Любопитни цифри се появиха в сайта на дружеството Автомагистрали“ срещу

...
Любопитни цифри се появиха в сайта на дружеството Автомагистрали“ срещу
Коментари Харесай

Дружеството „Автомагистрали“ обяви заплатите си?

Любопитни числа се появиха в уеб страницата на сдружението „ Автомагистрали “ против имената на управлението . А фактът, че зад числата стои думата „ лв. “ навежда на мисълта, че това най-вероятно са заплатите на членовете на Съвета на шефовете.

Ако продължим тази логичност, то излиза, че  изпълнителният шеф (който е магистър от Техническия университет) Стоян Беличев взима 10 980 лева заплата , а сред ръководител на Съвета и елементарен член няма особена разлика – и двамата на края на месеца получават по 3660 лева Което пък незабавно прави усещане, че е три пъти по-малко от сумата, сложена против името на изпълнителния шеф.

Случаят е забавен, така като  за първи път в формален уебсайт на сдружение против имената на управлението са оповестени и заплатите им . За него първа заяви журналистката Емилия Милчева. От „ Автомагистрали “ обаче към момента не са излезли с публична позиция по случая.


Рокадите в АПИ
Преди дни служебното държавно управление острани шефа на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски . Освободени бяха и другите двама членове на Управителния съвет - Олег Атанасов и Иван Досев. Причината е заплащане на задатъци за строително-монтажни работи за обекти, които нямат планова подготвеност и позволение за градеж.

На мястото на Георги Терзийски начело на АПИ застана Апостол Минчев . В Управителния съвет влязоха Веселин Пейков и Ивайло Денчев. Терзийски разяснява, че е сюрпризиран от претекста за уволнението, като прикани Министерство на регионалното развитие да посочи тъкмо за кои обекти става въпрос. Той сподели още, че не се опасява от инспекции.

В „ Автомагистрали “ още не е имало рокади , макар изказванията в комисията по проверката, че държавното сдружение е изпълнявало планове на стойност 4,9 милиарда лв., без действително да разполага с задоволително техника и личен състав за контракти в подобен мащаб. Въпросните контракти са възлагани от АПИ, а сдружението е превъзложило огромна част от тях на външни реализатори, определени по неразбираеми правила.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР