Любопитна тема в Народното събрание. Има ли България дипломатически отношения

...
Любопитна тема в Народното събрание. Има ли България дипломатически отношения
Коментари Харесай

Имаме ли дипломатически отношения с Княжество Нова Атлантида?

Любопитна тематика в Народното събрание. Има ли България дипломатически връзки? Въпросът беше част от парламентарния петъчен надзор, заложен от няколко нечленуващи в група депутати, към топ дипломатът на страната ни -. Историята на вулканичния остров в Тихия океан край Нова Зеландия е прелюбопитна и в нея има българска връзка. Новообразуваният плаващ остров е благосъстоятелност на българина Валентин Баланов, който го прогласява за княжество и даже изиска той да стане част от територията на България през 2017г. - можете да се запознаете с нея тук:
България не е признавала под никаква форма Княжество Нова Атлантида, стана ясно от думите на външния министър, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Временно плаващо образувание от пемза, разясни министър Захариева, което е с ниска компактност и забележителен размер, незабавно е почнало последователно да се разтваря в океана – развой, проучен от редица учени и оповестен в научни списания. Захариева предложи за удостоверение народните представители да влязат с контакт с Геоложкия институт „ Страшимир Димитров “ към Българска академия на науките, съгласно който образуванието към този момент не съществува.
 Червен народен представител: България няма никаква тактика за Северна Македония Червен народен представител: България няма никаква тактика за Северна Македония
" Кога тъкмо разбрахме, че договорът за Добросъседство не се извършва. Кога ни стана ясно, че държавното управление на Северна Македония няма...
„ В този смисъл разбирате за какво и Министерството на външните работи не развива външна политика по отношение на несъществуващата територия Княжество Нова Атлантида. Не са поставяни и обсъждани въпроси от двустранен темперамент “, посочи Захариева, базирайки се на член 2 от Виенската спогодба за дипломатическите връзки, според който установяването на такива става по взаимно единодушие, т. е. съществуването на две суверенни страни.
Захариева напомни и историята на проблема: До тук се стигна, откакто през лятото на 2012 година, вследствие изригването на един от най-големите подводни вулкани, в южната част на Тихия океан се образува плаващ остров с големи размер, почти колкото страната Белгия, намиращ се на към 1000 км северно от Нова Зеландия. Че островът е ничия благосъстоятелност, първи открива българският жител Валентин Баланов, който след извършена консултация с един от най-големите адвокати по морско право в международен мащаб – член кор. проф. доктор Александър Янков, подхваща предписаните от него дейности, в това число и експедиция по завладяването му. Действията по придобиване собствеността на острова са документирани в това число и пред европейски нотариални адвокатски фирми.
След завладяването на острова, същият е препоръчан да стане част от територията на България, която да се възползва от естествените благосъстояния, намиращи се в неговата икономическа зона.
" Тъй като този обект не е трайно закрепен за земните глъбини и плавайки, трансформира местонахождението си, той не може да се третира нито като земя, нито като остров. Ето за какво не съществува правна опция той да бъде разгласен за част от рамките на България “, изясни през днешния ден външният министър. „ Не считаме и за допустимо реализирането на възможни стопански изгоди за страната, предлагани от господин Баланов, от употребата на ресурсите, намиращи се в изключителната икономическа зона и континентален шелф, заради събитието, че такива не могат да бъдат избрани за плаващото образувание ", добави още Екатерина Захариева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР