Любопитно 10 навика, които ще ни помогнат да изглеждаме фантастично

...
Любопитно 10 навика, които ще ни помогнат да изглеждаме фантастично
Коментари Харесай

10 навика, които ще ни помогнат да изглеждаме фантастично дори без грим

Любопитно 10 навика, които ще ни оказват помощ да изглеждаме фантастично даже без грим Да заложим на по-естествения външен тип без терзания  Василена Василева 28 март 2020, 13:59  Защо почвената завивка на Земята е кафява?
Защо почвената завивка на Земята е кафява?
 Какво се случва с Меган и Хари
Какво се случва с Меган и Хари
 Баба Тонка - майката на бунтовниците, която живее в името на свободата
Баба Тонка - майката на бунтовниците, която живее в името на свободата
 Очарователно видео с трите деца на Кейт и Уилям трогна мрежата
Очарователно видео с трите деца на Кейт и Уилям трогна мрежата
 ТЕСТ: Колко знаете за „ Властелинът на пръстените ”?
ТЕСТ: Колко знаете за „ Властелинът на пръстените ”?
 Да помечтаем: хубав минималистичен дом във Франция
Да помечтаем: хубав минималистичен дом във Франция
 3 бързи и апетитни предписания за домашна пица
3 бързи и апетитни предписания за домашна пица
 Нютон прави велико изобретение по време на обществена изолираност
Нютон прави велико изобретение по време на обществена изолираност

зкуството да слагаме всеки ден грим може да бъде извънредно прелестно занятие и да ни кара да се усещаме добре. Понякога обаче е допустимо да се окаже и много досадно, уморително и отнемащо от времето ни.

Да заложим на по-естествения външен тип е чудесна алтернатива в сходни обстановки. А ето и някои съществени привички, посредством които да си помогнем да изглеждаме зашеметяващо и без грим.

Ползвайте копринени калъфки за възглавницата си

Можем да подобрим външният си тип даже до момента в който спим! Използвайте копринени калъфки за възглавницата си. По този метод триенето на кожата и косата е по-малко, което предотвратява увреждане и раздразнение. Освен това оказва помощ за поддържането им чисти и предотвратява прекомерното изсушаване. За разлика от коприната, памукът всмуква естествените ни масла. Този трик е изключително потребен и за справяне с акнето.

Нанасяйте салицилова киселина върху кожата си

Мъртвите кафези могат да запушат порите ви, което да докара до зачервяване и петна по лицето. Салициловата киселина може както да ексфолира вътре в порите, по този начин и да подтиква клетъчната циркулация, оставяйки ви с чиста кожа и здрав загар. Идеята да слагате киселина върху кожата си може да звучи ужасно, само че просто би трябвало да я употребявате в умерени количества. Снабдете се с артикули, които съдържат ниска централизация на салицилова киселина (около 0,5% до 2%, в случай че се употребява върху лицето), като серуми, тонери или маски за лице.

Редовни разтривки на лицето

Можете да подобрите външния тип на кожата си, като ѝ дадете същинска подготовка - масаж. И даже не е нужно да посещавате в спа център. За да увеличите здравината на кожата си просто нанесете дълбоки, стимулиращи придвижвания върху лицето си. За сензитивна кожа е добре те да бъдат по-леки. Добрият масаж може да помогне за унищожаване на токсините и непотребните боклуци. Само не забравяйте да избягвате зоната към очите, защото е прекомерно нежна за напън.

Оформете веждите си

Има безчет способи за стилизиране на веждите, можете да експериментирате с друг външен тип, до момента в който не намерите стила, който ви подхожда най-добре. А ето и най-хубавата част - в действителност не ви трябват пинсети.
С помощта на моливи или специфични прахообразни сенки можете да постигнете много добър краен резултат. А при положение, че имат потребност да бъдат подстригани, използвайте дребни ножички.

Нанасяйте рициново масло върху миглите си

Рициновото масло с изключение на, че оказва помощ, с цел да разкрием блясъка на косата си, е и извънредно потребно за положителния външен тип миглите. Въпреки публикуваното поверие, то не кара миглите да порастват по-бързо, а просто да наподобяват по-плътни и блестящи.

Ползвайте серуми, съобразени с потребностите на вашата кожа

Преди да добавите грим, работете върху кожата, която имате! За да я поддържате здрава, можете да нанесете кожен серум срещу бръчки или тъмни петна. Обикновено са нужни единствено няколко капки. Намерете най-подходящите за вашата кожа и се насладете на резултата.

Пийте постоянно вода с лимон

Има повече от един метод да поддържате кожата си здрава и красива. Проучванията демонстрират, че по-възрастните дами могат да я озарят, както и да понижат тъмните кръгове, петна и зачервяването, приемайки витамин Ц. За да си набавите нужната доза за деня, изпийте чаша гореща вода с един изстискан лимон незабавно щом се разсъните.

Използвайте слънцезащитен крем (дори когато на открито е студено)

Слънцезащитният крем избавя от мъчителни слънчеви изгаряния. Освен това обаче той предотвратява забележимите признаци на прибързано стареене, резервира тена постоянен и подхранва кожата с съществени протеини като кератин, който я поддържа гладка и здрава. Слънцезащитният крем даже може да понижи риска от рак на кожата. И не забравяйте, че единствено тъй като е студено, не значи, че няма нездравословни UV лъчи!

Накарайте кръвта да циркулира

Доброто кръвообращение също оказва помощ да поддържаме кожата си млада и здрава. Някои дребни трикове като правенето на аеробни извършения, процедурите за лице, положителната хидратация и даже хладните душове могат да ви оказват помощ много.

Полагайте старания за стила си, открийте характерността си

Не забравяйте, че всеки има собствен личен жанр. И когато желаеме да изглеждаме добре, то би трябвало да заложим на индидуалността си. Важното е да намерите най-подходящото за себе си и да положите дребни старания за поддържането му.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР