Любопитно 4 изненадващи признака за отслабена имунна система Основното правило

...
Любопитно 4 изненадващи признака за отслабена имунна система Основното правило
Коментари Харесай

4 изненадващи признака за отслабена имунна система

Любопитно 4 изненадващи признака за отслабена имунна система Основното предписание е да слушате тялото си 29 май 2020, 08:55  Принц Уилям: Това е един от най-страшните моменти
Принц Уилям: Това е един от най-страшните моменти
 Ето от какво има потребност всяка зодия във връзката си
Ето от какво има потребност всяка зодия във връзката си
 Страдате от главоболие? Тези естествени артикули вършат чудеса
Страдате от главоболие? Тези естествени артикули вършат чудеса
 Няколко женски трика, с които да не се състарявате ненужно
Няколко женски трика, с които да не се състарявате ненужно
 Кораловите рифове са под опасност, мощните циклони могат да ги увредят
Кораловите рифове са под опасност, мощните циклони могат да ги увредят
 Как са изглеждали някои БГ звезди като зрелостници
Как са изглеждали някои БГ звезди като зрелостници
 На Възнесение Господне имен ден честват...
На Възнесение Господне имен ден честват...
 Pavell & Venci Venc’ с нов шлагер за българите
Pavell & Venci Venc’ с нов шлагер за българите

сновният метод да държим смъртоносния ковид надалеч от себе си си е да поддържаме обществено разграничаване, както всички добре знаем (или би трябвало да знаем). Но поддържането и действието на личната ни имунна система, подготвена да се бори с всяка зараза, която ѝ се изпречи, също е от решаващо значение.

Отслабената имунна система освен ни прави по-уязвими от респираторни болести като COVID-19, само че и от появяването на други здравословни проблеми и микробни болести, които единствено ще влошат обстановката, написа "Daily Sabah ".

Специалистът по вътрешна заболявания Тефик Ръфкъ Евренкая счита, че градивните детайли на мощните защитни сили са здравословната и уравновесена храна, съответен и първокласен сън, образование за справяне със напрежението, избягването на тютюнопушенето и алкохола, постоянните извършения, поддържането на здравословно тегло и внимание към хигиената на храната и към персоналната хигиена.

Без здрава основа, даже да спазвате всяко от предписаните здравословни правила, тялото ви няма да може да се пребори с инфекциите и заболяванията, предизвестява той. Основното предписание е да слушате тялото си.

"Възможно е да разберете дали имунната ви система е почнала да отслабва, когато обърнете внимание на някои сигнали в тялото ви ", споделя Евренкая. Според него, има четири явни признака, които алармират за срив на имунната си система.

Чести настинки

Напълно обикновено е възрастните да имат простуда един път или два пъти годишно. Чести настинки или други вирусни инфекции - повече от четири инфекции на ушите годишно, два случая на пневмония или повече от три на бактериален синузит, са сигнал, на който би трябвало да обърнете внимание. Използването на антибиотици два пъти годишно може също да демонстрира, че организмът не е добре "въоръжен " за битка с микробите, с които се е сблъскал.

Повтарящи се рани и възпаления

При появяването на изгаряния, порязвания и синини по кожата тялото стартира да лекува нараненото място, като изпраща там богата на хранителни субстанции кръв, с цел да помогне за регенерирането на кожата. Този лековит развой зависи от здравите имунни кафези. Когато има недостиг в имунната система, заздравяването на кожата се забавя. Постоянната поява на дребни, мъчителни рани в устата (афти), както и на други кожни инфекции като циреи и простудни язви, могат да бъдат признаци на незадоволително здрава имунна система.

Подут стомах

Храносмилателната ни система съставлява съвсем 70% от цялата имунна система. Освен това потребните бактерии и микроорганизми (флора), които живеят там, пазят червата ни от инфекции и поддържат имунната ни система. Нарушаването на чревната флора може да усили риска от заразяване с вируси, да аргументи хронично инфектиране и даже да докара до автоимунни разстройства. Все повече научни проучвания демонстрират какъв брой значимо е здравето на чревната флора и с всеки минал ден научаваме повече за връзката сред нея и имунитета. Подуването на корема, газовете или запека постоянно могат да бъдат знак, че нещо не е наред с червата ви.

Постоянна отмалялост

Ако не ви доближава сила, евентуално тялото ви се пробва да алармира, че нещо не е наред.

Ако страдате от отмалялост, макар че спите задоволително, това може да значи, че имате проблем с имунната система. Нашето тяло пести сила, с цел да поддържа имунната система, тъй че тя да може да се бори с микробите. Може да има десетки аргументи да се чувствате изтощени. Някои признаци като болки в ставите, гадене и понижен вкус може да ви накарат да се замислите за възможни проблеми с имунната система. При автоимунни болести имунната система стопира да се бори с външни фактори и стартира да третира личните си тъкани като неприятели, споделя Евренкая.

По тематиката  На прага на лятната почивка: Какво поучава един персонален доктор? На прага на лятната почивка: Какво поучава един персонален доктор?  7 неща в кухнята, които могат да ни разболеят 7 неща в кухнята, които могат да ни разболеят  Какво се случва с тялото ни, когато спрем да ядем месо Какво се случва с тялото ни, когато спрем да ядем месо  Тази билка няма равна: вижте свойствата ѝ Тази билка няма равна: вижте свойствата ѝ

 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Източник: имунна система .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Турция сътвори военна зона край границата с България Турция сътвори военна зона край границата с България  Колко години приблизително от живота на болния лишава COVID-19? Колко години приблизително от живота на болния лишава COVID-19?  На Възнесение Господне имен ден честват... На Възнесение Господне имен ден честват...  Кунчев: Маските ще останат наложителни доста дълго време Кунчев: Маските ще останат наложителни доста дълго време Последни  4 изненадващи признака за отслабена имунна система 4 изненадващи признака за отслабена имунна система  <p>&quot;Може би беше предотвратена по-голяма трагедия&quot;</p> "Може би беше предотвратена по-голяма...  Доц. Ангел Кунчев: На Балканите COVID-19 затихва Доц. Ангел Кунчев: На Балканите COVID-19 затихва  8 нови случая на ковид у нас, 1015 души са излекувани 8 нови случая на ковид у нас, 1015 души са...  ИДИЛ: COVID-19 e Божие наказване за враговете ИДИЛ: COVID-19 e Божие наказване за враговете  Франция облекчава ограниченията - отварят питейни заведения, заведения за хранене, музеи, кина Франция облекчава ограниченията - отварят питейни заведения, заведения за хранене...  КАТ с нова акция против нарушителите на пътя КАТ с нова акция против нарушителите на пътя  Renault Twingo Z.E. Макрон дава 8 милиарда евро за електрически автомобили  Фото заем: Радослав Делийчев Как с игла и конец една българка завладява света  <p>&quot;Това е един от най-страшните моменти в живота ми&quot;</p> "Това е един от най-страшните моменти в живота...  Германски доктор: Германски доктор: " Вирус-убиец? Живейте си живота! "  Ето от какво има потребност всяка зодия във връзката си Ето от какво има потребност всяка зодия във връзката си  Дъжд и гръмотевици през днешния ден, докога ще продължат преваляванията Дъжд и гръмотевици през днешния ден, докога ще продължат преваляванията  Доналд Тръмп Тръмп стартира война с интернет фирмите  <p>Режимът на водата за Перник отпада през юни</p> Режимът на водата за Перник отпада през юни  Цветан Василев Отново отложиха делото за изгонването на Цветан...  <p>Предлагат да отпадне 14-дневната карантина за влизане в България</p> Предлагат да отпадне 14-дневната карантина за влизане в...  Румен Радев Радев пред Организация на обединените нации: Солидарността е основен фактор  <p>Италия ще признава изтекли български персонални документи</p> Италия ще признава изтекли български персонални документи  Джок Полфрийман Джок Полфрийман остава на независимост Всичко от през днешния ден Виц на деня - Докторе, по цяла нощ не мога да заспя, тъй като мисля за хиляди неща едновременно.. - В подобен случай ви предлагам преди лягане да пиете… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  “Шокирани сме “Шокирани сме ": Какво става в Швеция  Реакцията на Министерство на вътрешните работи след разкритията за корупция измежду пътни служители на реда Реакцията на Министерство на вътрешните работи след разкритията за корупция измежду пътни служители на реда  Разследване: Как служители на реда живеят в разкош на ръба на закона  Журналистът Георги Александров се е удавил, има и контузии от рухване  Български доктор в Съединени американски щати: Български доктор в Съединени американски щати: " Щеше да е комедия, в случай че не беше покруса "  Мутафчийски: Този жест ме трогна извънредно Мутафчийски: Този жест ме трогна извънредно Водещи вести  Доц. Ангел Кунчев: На Балканите COVID-19 затихва Доц. Ангел Кунчев: На Балканите COVID-19 затихва  КАТ с нова акция против нарушителите на пътя КАТ с нова акция против нарушителите на пътя  Германски доктор: Германски доктор: " Вирус-убиец? Живейте си живота! "  <p>&quot;Може би беше предотвратена по-голяма трагедия&quot;</p> Пътничка от дерайлиралия трен: " Може би беше предотвратена по-голяма покруса "  Доналд Тръмп Тръмп стартира война с интернет фирмите  Франция облекчава ограниченията - отварят питейни заведения, заведения за хранене, музеи, кина Франция облекчава ограниченията - отварят питейни заведения, заведения за хранене, музеи, кина  Фото заем: Радослав Делийчев Как с игла и конец една българка завладява света  ИДИЛ: COVID-19 e Божие наказване за враговете ИДИЛ: COVID-19 e Божие наказване за вра
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР