Любопитно 9-годишният Радо: Животът ми се развива идеално Историята на

...
Любопитно 9-годишният Радо: Животът ми се развива идеално Историята на
Коментари Харесай

9-годишният Радо: Животът ми се развива идеално

Любопитно 9-годишният Радо: Животът ми се развива идеално Историята на едно безпределно положително момче – разказана в границите на акцията „ С очи за всички ”  Надежда Неменски 30 ноември 2019, 18:57  9-годишният Радо: Животът ми се развива идеално
9-годишният Радо: Животът ми се развива идеално
 На един брезент разстояние от лъвовете
На един брезент разстояние от лъвовете
 Ресторант предлага ястия от скорпиони и тарантули
Ресторант предлага ястия от скорпиони и тарантули
 Веско е осмият финалист в „ Игри на волята: България ”
Веско е осмият финалист в „ Игри на волята: България ”
 В последния ден от ноември означаваме огромен празник
В последния ден от ноември означаваме огромен празник
 Любов и смелост в премиерния сериал „ Някой като теб “
Любов и смелост в премиерния сериал „ Някой като теб “
 Фестивал за всички фенове на ракията
Фестивал за всички фенове на ракията
 На това място не би трябвало да оставяте
На това място не би трябвало да оставяте " нищо с изключение на отпечатъци "

„ Животът ми се развива идеално”. Не са доста хората, които могат да го кажат за себе си. Но по този начин се усеща и мощно го декларира 9-годишният Радо. И въпреки животът му досега да наподобява като едно много комплицирано салто, какъвто е и най-любимият му спомен – по какъв начин прави салто на батут, Радо в действителност наподобява като човек, който се усеща „ идеално”. Или както самичък споделя: „ Аз се разказвам като някой, който в никакъв случай не се предава и постоянно съм позитивен”.

Историята на Радо е следващата, която Народоосвободителна въстаническа армия и Нетинфо описват, в границите на подкрепената от двете медии акция на УНИЦЕФ „ С очи за всички”, отдадена на децата и младежите с разнообразни качества.

Панчо – Ди Джеят, който обича да прави хората щастливи

Още когато е на една годинка, лекарите откриват, че Радо страда от относително рядкото заболяване Спинална мускулна недоразвитост – болест, при която мускулите на тялото отхвърлят един по един, до момента в който човек се обездвижи изцяло, до момента в който мозъкът продължава да действа изцяло в норма. Когато слагат диагнозата на момчето, нито в България, нито в света, е намерено лекуване за болестта му.

Преди към две години за първи път в света е създадена пробна терапия и Радо отпътува за Съединени американски щати, където почнали да му ползват лекуването, без да знаят дали ще е сполучливо. За благополучие това дава резултат – прогресията на заболяването стопира, той е спрял да отслабва, даже е все по-силен всеки ден. „ Той е най-силният човек, който познавам”, споделя майка му Ралица Енева.

Петко, който самичък режисира живота си

Радо обича да плува, да върви на конна езда, да свири на арфа. Зимните спортове също го притеглят, а предходната зима се е спускал по пистите на Пампорово със специфична шейна с една ска, бутан от инструктор. „ Беше доста яко”, спомня си момчето. И в учебно заведение, където се оправя добре, има много другари, които го поддържат. А майка му и управлението на учебното заведение инсталирали специфичен асансьор, по който може да се качва до всеки един етаж с количката си.

Радо е и воин в сериала на Народоосвободителна въстаническа армия „ Откраднат живот”, където една от сюжетните линии е точно по неговия случай.

Макар животът му да е пъстър с толкоз доста прекарвания, той си има и обичан спомен – от залата по гимнастика на единия от двамата му по-големи братя. В залата треньорът на брат му закачил Радо на едно кенгуру на гърба си и двамата създали салто на батут. „ Чувствах се доста щастлив”, споделя момчето.

Мечтата му е един ден да проходи и майка му има вяра, че това ще се случи. Тя поучава всички в сходна на тяхната фамилна обстановка – в никакъв случай да не се предават, да имат вяра в чудеса и в себе си, да се отнасят положително към цялата обстановка, доколкото могат.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Надежда Неменски Радо положително момче .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  <br> Амазонските <strong> пожари </strong> могат да се окажат <strong> пагубни </strong> <br>
Амазонските пожари могат да се окажат пагубни
 <br> Дъжд през днешния ден, какво ще е времето през уикенда <br>
Дъжд през днешния ден, какво ще е времето през уикенда
 <br> <strong> Цеца Величкович </strong> подвигна грандиозна женитба на сина си <br>
Цеца Величкович подвигна грандиозна женитба на сина си
 <br> Привлечете <strong> шанс през 2020 година </strong> в дома с тези ритуали <br>
Привлечете шанс през 2020 година в дома с тези ритуали
Последни  <p>9-годишният Радо: Животът ми се развива идеално</p> 9-годишният Радо: Животът ми се развива идеално  На един брезент разстояние от лъвовете На един брезент разстояние от лъвовете  <p>Извънредна инспекция на язовир &bdquo;Студена&ldquo;, има нарушения</p> Извънредна инспекция на язовир „ Студена&ldquo...  <p><br /> Мощни зимни стихии в Съединени американски щати, има загинал</p> Мощни зимни стихии в Съединени американски щати, има умрял  Сър Ридли Скот Рицарят, който сътвори "Гладиатор "  <p>Ресторант предлага ястия от<strong> скорпиони и тарантули</strong></p> Ресторант предлага ястия от скорпиони и тарантули  Бисер Петков Синдикатите: Няма съответен мотив за оставката за Петков  Бойко Пенков Бойко Пенков: Нападението над медици е безсрамие  Standard & Poor Standard&Poor's увеличи кредитния рейтинг на...  <p>Как да понижим замърсяването от колите?</p> Как да понижим замърсяването от колите?  <p>Веско е осмият финалист в &bdquo;Игри на волята: България&rdquo;</p> Веско е осмият финалист в „ Игри на волята:...  <p>Концерт събира обичани български изпълнители</p> Концерт събира обичани български реализатори  Леонардо ди Каприо Обвиниха Лео ди Каприо за пожарите в Амазония  <p>С какво време ще стартира декември</p> С какво време ще стартира декември  Терористична офанзива на Лондонския мост Нападателят от Лондон е бил съден за тероризъм  Как да използваме Гугъл Maps без интернет връзка Как да използваме Гугъл Maps без интернет връзка  Калинка, която желае да види до каква степен може да стигне Калинка, която желае да види до каква степен може да стигне  <p>В <strong>последния ден от ноември </strong>отбелязваме огромен празник</p> В последния ден от ноември означаваме огромен празник  Атака с нож в Холандия Атака с нож в Холандия  Истерия, тапи и безпорядък в Черния петък Истерия, тапи и безпорядък в Черния петък Всичко от през днешния ден Виц на деня Въпрос към Радио Ереван: - Кои неща са най-правилно разпределени сред хората? - Парите и мозъкът. Парите на никого не стигат, а мозъкът на всички… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Българското разпятие, което изумява света (СНИМКИ)  Култовите реплики на Ламбо – от екрана и отвън него  Българката, която очарова света с гения си (ВИДЕО)  Крадец избра неверната къща, попадна на 82-годишна културистка  Как наподобява Кейт, когато пазари в супермаркет (СНИМКИ)  Истината зад именитите песни на Queen Водещи вести  <p>Извънредна инспекция на язовир &bdquo;Студена&ldquo;, има нарушения</p> Извънредна инспекция на язовир „ Студена “, има нарушавания  Терористична офанзива на Лондонския мост Нападателят от Лондон е бил съден за тероризъм  Бисер Петков Синдикатите: Няма съответен мотив за оставката за Петков  <p>С какво време ще стартира декември</p> С какво време ще стартира декември  <p>Как да понижим замърсяването от колите?</p> Как да понижим замърсяването от колите?  <p><br /> Мощни зимни стихии в Съединени американски щати, има загинал</p> Мощни зимни стихии в Съединени американски щати, има умрял  Леонардо ди Каприо Обвиниха Лео ди Каприо за пожарите в Амазония  Как да използваме Гугъл Maps без интернет връзка Как да използваме Гугъл Maps без интернет връзка  Бойко Пенков Бойко Пенков: Нападението над медици е безсрамие  Standard & Poor Standard&Poor`s увеличи кредитния рейтинг на България  <p>Концерт събира обичани български изпълнители</p> Концерт събира обичани български реализатори  Атака с нож в Холандия Атака с нож в Холандия  Истерия, тапи и безпорядък в Черния петък Истерия, тапи и безпорядък в Черния петък  3 язовира с понижени ни </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник:
vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР