Любомир Стефанов, преподавател в департамент Политически науки на НБУ и

...
Любомир Стефанов, преподавател в департамент Политически науки на НБУ и
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: Политиците трябва да си дават сметка за последствията от думите си



Любомир Стефанов , учител в департамент " Политически науки " на Нов български университет и журналистът Явор Дачков споделиха отзиви в " Нещо повече " за тежестта на думите на политиците и клопката на подтекста. Защо политиците не ни считат за дебили, когато ги избираме, а след това внезапно ставаме неприятен материал? Мерят ли политиците думите си? Повод за тези въпроси стана изявлението на депутата то Българска социалистическа партия проф. Иво Христов в Раднево, че 80 % от българите са дебили и не могат да се подпишат. Така елементарно могат да бъдат манипулирани в разногласия като този за българските евреи. Имаше претенции за оставка, последва опрощение от страна на Иво Христов.
Отсъства базово схващане, че си непрекъснато в публичния фокус, заемайки длъжността политик. Те би трябвало да се дължат на равнище, а не да ни етикетират като по-долно качество и неприятен материал. Не се научиха да се държат като политици, счита Стефанов.

Процента на несъответстващите хора измежду тъй наречените гражданските квоти е доста висок. Те не се занимават професионално с политика. Антон Тодоров и Иво Христов са образец за това. Професионалните политици са много по-обиграни и си дават сметка за политическите последици от думите си, сподели Явор Дачков.

Политиците се държат по този начин, все едно живеят в паралелна галактика. Публичното говорене в политиката би трябвало да бъде ясно и да не разрешава нюанси, счита Стефанов. Не е ясно какво споделят политиците, а какво хората чуват, споделят специалисти в политическите връзки. 

Борисов има по-добър инстинкт и работи съгласно това, което му подсказва той, сподели Дачков. Българска социалистическа партия бъркат с използването на двоен стандарт. Искаха оставката на Антон Тодоров, а в този момент желаят да бъде друго при Иво Христов. Първият, който стартира да работи кардинално, ще завоюва. Думите за изваждане от подтекста са несъответстващи и смешни. Все отново, има стъпки в добра посока. Обществото не търпи да го наскърбяват. Имаше времена, когато обидите към съперници се одобряваха за нещо обикновено. Движим се в позитивна посока. Само че фамилиарността е превзела голямо пространство. Но има граници, които не могат да се прескачат.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР