Любопитно Джино Галанте и неговите портрети на жени (СНИМКИ) Джино

...
Любопитно Джино Галанте и неговите портрети на жени (СНИМКИ) Джино
Коментари Харесай

Джино Галанте и неговите портрети на жени

Любопитно Джино Галанте и неговите портрети на дами (СНИМКИ) Джино Галанте безапелационно ни въвлича в разнообразни истории, отключва мемоари и идентификации  Христо Боснев 15 ноември 2019, 15:48  Джино Галанте и неговите портрети на дами (СНИМКИ) Източник: Георги Димитров/Vesti.bg
талианският художник Джино Галанте показва в своята галерия в изложба "Гешов " портрети на дами от разнообразни етноси, култури, обществени пластове.

Джино Галанте безапелационно ни въвлича в разнообразни истории, отключва мемоари и идентификации. Жените са вперили очи в нас, гледат ни през разноцветните си ириси и ни притеглят в своите светове.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ ЧАСТ ОТ ПОРТРЕТИНЕ НА ДЖИНО ГАЛАНТЕ

Портретите не са обременени от стигмата на сексисткото отношение към дамата.

Тя е прекомерно друга, каквато е, не е стилизирано „ разкрасена “ като сецесионните „ дами на Алфонс Муха “, към чиято гъвкавост може да се открият препратки в някой от детайлите.

Особено присъща е меланхолията в метода, по който са позиционирани телата, подсилен от цветописа на есента.

Работите са в акварелната техника и демонстрират умеенето на художника да работи характерно с линията, да „ играе “ през пропорциите и цветовете, да цитира през мейнстрийма на жанра своята позиция към съживяващата мощ на психологическия контакт и да деконструира разликата сред култури, етноси и идентичности.

Разгледайте изложбата в изложба "Гешов " до 26 ноември.
ORIENTAMENTO  Джино Галанте  Джино Галанте  Джино Галанте  Джино Галанте

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Христо Боснев изложба
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР