Любопитно 101 смешинки са карикатурите, които всеки ще иска Български

...
Любопитно 101 смешинки са карикатурите, които всеки ще иска Български
Коментари Харесай

101 смешинки са карикатурите, които всеки ще иска

Любопитно 101 смешинки са карикатурите, които всеки ще желае Български карикатуристи показват галерия преди празниците за тези изненади по това време  Виолета Русенова 12 декември 2019, 20:58  101 смешинки са карикатурите, които всеки ще желае Източник: Георги Димитров / Vesti.bg
14 български карикатуристи, които демонстрират своето намигане към столичната аудитория за идните зимни празници, радостните обстановки към тях и насладата на дребни и огромни от новогодишните изненади, показва изложба "Сердика ".

В „ 101 карикатури, 101 смешинки “ са произведения на 14 известни имена в българската подигравка - Чавдар Николов, Ивайло Цветков, Йовчо Савов, Трайко Попов, Ириен Трендафилов, Цочо Пеев, Алла и Чавдар Георгиеви, Мая Чолакова, Милко Диков, Генчо Симеонов, Валентин Георгиев, Валери Александров, Никола Георгиев - Кайо, Любомир Михайлов.

Периодът на експозицията е от 11 декември 2019 година до 10 януари 2020 година и по този начин арт пространството на изложба "Сердика " на Женски пазар ще посрещне Новата година с усмивка.

КАРИКАТУРИТЕ ЗА УСМИВКИ
„ 101 карикатури. 101 смешинки ”  карикатури смешинки сердика изложба подигравка  карикатури смешинки сердика изложба подигравка  карикатури смешинки сердика изложба подигравка  карикатури смешинки сердика изложба подигравка
Освен че ще се насладят на занимателния креативен взор към идните празнични дни, посетителите на галерията, ще могат и да подарят усмивка за Коледа, защото карикатурите в тази експозиция ще се оферират на налични цени.

14 изявени български създатели в карикатурата са се потвърдили през годините, зад тила на които стоят доста лични изяви по света и у нас, голям брой влиятелни награди и самопризнания. Много от тях са били и в журита на най-големите международни изложения на карикатурата.

„ За нас е цяло благополучие, че успяхме да съберем тези творци-индивидуалисти дружно в една зала, с цел да разтопим сърцата на феновете. Идеята за „ 101 карикатури, 101 смешинки “ е в продължение на цикъла „ 101 рисунки “, който Галерия "Сердика " започва предходната година за Коледа. Първата галерия сплоти изтъкнати български художници и студенти от Националната художествена академия. И този път задачата е да позволим изкуството да бъде за всеки, който желае да направи подарък за Коледа и да има истинска творба на български създател на налична цена “, сподели Драгомир Димитров, изпълнителен шеф на Пазари Възраждане ЕАД, сдружението, което стопанисва Женски пазар и Галерия "Сердика ".

НАСТРОЕНИЕ, ХУМОР, ЧУВСТВА

„ Карикатурата е едно нежно дръвче, което пораства на воля, необгрижено, на суха, песъчливо-скалиста почва. Вечно зелено, постоянно разлистено, и пролет, и лято, и есен, и зима. Дръвче с няколко клонки - бодливото стръкче на политическата ирония, сгърченото стръкче на черния комизъм, постоянно цъфналото на белия комизъм, клончето на пародиите и метафорите на умозрителната подигравка и постоянно недоволното от живота стръкче на обществената подигравка. Можем да сме признателни на изложба „ Сердика “, че в тези студени дни на зима ще бъде прозорец към дръвчето на карикатурата “, споделя Любомир Михайлов, един от създателите в „ 101 карикатури, 101 смешинки “ и добавя, че хуморът, празничното въодушевление и веселието в карикатурите, които ще бъдат показани в изложба „ Сердика “ ще разчупят леда в сърцата ни и ще ни напомнят, че в действителност всички ние сме седнали на една маса.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР