Любопитно 20 знака, че не се справяте със стреса Ако

...
Любопитно 20 знака, че не се справяте със стреса Ако
Коментари Харесай

20 знака, че не се справяте със стреса

Любопитно 20 знака, че не се справяте със напрежението Ако се припознаете, най-добре си вземете отмора  Ванеса Николова 18 юни 2019, 06:15 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  20 знака, че не се справяте със напрежението
20 знака, че не се справяте със напрежението
 Благоевград - концепция за уикенд странствуване (ВИДЕО)
Благоевград - концепция за уикенд странствуване (ВИДЕО)
 „ Мисия кино “ с „ Великият понеделник “ това лято по KINO NOVA
„ Мисия кино “ с „ Великият понеделник “ това лято по KINO NOVA
 Бела Торн разгласява свои голи фотоси, с цел да се отбрани от хакери
Бела Торн разгласява свои голи фотоси, с цел да се отбрани от хакери
 Експерт: Това е най-подходящото време за секс
Експерт: Това е най-подходящото време за секс
 Качества, които всеки съвременен мъж би трябвало да има
Качества, които всеки съвременен мъж би трябвало да има
 Какво ще ни донесе пълнолуние в Стрелец
Какво ще ни донесе пълнолуние в Стрелец
 Тиквички - по какъв начин да ги приготвим бързо и вкусно
Тиквички - по какъв начин да ги приготвим бързо и вкусно

роничният стрес не се набива на очи, само че постепенно и несъмнено вреди на нашия организъм.

Много постоянно сме прекомерно заети, с цел да обърнем внимание на здравето ни. Сред многото задължения и отговорности в работата и у дома забравяме да се погрижим за самите себе си.

Симптомите на хроничния стрес обаче не трябва да бъдат подценявани.

Ето ги 20-те знака, които демонстрират, че сте подложени на голямо количество стрес. Ако се припознаете в множеството от тези облици, най-добре ще е да си вземете заслужена отмора, тъй като тялото ви ще ви бъде признателно.

Уморени сте, макар че спите задоволително. Не ви липсват часове сън, само че когато се разсъните се усещате изтощени и сигурно не бихте отказали да се върнете в леглото.

Будите се мъчно. Поради продължителното подлагане на тялото на стрес надбъбречната жлеза не смогва с произвеждането на кортизол – хормон, който ни оказва помощ с съществуването на утринна сила.

Спите неспокойно и сънувате кошмари. Колкото повече спим, толкоз повече се усилват хубавите сънища. Но не и когато сме неспокойни. Тогава се будим постоянно и сънуваме кошмари.

Нуждаете се от солена храна. Хроничният стрес води до дисбаланс на електролитите в тялото и по тази причина постоянно изпитваме потребността от солени ястия.

Вие ви се свят. Когато се изправяте от седнало или легнало състояние. Още един знак за нарушавания баланс на електролити в тялото.

При дамите – тежък Постановление на Министерски съвет и нередовна менструация. Когато в тялото се отключи стресовият хормон, това води до дисбаланс в равнищата на половите хормони. Това води до мъчителни признаци на предменструалния синдром и нередовна менструация.

Често се разболявате. Хроничният стрес води до намаляване на имунната система, което е причина за честото улавяне на простуда и други вируси.

Не успявате да се справите със стресовите обстановки. Преди сте ги чакали с неспокойствие и подготвеност да се справите с тях, а в този момент у вас липсват предпочитание и сила.

Не можете да оцелеете и ден без кофеин или енергийни питиета. Не минава и ден без да си набавите достатъчното количество кофеин. Тялото ви е изгубило естествените си източници на сила поради несъразмерния стрес.

Главоболието ви мъчи и през уикенда. Дори и когато сте освободени от част от отговорностите си главоболието и мигрената са факт.

Изненадваща поява на акне. Раздразнената кожа също може да е признак на несъразмерния стрес.

Кожни заболявания. Сърбеж, атопичен дерматит и себорея са кожни заболявания и положения, които са директно свързани с прочувственото ни и психическо положение.

Поява на нови алергии. Стресът подтиква алергичните реакции в организма.

Болки в корема. В множеството случаи даже не е нужна консултация при доктор. Повечето случаи на болки в коремната болежка са в резултат на огромно количество стрес.

Внезапно напълняване или намаляване. По никакъв метод не сте трансформирали режима си на хранене, само че все пак губите или натрупвате килограми. Със сигурност провинен е стресът.

Проблеми с киселините в стомаха. Най-често този проблем разследване от потреблението на избрани храни и питиета, само че той може и да е демонстрация на съществуването на стрес.

Често сте тревожни. Стресът с изключение на на физическото въздейства и на психическото ни здраве. Постоянната тревога и съществуването на паник офанзиви не са добър знак.

Не успявате да се концентрирате. От предходната ви акуратност и точност няма и диря. Липсата на централизация е една от последствията на хроничния стрес.

Злоупотребявате с нездравословните си привички. Вместо няколко цигари без проблем изпушвате цяла кутия. В битката със напрежението съвсем всеки търси „ утеха” тъкмо в тези нездравословни привички.

Забравяте и сте изгубили възприятието си за комизъм. Отнема ви дълго време да се справяте със дилемите на работното място, нямате въодушевление. И всичко това, поради хроничния стрес.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР