Любомир Трайков, който уби трима души на булевард „Руски”, обжалва

...
Любомир Трайков, който уби трима души на булевард „Руски”, обжалва
Коментари Харесай

Богаташкия син, който погуби трима в Пловдив, днес ще поиска по-лека присъда

Любомир Трайков, който умъртви трима души на бул. „ Руски”, апелира присъдата си през днешния ден. Това ще стане в границите на правосъден развой, който се чака да стартира в Апелативния съд в Пловдив. 26-годишният мъж от пловдивското село Първенец, получи шест години отнемане от независимост от Окръжния съд в града, от които ще изтърпи действително четири години, защото се призна за отговорен, оповестява " Трафик ".

Освен това книжката на момчето ще бъде отнета за шест години. Делото против Трайков бе извършено по реда на съкратеното правосъдно разследване, като никой от околните на тримата починали не предяви иск за парично обезщетение. Те явно ще създадат това на по-късен стадий, когато юристите им заведат каузи против застрахователната компания, в която е гражданската отговорност на Любомир Трайков.

На 18 ноември 2016 година в Пловдив Любомир управлявал лек автомобил, марка „ Ауди А 7 “, по бул. „ Шести септември “ в посока към бул. „ Руски “. Когато стигнал на кръстовището на двата булеварда, лидерът направил маневра „ завой наляво “ и траял придвижването в посока юг към Централна жп гара-Пловдив. В този миг по бул. „ Руски “ и в същата посока се движел таксиметров автомобил.

Любомир го изпреварил, като се движел със скорост от 99 км/ч. Междувременно от ул. „ Прослав “ в посока към бул. „ Руски “ се движел лек автомобил, марка „ Пежо 405 “, ръководен от Атанас Л. До него на предната седалка се возела Виолета С., зад нея седял Димитър Т., а до него и зад лидера - Полина К.

Колата навлязла по бул. „ Руски “, като на 23 метра се намирало Т-образното кръстовище с ул. „ Ген. Данаил Николаев “. Водачът Атанас бил решил да продължи придвижването си по тази улица. Той подхванал маневра „ завой наляво “. Скоростта му на придвижване в този миг била 19 км/ч. Преминал сред разграничителните острови на бул. „ Руски “ и навлязъл в източната лента за западното платно за придвижване. В този миг лекият автомобил „ Ауди А7 “, ръководен от Любомир, се намирал на 29,9 метра разстояние от него.

Любомир Трайков видял навлизащия в неговото платно автомобил, само че заради близкото разстояние и високата скорост на придвижване, не съумял да натисне спирачките, а единствено завъртял кормилото надясно и в този миг настъпил ударът. Сблъсъкът бил неминуем, съгласно заключението на комплексната автотехническа и съдебномедицинска експертиза. Лекият автомобил „ Ауди А7 “ се отклонил надясно и се блъснал в дърво, а лекият автомобил „ Пежо 405 “ - в автобусната спирка.

Намясто починаха Атанас и Виолета, а на 26 ноември 2016 година умря от пострадванията си и Полина. Според трите съдебномедицински експертизи причина за гибелта на потърпевшите са травматични увреждания и остра кръвозагуба. Според комплексната автотехническа и съдебномедицинска експертиза Любомир Трайков е карал автомобила с централизация на алкохол в кръвта от 0,8 промила. Не е било потвърдено наличие на упойващи лекарствени и наркотични субстанции в кръвта му. Водачът на втората кола - Атанас, не е бил използвал алкохол.

Според движимостите лица обвиненият би имал опция да избегне произшествието посредством безвредно екстрено прекъсване, в случай че се е движел със скорост равна или по-малко от 70 км/ч
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР