Любопитен скандал тече в Благоевград около протеста. Демонстрантите там са

...
Любопитен скандал тече в Благоевград около протеста. Демонстрантите там са
Коментари Харесай

ГЕРБ - Благоевград се ядоса, че левият кмет пази знамената на протеста

Любопитен скандал тече в Благоевград към митинга. Демонстрантите там са малко, само че пък излизат всяка вечер в центъра на града. Оказа се, че съхраняват протестен инвентар в постройката на общината, което пък провокира неодобрение на локалните деятели на ГЕРБ. Кмет на града е подкрепения от Българска социалистическа партия Румен Томов, а партията на Борисов е в непрекъсната борба с него - не може да прежали загубата и нападна избора му със правосъдни процедури.

Скандалът потегли преди няколко дни, откакто членът на локалната младежка конструкция на ГЕРБ Александър Петков снима по какъв начин уредниците на митинга внасят знаме, плакати и тонколона в общинската постройка. " Г-н Кмете, каква е Вашата роля в организацията на митингите?  По кой нормативен документ постройката на общинска администрация се употребява за склад? ", гласяха част от задедените от Петров въпроси. Според него действието на кмета е аморално и нелегално. Томов пък отвърна, че общината е на всички жители и даже против него да бил митинга, щял да разреши съхранението на атрибутите.

Първоначално съветникът от " Демократична България " Калоян Хаджийски, който е едно от основните настоящи лица на митинга, съобщи, че инвентарът единствено 2-3 пъти е съхраняван в общината. Другият водач на демонстрациите Стоян Величков, обаче чистосърдечно призна, че се прави непрекъснато. Днес пред Нова телевизия той изясни за тонколоната и другите атрибути по този начин: „ Всеки ден откакто мине митингът,  персонално аз в продължение на 28 дни съм я вкарвал, тъй като се занимавам с тази работа и персонално я оставям до кафеапарата. Включвам я да може да се зареди за идната вечер и това е. Мисля, че са две или три флагове. И написани настояванията ни. Но се старая като ги вкарам тези неща, задължително  да са подпрени към стената да не могат да се четат от обособени хора ”. ГЕРБ - Благоевград показа в обществените мрежи медийните репортажи към препирнята и по този начин се солидаризира със своя юношески деятел.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР