Любопитно 3 начина да приготвите телешко бонфиле Лесни изпитани рецепти

...
Любопитно 3 начина да приготвите телешко бонфиле Лесни изпитани рецепти
Коментари Харесай

3 начина да приготвите телешко бонфиле

Любопитно 3 метода да приготвите телешко бонфиле Лесни изпитани предписания  Александра Грамова 28 ноември 2019, 17:36  3 метода да приготвите телешко бонфиле
3 метода да приготвите телешко бонфиле
 Ивет Лалова е
Ивет Лалова е " Атлет на Балканите " за 2019
 Красавиците на Мегз изправени пред нови провокации в „ TopQueen “
Красавиците на Мегз изправени пред нови провокации в „ TopQueen “
 NYT: На ски в България? Изненадващото прелъщение на Балканите
NYT: На ски в България? Изненадващото прелъщение на Балканите
 Джон Кенеди – връзките с мафията, изневерите, лъжите
Джон Кенеди – връзките с мафията, изневерите, лъжите
 Снимаха 52-годишната Памела Андерсън по бански
Снимаха 52-годишната Памела Андерсън по бански
 Гълъб открадна макове, с цел да уважи жертвите от войните
Гълъб открадна макове, с цел да уважи жертвите от войните
 Деси Бакърджиева за Ламбо: Беше събитие в българската кинематография
Деси Бакърджиева за Ламбо: Беше събитие в българската кинематография

елешкото месо е превъзходен източник на протеин, съдържа витамини от група Б и омега-3 мастни киселини, също така може да бъде и доста вкусно, в случай че е приготвено вярно. Вижте налколко лесни метода по какъв начин да го извършите.

Телешко с гъби и сметана на тиган
500 г телешко бонфиле 250 г гъби печурки 2 стръка праз 1 скилидка чесън 80 г масло 20 г олио 1 ч.л. дижонска горчица 100 мл бренди 100 мл телешки бульон 200 мл течна животинска сметана 4 стръка мащерка сол и черен пипер на усет
Почистете праза, чесъна и гъбите. Нарежете праза и чесъна на ситно, а гъбите на четвъртинки. Разрежете месото ( почистено от ципите) на 4 равни части и го овкусете със сол и черен пипер.

Загрейте олиото и 20 г от маслото в чугунен тиган. Гответе месото от всяка страна за по 2-3 минути. Извадете. В същия съд прибавете останалото масло и запържете чесъна и праза.

Добавете и гъбите и ги оставете да се запържат. След това налейте брендито и по избор фламбирайте.

Налейте бульона, прибавете дижонската горчица и сметаната. Овкусете се със сол, черен пипер и нарязана на ситно мащерка. Гответе, до момента в който сосът се сгъсти.

Малко преди да е подготвен соса, върнете месото. Гответе още 2-3 минути и сервирайте.

Телешко бонфиле в медено-горчичен сос
400 г телешко бонфиле 50 г мед 60 мл бял балсамов оцет 50 мл зехтин 2 с. л. дижонска горчица 2 с. л. запечен сусам 1/2 ч. л. кориандър на зърна 1/2 ч. л. къри на прахуляк 1/2 ч. л. чили на прахуляк сол на усет за гарнитурата: 300 г грах 40 г краве масло 1 скилидка чесън 1 филиз розмарин сол на усет
Месото се реже на кубчета, овкусява се със сол, стрития в хаванче кориандър, къри и чили на прахуляк. Пържи се в зехтина до златисто.

Наливат се оцетът и 30 мл вода. Когато се редуцират, се прибавят горчицата и медът. Разбърква се добре и се отстранява от котлона.

Грахът се бланшира в кипяща подсолена вода и се отцежда. Наситнените чесън и розмарин се запържват за малко в маслото, прибавя се грахът и се готви за 2–3 минути, като се посолява.

Наситнените чесън и розмарин се запържват за малко в маслото, прибавя се грахът и се готви за 2–3 минути, като се посолява. Месото се сервира с пюрето от грах. Поръсва се с печен сусам.

Гювеч с телешко месо и патладжани
250 г телешко месо 8 глави арпаджик 2 патладжана 2 моркова 2 дафинови листа 1 ч.ч. алено вино 1 пръчка канела сол и черен пипер зехтин
Почистете и нарежете морковите на едри кръгчета. Патладжанът нарежете на едри кубчета, без да го белите. Гъбите разрежете на две, дружно с пънчетата. Обелете и разрежете на две арпаджика - може да употребявате и лук шалот.

В гювеч сипете зехтин или олио. Разпръснете нарязаните моркови и патладжани. Върху тях разпръснете гъбите, а най-отгоре - арпаджика. Подредете месото, нарязано на части, върху зеленчуците. Овкусете със сол и черен пипер. Сложете пръчките канела и дафиновите листа, поръсете зърна черен пипер. Излейте аленото вино, то би трябвало да стигне доникъде на продуктите.

Покрийте съда с алуминиево фолио, като се уверите, че то е запечатано отвред. Върху него поставете капака на съда. Сложете гювеча в авансово загрята фурна на 220 градуса и печете гювеча 30 минути. След като отхлупите съда, разбъркайте добре гювеча. Сервирайте в обособени чинии.

Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Александра Грамова Източник: телешко рецепта
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР