Любопитно 10 ценни урока за парите, на които да научим

...
Любопитно 10 ценни урока за парите, на които да научим
Коментари Харесай

10 ценни урока за парите, на които да научим децата си

Любопитно 10 скъпи урока за парите, на които да научим децата си Едни от най-важните неща, за които малчуганите би трябвало да знаят  Ванеса Николова 27 юни 2019, 13:04 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  10 скъпи урока за парите, на които да научим децата си
10 скъпи урока за парите, на които да научим децата си
 Градът, в който кметът те санкционира, в случай че си неприятен
Градът, в който кметът те санкционира, в случай че си неприятен
 Склонни сме да одобряваме мненията като обстоятелства
Склонни сме да одобряваме мненията като обстоятелства
 Бельото на Ким Кардашиян, което ядоса японците
Бельото на Ким Кардашиян, което ядоса японците
 Илиана Раева в съвършена форма на плажа (СНИМКИ)
Илиана Раева в съвършена форма на плажа (СНИМКИ)
 Наум Шопов и приятелката му Теа ще стават родители
Наум Шопов и приятелката му Теа ще стават родители
 Бразилските плажове, за които си мечтаете
Бразилските плажове, за които си мечтаете
 Историческо - контрацептив за мъжа, друг от презерватив
Историческо - контрацептив за мъжа, друг от презерватив

инансовата непоклатимост е една от основните аргументи, която стопира множеството двойки да се решат да станат родители.

С идването на малчуганите обаче терзанията от финансов темперамент не престават и от време на време са в положение да се трансфорат в сериозен проблем.

Всеки родител се сблъсква със случки, в които би трябвало да изясни на детето си за какво не може да му купи избрана движимост. Често обаче тези диалози не са доста приятни.

Да, само че са потребни. Защото диалозите на тематика финанси на понятен за детето език ще го трансфорат в човек, който цени цената на парите и най-много инвестиции труд от страна на неговите родители.

Правило номер едно: Парите не порастват по дърветата

Чували сме го доста пъти като деца, нали? Банално, само че и правилно. Децата би трябвало да знаят какъв брой труд полагате, с цел да изкарате парите, с които се пробвате да ги извършите най-щастливите малчугани на света.

Покажете им по какъв начин да разпределят джобните си

Давайте им седмични джобни, като в началото ги оставете сами да решат по какъв начин да ги харчат. Ако преди края на седмицата се извърнат с молба към вас за още финансови средства, поговорете с тях и им дайте препоръки за това по какъв начин рационално да разпределят парите си за цялата седмица.

Търпението се възнаграждава

Традицията на „ купи в този момент, заплати после” е доста неприятен образец за подрастващите. Научете децата на самообладание и им обяснете, че е по-добре да спестят средства за това, което желаят да си купят, вместо да употребяват видимо лесния метод и да прибягват към изкусителните кредитни карти.

Планиране на месечния бюджет

Да не харчим всичко едновременно. Много значимо предписание. Планирането на месечните разноски е извънредно потребно качество, което ще обезпечи сигурност и успокоение на децата ви за в бъдеще.

Спестявания за нова играчка

„ Който старателно икономисва, той всичко получава.” Учете децата си да икономисват. Това ще им е доста потребно, тъй като по този метод ще се научат, че спестяването всеки месец, даже и по малко, си заслужава.

Водете си мемоари на разноските

Понякога дребните неща вършат най-големите разноски в месечния ни бюджет. Воденето на мемоари разрешава по-обширен и подробен взор върху това, за което харчим пари. Записките ще ни оказват помощ да разпределяме парите си по-разумно.

Направете лист с желанията на детето ви

Оставете го да напише всички неща, които желае да си купи. После го накарайте да ги подреди от това, което желае най-силно, до това, от което има най-малка потребност. Така ще го научите да подрежда рационално целите си.

Разкажете му за преимуществата на спестяванията

Обяснете му какъв брой по-ценно е човек да икономисва вместо да прибягва до заеми или заеми от банката. Дайте му собствен персонален образец.

Малко размисъл в никакъв случай не е допълнително

Обяснете им да не имат вяра на всичко, което виждат по малкия екран и в обществените мрежи. Нека не са толкоз доверчиви и да не се хвърлят да купуват всичко, което се изпречи пред погледа им в интернет.

Как да използваме парите за положителни цели

Нека знаят, че парите не ни служат единствено за пазаруване на всякакви неща и заплащане на сметки. Обяснете им какво е щедрост, какъв брой акции има за даряване на средства за разнообразни дела. Парите не всеки път са нещо неприятно, те могат да спасят животи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР