Любопитно 8 любопитни факта за жените от НАСА Жените в

...
Любопитно 8 любопитни факта за жените от НАСА Жените в
Коментари Харесай

8 любопитни факта за жените от НАСА

Любопитно 8 любопитни обстоятелството за дамите от НАСА Жените в науката не отстъпват с нищо на своите сътрудници от мъжки пол  Ванеса Николова 29 февруари 2020, 11:02  Наричат това място „ Врата към Ада “
Наричат това място „ Врата към Ада “
 Утре означаваме Сирни Заговезни, какво би трябвало да знаем авансово
Утре означаваме Сирни Заговезни, какво би трябвало да знаем авансово
 Орлин Павлов очарова със фамилни фотоси от Дубай
Орлин Павлов очарова със фамилни фотоси от Дубай
 Физическа експанзия в Hell’s Kitchen, какви са следствията
Физическа експанзия в Hell’s Kitchen, какви са следствията
 Просто сандвич - 3 предписания, на които няма да устоите
Просто сандвич - 3 предписания, на които няма да устоите
 Котка обикаля Европа в компанията на... папагал
Котка обикаля Европа в компанията на... папагал
 Честито на Франки Мюниц! Звездата от
Честито на Франки Мюниц! Звездата от " Малкълм " се ожени
 Какво в действителност е аутизмът?
Какво в действителност е аутизмът?

изиката нормално се счита за просвета, в която доминира мъжкото наличие.

Науките за космоса са възприемани като комплицирана материя, която неизвестно за какво се допуска, че е недостъпна за нежния пол.

Днес обаче ще опровергаем тези вярвания.

Ще си приказваме за дамите, оставили най-дълбок отпечатък в историята на НАСА и техните вдъхновяващи истории.

ВИЖТЕ 8-ТЕ любопитни ФАКТИ ЗА ЖЕНИТЕ ОТ НАСА В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

View this post on Instagram
A post shared by Hidden Figures (@hiddenfiguresmovie) on May 7, 2017 at 6:01pm PDT

Героините от „ Скрити числа”

Американската продукция от 2017 година, която демонстрира живота на дамите с афроамерикански генезис, в ситуацията на зараждащата се галактическа организацията, е един от образците за дамите, които са съдействали за науката не по-малко от мъжете.

В скрити цифри виждаме облика на жената-компютър Катрин Джонсън, която единствено преди дни умря на 101-годишна възраст.

Катрин е била толкоз добър математик, че даже Джон Глен (вторият американец в космоса) избира да се довери на нейните калкулации, а не на тези на компютрите.

View this post on Instagram
A post shared by lgbt_history (@lgbt_history) on May 26, 2017 at 5:48am PDT

Сали Райд и „ женските проблеми”

Сали Райд е първата американката, летяла в космоса.

Преди историческия ѝ полет през 1983 година обаче Райд би трябвало да преподаде значим урок по биология на своите сътрудници от мъжки пол.

Докато опаковат багажа ѝ за едноседмичния ѝ престой в космоса, те питат дали 100 тампона за менструация ще ѝ стигнат за 7 дни. През смях астронавтката ги успокоила, че и 50 също ще стигнат.

View this post on Instagram
A post shared by Weird History (@weird_history) on Dec 24, 2019 at 3:00pm PST

„ Мъркюри 13” – дамите, които победиха Джон Глен

Началото на 60-те години на предишния век. Периодът, в който галактическата конкуренция е в най-бурния си интервал.

Джон Глен и сътрудниците му астронавти от „ Мъркюри 7” организират подготвителната си стратегия дружно с екипа на „ Мъркюри 13”, който е формиран единствено от дами. Оказва се, че по време на другите проби и тествания, на които са подлагани астронавтите, тези, които се оправят по-добре, са дамите.

За страдание „ Мъркюри 13” не лети в космоса, защото тогавашният президент Линдън Джонсън взема решение първите американци в космоса да са мъже.
8 любопитни обстоятелството за дамите от НАСА  а  а  а  а
По тематиката  34 година от най-голямата покруса в историята на задачите в космоса 34 година от най-голямата покруса в историята на задачите в космоса  Джоан Морган – единствената жена в контролната зала на „ Аполо 11 ” Джоан Морган – единствената жена в контролната зала на „ Аполо 11 ”  След 328 дни в Космоса тя се върна на Земята След 328 дни в Космоса тя се върна на Земята  Жената, която води човечеството до Луната, умря на 101 година Жената, която води човечеството до Луната, умря на 101 година

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Редактор: Ванеса Николова Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Д-р Кантарджиев: Ку-треската в Етрополе е по-страшна от ковид Д-р Кантарджиев: Ку-треската в Етрополе е по-страшна от ковид  DW: Ужасът в Идлиб, 900 000 души се борят за оцеляване DW: Ужасът в Идлиб, 900 000 души се борят за оцеляване  <br> " />
"Ако се, ще стартира "
 Това е новата банкнота от 20 лева Това е новата банкнота от 20 лева Последни  <p><strong>8 </strong>любопитни обстоятелството за <strong>жените </strong>от <strong>НАСА</strong></p> 8 любопитни обстоятелството за дамите от НАСА  Дончев: Към България риск от мигрантски напън няма Дончев: Към България риск от мигрантски напън няма  Как да активираме тъмния режим на Gmail Как да активираме тъмния режим на Gmail  Наричат това място „ Врата към Ада “ Наричат това място „ Врата към Ада “  DW: Топлина, мраз, влага: Kакво въздейства на рисковия ковид? DW: Топлина, мраз, влага: Kакво въздейства на рисковия...  Какво ще бъде времето, чака ли ни стопляне Какво ще бъде времето, чака ли ни стопляне  "Отражения " от един български художник са...  Автобус прегази и умъртви двама души на пътя Бургас - Созопол Автобус прегази и умъртви двама души на пътя Бургас...  <p><strong>Утре</strong>&nbsp;си желаеме амнистия, <strong>какво би трябвало да знаем</strong></p> Утре си желаеме амнистия, какво би трябвало да знаем  Жена почина, откакто край Габрово трен удари колата ѝ Жена почина, откакто край Габрово трен удари колата ѝ  Най-силната детонация във Вселената след Големия гърмеж Най-силната детонация във Вселената след Големия гърмеж  Нови арести в Басейнова дирекция в Пловдив Нови арести в Басейнова дирекция в Пловдив  Автобуси с деца, блокирани от снега на Витоша Автобуси с деца, блокирани от снега на Витоша  Учени създават ново лекуване против диабет Учени създават ново лекуване против диабет  Иван Гешев Гешев: Наглост, олигарси желаят неработеща прокуратура  „ Лудогорец ” подарява проби за ковид „ Лудогорец ” подарява проби за ковид  Нови провокации в „ Един за различен “ Нови провокации в „ Един за различен “  Явор Бахаров Отложиха делото против Явор Бахаров  Задържани за търговия с български паспорти в Сърбия Задържани за търговия с български паспорти в Сърбия  <p><span style= Орлин Павлов очарова със фамилни фотоси от Дубай Всичко от през днешния ден Виц на деня - Пешо, благополучен ли си от женитбата си? - Наполовина. - Не те разбирам! - Ами аз съм женен, а тя е щастлива. Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Българката, след която образованието не е същото  Да се бориш с опиатите във  Хиляди приветстваха унизеното момче от Австралия  Майката на Грета Тунберг разкрива сложното й детство в нова книга  Знаменитости се сплотиха в поддръжка на унизено 9-годишно дете  Венци Мицов: Най-голямата ми драма е, че съм си забранил да хапвам банички Водещи вести  DW: Топлина, мраз, влага: Kакво въздейства на рисковия ковид? DW: Топлина, мраз, влага: Kакво въздейства на рисковия ковид? Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР