1983).
Люк Скайуокър можеше да е Люк Старкилър
Централният персонаж в истинската трилогия Люк Скайуокър в началото е бил наименуван Люк Старкилър. Това име се резервира до началото на фотосите. За шанс презимето на героя не се загатва в пред-продукцията на първия филм, тъй че сценаристите елементарно вършат прехода към Скайуокър.
Групата "Ен Синк " извършва камео роля в "Междузвездни войни: Епизод II - Клонираните нападат " (2002).
Една от най-популярните момчешки групи по това време "Ен Синк " получава камео роля в "Междузвездни войни: Епизод II - Клонираните нападат " по молба на дъщерите на Джордж Лукас. Въпреки че в началото извършва желанието на девойките, Лукас след това изрязва сцената с присъединяване на групата от окончателния вид на филм.
Не всички от екипа са очаровани от първия филм
Британският артист сър Алек Гинес, който се превъплъщава в облика на Оби-Уан Кеноби, не остава удивен, когато прочита сюжета за първата лента. Гинес даже дефинира кино лентата като "приказен отпадък ". Въпреки това артистът демонстрира финансова предвидливост, сключвайки договорка за % от приходите.
Катастрофата на Марк Хамил намира място в "Междузвездни войни "
Седмици преди началото на фотосите за "Империята отвръща на удара " Марк Хамил, който извършва ролята на Люк Скайуокър, претърпява автомобилна злополука. За да "обяснят " сериозните контузии по лицето на артиста, сценаристите прибавят във кино лентата сцената с нападението на чудовището уампа.
Извънземното също взе участие в "Междузвездни войни "
Извънземното - известният пришелец от едноименния филм на Стивън Спилбърг, също се озовава във вселената на "Междузвездни войни "...или по-скоро неколцина негови събратя. Макар във филмите от поредицата да липсват каквито и да е препратки към расата им, група извънземни могат да бъдат видяни в Галактическия сенат.
Смята се, че поредицата "Междузвездни войни " е въодушевена от филмите "Телохранител " и "Тайната цитадела " на фамозния японски режисьор Акира Куросава.  Наименованието "джедай " на рицарите от Джедайския Орден идва от "джидай-геки " - японските исторически филми за самураи. Рожденият ден на основателя на "Междузвездни войни " Джордж Лукас не е на 4 май, а на 14 май. Първите шест кино лентата от поредицата излязоха на екран през май, а последните три - през декември. Вижте тази обява в Instagram.
"We had each other, that's how we won. " From our galaxy to yours, #MayThe4thBeWith you. #StarWarsDay

Публикация, споделена от Star Wars (@starwars) на Май 4, 2020 в 12:27 PDT
Във кино лентата "Междузвездни войни: Епизод I - Невидима опасност " - първия хронологично, само че четвърти по реда на основаването им, учителят Йода има по три пръста на краката, до момента в който куклата, употребена в "Империята отвръща на удара " и "Завръщането на джедаите ", както и цифровият модел от "Междузвездни войни: Епизод III - Отмъщението на ситите ", са с по четири пръста. Лицето на Йода, и по-специално очите, са въодушевени от Алберт Айнщайн. През 2011 година възпоменателни монети "Междузвездни войни " стават законно платежно средство на тихоокеаннския остров Ниуе.  Репликата "Имам (много) неприятно предусещане за това " участва във всеки филм от поредицата. Името на симпатичния робот Ар Ту-Ди Ту (R2-D2) е взето от разговорния език на звукооператорите в киното. Дизайнът на кораба "Хилядолетния сокол " е основан върху хамбургер.
Разгледайте и тази фотогалерия:
8 места от " Междузвездни войни ", които можете да посетите  местоположения от междузвездни войни  местоположения от междузвездни войни  местоположения от междузвездни войни  местоположения от междузвездни войни
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР